reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

laleczka, u nas by ci nie zaliczyli badania. Po wypiciu trzeba na pupie 2 h siedzieć, jedynie ksiązkę możesz poczytać. Chodząc spalasz cukier dużo szybciej, dlatego badanie może wyjść dobrze a dziecku wysokie cukry beda szkodziły :/
Łał nic mi nie powiedzieli ze nie wolno chodzic choć pytałam :no: wiec nie wiem czy powtórzyć badanie w innym labolatorium?????

reklama
Łał nic mi nie powiedzieli ze nie wolno chodzic choć pytałam :no: wiec nie wiem czy powtórzyć badanie w innym labolatorium?????

ja mieszkam w niemczech i tu mi polozna powiedziała ze ogolnie zwykle podstawowr badanie na cukier wystarcza ale nie jest dokladne dlatego warto robic to drugie u nas nazywaja to "duze" i u nas jest to wlasnie platne.. ale sadze ze warto zrobic ze wzgledu na dziecko. mam tez termin niedlugo i juz sie "nie mogę doczekac" siedzenia na pupie :p

Ja przytylam 6 kg, ale tyje dopiero od konca 3 miesiaca. Nie boje sie tycia, ale moje piersi sprawiaja mi problem :( nie umiem dobrac stanika... Przed ciaza nosilam 75 B, teraz przerzucilam sie na 80 C i dodalam do tego taka przedluzke do obwodu i... Wciaz mnie uciska pod biustem. Ten do karmienia to juz w ogole nie mam pojecia w jakim rozmiarze powinnam kupic. Nie mam chyba nawet w poblizu sklepu, w ktorym ktos by mi doradzil... Meczy mnie to... Poza tym chyba porobily mi sie czerwone rozstepy (albo to cos innego) co juz pewnie nigdy w zyciu nie zejdzie... Mialyscie czerwone rozstepy w ciazy? One pozniej jakos bledna? Sa mocno widoczne?

Makota ja też mam problem ze stanikiem i to straszny:( ja to już mam 80 E i już zaczyna być mała miseczka nie wiem gdzie ja znajdę takie duże rozmiary:( co do rozstępów to podobno dopóki są czerwone to można je zlikwidować później jak zbledną to już nie za bardzo:(

Makota wszystkie rozstępy na początku są czerwone, potem bledną i są białe błyszczące. Dziewczyny założę się, że ani jedna, ani druga nie potrzebuje aż obwodu 80...:sorry2: Makota skąd jesteś?
Elza byłam w Krzysiu, Ty okropna Kobieto czemu mi o tym powiedziałaś:baffled::-D Boziu jaka taniocha!!!! :-) Przeszukałam jedno piętro, drugiego już nie zdążyłam, ale pojadę jeszcze:happy2: Jutro zrobię zdjęcie i pokażę Wam co kupiłam - m.in. sweterek coccodrillo za 17zł:rofl2: i piżamkę za Klaudii za...7,50:szok: czaaad! Dzięki dzięki dzięki!!!

Wszystkie rozstępy są na początku czerwone. i podobno nie da się ich zlikwidować.
Mi sie pojawiły juz chyba ze 2miesiące temu na bokach czerwone kreski i kropki - typowe ciążowe.. myślałam że to rozstępy i że zostaną.. zaczęłam robić peelingi i smarowac jakimś balsamem na rozstępy i o dziwo zeszło.. teraz nie mam nic.

Mi cycki mało urosły.. ale nie mogę nosić za bardzo stanika.. w miejscu między cyckami każdy stanik mnie gniecie bo mam przepuklinę na przełyku i strasznie mi uwiera...i pogarsza zgagę. wszystkie narządy poprzesuwały się do góry.. nosze teraz taki sportowy.. lekki i luźny.. mam małe cycki więc tak tylko aby je zakryć.

Mi przy było 4kg. w porównaniu do wagi rpzed.. bo w pierwszym trymestrze straciłam 1.5kg więc w sumie plus 5.5kg..ale wtedy to mogło być tez odwodnienie bo miałam problem z piciem.. ja miałam wagę w normie, i zawsze tak było..
brzuch urósł, macica, dziecko.. boczki trochę i tak jakby nad tyłkiem mi się zbiera mały zapas.. nie urósł mi sam tyłek tylko tak jakby jego górna część albo mi się wydaje.. reszta ciała wygląda tak samo... nie chcę przytyć za wiele.. ale pewnie jeszcze 10kg na plusie to lekko będzie. eh

Czytalam, ze tych czerwonych rozstepow nie da sie zlikwidowac. wieksza miska odstaje i jest za duza a obwod 80 z przedluzeniem wydaje sie byc za maly :/ chyba bede musiala przymierzyc sie do sportowych... te do karmienia kupilabym w necie, ale pojecia nie mam jaki rozmiar. Mieszkam w Gdansku i napewno jest tu jakas brafiterka, ale teraz jak mam lezec mam wrazenie, ze to wyprawa ponad moje sily.

reklama
graza ja biorę żelazo sorbifer, 3x2 magnez, witaminy z olimp labs

własnie słuchami sobie z małym Vivaldiego, najpierw szalał a teraz chyba zasnął:biggrin2: wczoraj się obudził jak mu śpiewałam:-D czytałam, że jak się słucha jakiegoś utworu w ciązy to później maleństwo się przy nim uspokaja, ale nie wiem co tu wybrać, żeby mnie potem nie wkurzało, że leci w kółko Macie już jakieś typy?

pola pasztet wygląda bardzo smakowicie, aż się głodna zrobiłam!

Ja codziennie na wieczór puszczam "Na Wojtusia" i idę spać. Moja ulubiona kołysanka z dzieciństwa, babcia mi ją zawsze śpiewała. Ach sentymentalna się robię w ciąży.

szmaragd44 - dobrze, że jesteś. Mam nadzieję, że już się ustabilizowało na dobre.

Byłam dzisiaj na badaniach krwi, poszło szybko i sprawnie. Jutro na 16 mam wizytę i prowadzącego. Muszę się z pracy zwolnić.

Dzisiaj kolega M. z pracy, siedzą biurko w biurko, nie przyszedł. Zadzwonił, że ma podejrzenie żółtaczki i jutro będą u niego robić badania. Czy to może coś dla nas oznaczać? Mam nadzieję, że jutro zadzwoni powiedzieć jakie ma wyniki, bo to ważne.

Do góry