reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
mataaam- próbowałam samą przegotowaną wodę i też dupa :no: spróbuję z tym miodem, wolałabym znaleźć jakiś naturalny sposób żeby nie łykać tabletek

Witam,

z tami zaparciami to ja tez mam duzy problem. Wczoraj juz nie wiedzialam co z soba zrobic. Brzuch mnie bolal niesamowicie a do tego dostalam dreszczy. Co 5 min chodzilam do toalety a tu nic. W koncu sie udalo i bylo odrazu lepiej. Zamierzam jakis kefirek albo maslanke kupic i pomysl z herbatka koperkowa tez bardzo mi sie podoba.

Jesli chodzi o wozek, to poki co britax römer bym chciala. a to ze wzgledu na gondole dla dziecka do przewozenia w aucie. Maluszek nie powinien dluzej niz 2 godz byc w foteliku a jak urodze, to w ciagu 3 m-cy bedziemy do PL jechac. A ta gondola wygrala w testach ADAC w Niemczech.

mataaam- próbowałam samą przegotowaną wodę i też dupa :no: spróbuję z tym miodem, wolałabym znaleźć jakiś naturalny sposób żeby nie łykać tabletek
kilka sliwek zalać wrzątkiem na 12 godzin,wypić wodę i zjeśc sliweczki i tak kilka dni sobie pić,zaparcie przejdą jak ręką odjął;-) W razie gdyby nic nie pomagalo,a zaparcie jest niebezpieczne w aptece można kupić czopki,eva/gu.

Jesli chodzi o wozek, to poki co britax römer bym chciala. a to ze wzgledu na gondole dla dziecka do przewozenia w aucie. Maluszek nie powinien dluzej niz 2 godz byc w foteliku a jak urodze, to w ciagu 3 m-cy bedziemy do PL jechac. A ta gondola wygrala w testach ADAC w Niemczech.
zdecydowanie tak,fotelik jest do bezpiecznego przewożenia,przejścia,niektórzy traktują go jak część wozka zamiast gondoli,kręgosłup dziecka cały czas wygięty w pałąk i zmiany masakryczne.

minisia-tak u mnie też czwóreczka będzie daj Boże:)Najstarszy syn już przy córeczce mi bardzo pomagał i na szczęście nie buntuje się już na fakt kolejnego malucha:),W niej wszyscy zakochani:)

spać nie mogę,wrrr

Ostatnia edycja:
Witam się po raz pierwszy w tym wątku. Przyznam szczerze, że dość regularnie was podczytuje, ale nie chciałam nic pisać do badań prenatalnych. Jak widać po suwaczku jestem już mamą małego cudownego przedszkolaka i cudownego Aniołka, który na zawsze pozostanie w moim sercu. Ponieważ usg wyszło dobrze, postanowiłam się w końcu przyłączyć. Od wczoraj wiem, że spodziewam się synka i bardzo mnie to cieszy, bo tak właśnie chciałam i czułam, mimo że wszyscy zapowiedzieli mi córeczkę.

Dziewczyny to ja mam super, bo u mnie na zaparcia pomaga kawa z mlekiem. Po kawce nie ma szans, zebym nie zaliczyła kibelka :-D

Fionka dopiero spojrzałam, że stracilas Synka w 17tc. W głowie się nie mieści:-( Takie rzeczy nie powinny się zdarzać. Fajnie, że z nami jesteś!

Ja zastanawiam się nad wózkiem i mam mętlik w głowie. Na pewno wiem już czego oczekuje od wózka. Tak jak piszecie dla naszych pociech ważna będzie gondola, bo rodzimy latem. Mój Synek urodził sie w Sylwestra i gondola była używana bardzo mało. Latem kupiłam lekką spacerówkę. Ograniczają mnie też finanse, bo taki jakbym chciała kosztuje za dużo. Moze znajdę tańszą używkę. Niektóre wózki sa jak nowe a kosztują połowę ceny.

Witajcie sobotnio.

Na temat wozka nie bede sie wypowiadala bo sama nie wiem jaki kupie,wiem ze maja byc skretne kola bo nie bede sie meczyc z dzieckiem w wozku i 2 malymi dziecmi idacymi po bokach wozka i aby jeszcze na kazdym zakrecie meczyc sie aby wozek mi skrecil .A kupie taki na jaki bedzie mnie stac :-).

Dziekuje za dobre slowao moim M

POLA tak M ma minusa,ale zycie toczy sie dalej,kazdy ma prawo do pomylek,on rozwiodl sie z zona,jestesmy razem i czekamy na nasze 2 malenstwo i to jest najwazniejsze,ale szczerze to gdzies mam zal jeszcze ze wtedy wybral zone i dzieci niz mnie,ale nie ma tego zlego bo jestesmy razem juz dlugi czas :).

VENUS no niestety nie ma latwo z rozwodnikiem,nie wiem czy Twoj maz ma dziecko z poprzedniego malzenstwa ,moj ma az 2 dzieci i to jak dla mnie dodatkowy dla nas bagaz,choc wiem ze dzieci niczemu nie winne ,ale mysle ze wszystko jest do ogarniecia.

Dzieki za rady z ta woda i miodem na zaparcia,napewno zaniedlugo zastosuje :-).

KOPACZ wielkosc brzuszka o niczym nie swiadczy,u mnie juz brzuch widac i jak popoludniu sobie pojem to wiadomo brzuch wiekszy ,ale ja nawet jak sobie nie pojem to w 3 miesiacu mam taki brzuch jak moja przyjaciolka w 7 miesiacu i nawet pozniej z synem jak byla w ciazy , a z jej synem wszystko ok :-).

Moje dzieci smieca sobie krojeniem biszkotow,oj bede miala sprzatania,ale grunt ze teraz mam chwile spokoju aby poczytac i napisac :-).

MILEGO DNIA

Ostatnia edycja:
reklama
Dorota mój ma też 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa i czasem jest bardzo ciężko :-( Nie wiedziałam, że będzie mi tak ciężko czasem...

Do góry