reklama
witam
anilewe-niestety musialam troche pozalatwiac spraw papierkowych ,terminowych np odnowic rezydencje wiec troche chodzilam ale wszedzie wiozl mnie m samochodem wiec chodzenie ograniczalam do minimum,ja nie biore zadnych witamin oprocz folika z wit b ale u mnie zawsze sa sezonowe owoce wiec ich wcinam duzo no i warzywek tez bardzo lubie marchewke i pomidory
malgorzatkar-mam tak samo w domu ciagle jest cos do zrobienia i czasami jak wstane to sobie obiecuje ,ze zaraz wracam do lozka a po drodze zatrzymuje mnie 100 rzeczy ,ktore trzeba zrobic juz i docieram do niego po 2 godz
wiola-ja mialam rwe kulszowa w pierwszej ciazy,czasami bobas tak sie ulozy ,ze naciska jakis nerw i wtedy nam cos dretwieje
sokoja-super ,ze wyniki sa dobre tez tak chce ,jutro mam wizyte
anilewe-niestety musialam troche pozalatwiac spraw papierkowych ,terminowych np odnowic rezydencje wiec troche chodzilam ale wszedzie wiozl mnie m samochodem wiec chodzenie ograniczalam do minimum,ja nie biore zadnych witamin oprocz folika z wit b ale u mnie zawsze sa sezonowe owoce wiec ich wcinam duzo no i warzywek tez bardzo lubie marchewke i pomidory
malgorzatkar-mam tak samo w domu ciagle jest cos do zrobienia i czasami jak wstane to sobie obiecuje ,ze zaraz wracam do lozka a po drodze zatrzymuje mnie 100 rzeczy ,ktore trzeba zrobic juz i docieram do niego po 2 godz
wiola-ja mialam rwe kulszowa w pierwszej ciazy,czasami bobas tak sie ulozy ,ze naciska jakis nerw i wtedy nam cos dretwieje
sokoja-super ,ze wyniki sa dobre tez tak chce ,jutro mam wizyte
malgorzatkar
Fanka BB :)
la luna trzymam kciuki za wizytę!
kurde, tak zmieniając zupełnie temat: kto wymyślił samochody bez tylnej wycieraczki?! ja chcę spowrotem swój, a ten zastępczy niech sobie wsadzą! nie dość, że kurde ledwo dosięgam nogami pedałów (ale mój dziś stwierdził, że mam poszukać, bo tam jest jakaś wajcha do obniżania fotela...), fotelik Oli w nim jest niestabilny, to jeszcze nie ma tej wycieraczki, grrr... a ubezpieczalnia dopiero wczoraj wieczorem przysłała nr sprawy, więc ciekawe, kiedy rzeczoznawca dotrze... bo potem sama naprawa to kilka chwil, jeśli to tylko koła...
kurde, tak zmieniając zupełnie temat: kto wymyślił samochody bez tylnej wycieraczki?! ja chcę spowrotem swój, a ten zastępczy niech sobie wsadzą! nie dość, że kurde ledwo dosięgam nogami pedałów (ale mój dziś stwierdził, że mam poszukać, bo tam jest jakaś wajcha do obniżania fotela...), fotelik Oli w nim jest niestabilny, to jeszcze nie ma tej wycieraczki, grrr... a ubezpieczalnia dopiero wczoraj wieczorem przysłała nr sprawy, więc ciekawe, kiedy rzeczoznawca dotrze... bo potem sama naprawa to kilka chwil, jeśli to tylko koła...
Witam
czytam Was kobietki już jakiś czas, ale dopiero teraz postanowiłam cokolwiek napisac
jestem w 15 tygodniu ciąży i jestem pod wrażeniem jak Wy potraficie cieszyć się z każdego dnia. Nie które z Was mają już wybrane imiona dla swoich pociech. Ja jestem jeszcze z tym wszystkim w lesie, ciągle tłumacze sobie że jest jeszcze na to czas. Niby cieszę się, że będziemy mieć z mężem dziecko, ale te mdłości, bóle brzucha, głowy, humory... Doprowadzają mnie do szału. Mieszkam w Szwecji.. Blueberrry już gdzieś pisała jak to tu wszystko wygląda. I właśnie to też mnie denerwuje. Ich zdaniem póki nie krwawie i nie mam gorączki to ciąża przebiega super prawidłowo.. Wrrrr!
Termin porodu mam 4-6 lipiec, zdania są podzielone
pierwsze i pewnie jedyne USG mam dopiero na 4 lutego, wtedy dowiem się jaka jest płeć dziecka.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Blueberrry.. W jakiej części Szwecji mieszkasz? :-)
czytam Was kobietki już jakiś czas, ale dopiero teraz postanowiłam cokolwiek napisac
Termin porodu mam 4-6 lipiec, zdania są podzielone
Pozdrawiam Was serdecznie.
Blueberrry.. W jakiej części Szwecji mieszkasz? :-)
Witam po dłuższej przerwie....:-)
Współczuję wszystkim ,które ciągle borykają się z nudnościami. U mnie zarówno teraz jak i poprzednio nudności mijają po 12 tyg. Pozostał jedynie wstręt do mięsa. A najważniejsze że minęły też migreny, bo koszmarne były...
Z niecierpliwością czekam na 14.01, bo mamy USG ...
Współczuję wszystkim ,które ciągle borykają się z nudnościami. U mnie zarówno teraz jak i poprzednio nudności mijają po 12 tyg. Pozostał jedynie wstręt do mięsa. A najważniejsze że minęły też migreny, bo koszmarne były...
Z niecierpliwością czekam na 14.01, bo mamy USG ...
Teraz z innej beczkiskonczyl mi sie ostatnio krem i powiem szczeze ze bylo mi szkoda kasy na niego to kupilam jakis inny tanszy i dostalam uczulenia
cala twarz mnie piecze
czym smarować twarz zeby jakos to zalagodzić?
wypij wapno i umyj twarz wodą.Ja również mam cerę bardzo uczuleniową do tego naczynkową
Kum
Fanka BB :)
Witam wszystkie mamusiejak samopoczuciem? trzyma kciuki za te, które mają w dniu dzisiejszym wizytę.
Mam mętlik w głowie dotyczący ilości wykonywanych usg. Do tej pory miałam 2. Jedno na potwierdzenie ciąży, drugie Nk. Przy czym dzisiaj doczytałam na stronie mojego szpitala, że wykonują wg cennika usg I trymestru NT, usg II trymestru połówkowe. I teraz się tak zastanawiam bo ja byłam na zwykłej wizycie na której lekarz ocenił tylko NT. a tu znalazłam stronę na której jest opisane że ocenia się tyle parametrów.
Poradnia USG Agatowa :: BADANIA USG położnicze (NT) między 11-14 tygodniem ciąży
Zaczęłam strasznie panikować. Jest to moja druga ciąża, ale pierwsza zakończyła się w 7-8 tygodniu więc nie miałam takich badań. Chodzę prywatnie do szpitala prywatnego. Z ubezpieczenia będzie refundowany poród. Lekarz nic nie mówił że muszę się umówić ekstra na dodatkowe usg, ja też nie pytałam bo uznała że to będzie podczas wizyty a tu okazuję się że to jest dodatek. Ehh no się załamałam. teraz się zastanawiam czy wszystko jest ok, Na tym badaniu mój maluszek się tak nie ruszał dopiero jak go lekarz poruszał. Jestem straszną panikarą. Wizytę mam 13.01 zapytam jak to jest z tym usg ale do tego czasu jeszcze tyle pozostało.
graza na USG genetyczne wcale nie trzeba sie umawiać i to jest robione na normalnej wizycie. jest to tak nazywane, ale jest po prostu ocena prawidłowości płodu. napisałaś przecież że miałaś zmierzone NT??? więc o co chodzi? dodatkowo wazne ejst aby sprawdzić czy jest kośc nosowa podzielona, gdzie ejst łożysko i czy dzidzia ma wszystko i tyle sie robi obowiązkowo na tym etapie. i prawdopodobnie to miałaś. do tego wystarczy zwykłe usg. link ktory dałas jest od gabinetu tóry ciągnie od ludzi kasę za piękne zdjęcia 3D które są do niczego nie potrzebne tylko ąłdnie wyglądają. a to jak lekarz rzucił okiem na narzady dziecka, kosc czy lozysko, nie musial ci mowic ani nigdzie zapisywac tylko sprawdzil czy jest okej i to wystraczy
Dobra muszę się wyluzowac.
Poczekam do następnej wizyty to będzie 17sty tydzień i się zapytam co z przepływami i co z dokładnym badaniem usg ( obwód główki, narządy wewnętrzne itd ) dlaczego tego nie miałam.
A teraz relaksik - jeszcze 2 godziny i do domu![]()
Czynność narządów jak serca oraz przepływy sprawdza się na USG połówkowym czyli na 19-21 tc. czasem lekarz włącza przepływy na pępowinie ale nie jest to konieczne.
bez paniki dziewczyny. jak lekarz nei zauważyłam żadnych nie prawidłowości to nie ma czyms sie martwic..jakby cos znalazł to by wam powiedział.
witam sie porannie
za wizyty &&&
dziewczyny, ktoras z Was miala takie dretwienie posladka az do nogi? wczoraj mnie zlapalo polaczone ze zlym samopoczuciem, ze wymiotuje co chwile to sie przyzwyczailam, ale to dretwienie to mnie zaniepokoilo...moze to z nerwow?
Ja mam dokładnie tak samo, zwłaszcza jak za długo leżę na lewym boku. Tylko nie nazwałabym tego drętwieniem (chociaż to też się zgadza) a bardziej takim tępym bólem.
reklama