reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
A ja dziś odebrałam moje wyniki przeciwciał na podstawowe choroby. Z pozytywów to to, że szczepionka na różyczkę z lat szkolnych jeszcze działa, no i mam dużo przeciwciał IgG cytomegalii. Minus ten, że już nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a w poprzedniej ciąży zdawało mi się, że były... :eek:

Ale poza tym bardzo ładne wyniki.
Za tydzień USG genetyczne.
To będzie 13 tyd. ciąży - czyli mogę poznać płeć...?:happy:

A ja dziś odebrałam moje wyniki przeciwciał na podstawowe choroby. Z pozytywów to to, że szczepionka na różyczkę z lat szkolnych jeszcze działa, no i mam dużo przeciwciał IgG cytomegalii. Minus ten, że już nie mam przeciwciał toksoplazmozy, a w poprzedniej ciąży zdawało mi się, że były... :eek:

Ale poza tym bardzo ładne wyniki.
Za tydzień USG genetyczne.
To będzie 13 tyd. ciąży - czyli mogę poznać płeć...?:happy:

Wszystko zależy od sprzętu i umiejętności lekarza..Czasem to jak wróżenie z fusów;-)

Witam nowe mamusie, fajnie, ze jeszcze sie ujawniacie :))

Jutro bede dzwonic umawiac sie na polowkowe bo wczoraj sie okazalo ze u mnie ww szpitalu robia tylko takie jesli ciaza jest zagrozona i pani mi jasno dala do zrozumienia ze moja nie jest (niedoczynnosc tarczycy, przebyte poronienie), widac maja inne wytyczne.

Dbajcie o siebie, jutro ide po jakis nowy krem, jak dorwe ten pharmaceris to go kupie choc nie wiem czy tu znajde,

A ja znów witam wieczorową porą :-) Zauważyłam, że jak piszę coś za dnia to tak jakby mój post był niewidoczny bo nikt na niego nie odpisuje :-p:-p
Jagódka Ty masz coś wspólnego ze służbą zdrowia? Tak się zastanawiałam bo takie rady dajesz jakbyś pracowała w czymś takim? W poprzedniej ciąży byłam na forum pisała z nami dziewczyna, która pracowała w labolatorium to nam wszystkie wyniki zawsze tłumaczyła z chińszczyzny na polski :-D To na prawdę pomocne.
aNilewe
ja już od znajomych słyszałam, że są duże różnice w podejściu do badań w ciąży w różnych krajach. Że to co w PL jest ważne i obowiązkowe w innych w ogóle. Dziwne trochę co?

Katka, nie niewidoczny, tylko może nikt nie wiedział co odpisać. swoją drogą każda z nas przeżywa/przeżyła/przeżyje chwilę, w której poczuje się olana :)

makota, poczekaj na wizytę u lekarza, może on ci jakoś będzie wyliczał?

hehehe małgorzatka ma rację Katka. Dziewczyny w ciągu dnia tak lecą z postami i odpisują sobie dosyć szczegółowo i na temat iż nie zawsze się "wbijesz" w rozmowę :D
Jesteście dziewczyny coraz bardziej produktywne - chyba coraz więcej osób jest na l4 :p mi sporo czasu zajmuje aby ogarnąć wątek główny nie mówiąc już o innych, ale nie zostawiam sobie tego na weekend bo na pewno nie wyrobię :p

Elefit co do pracy to ja już przed 12 mam odlot. :p Dzisiaj koleżanka z pracy- wiedzącą o mojej ciąży- a spotkała mnie ok 12 zrobiła wielkie oczy i się pyta czy się dobrze czuję bo jestem blada jak śmierć i mam podsiniaczone oczy:szok: nie mówię już, że widziała mnie o 8 rano :p

Spokojnej nocki.

reklama
Ja z Ola w ciąży mogłam pracować... Co prawda zaliczylam senność, bóle pleców, słabo mi sie raz zrobiło...ale teraz bym nie wyrobila.... Ledwo w domu wyrabiam przez mdłości a co dopiero na obsłudze klienta

Do góry