reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Ale naskrobałyście, aż nie wiem co której odpisać, więc może będę lecieć wątkami niż nickami, bo to mi łatwiej zapamiętać.

Na początek agamemnon - trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na wieści. Trzymałabym się tego, że skoro plamienie nie jest krwisto czerwone, to nie jest źle.

Witam nowe mamusie. Im nas więcej, tym przyjemniej :)

cola - unikam, jak ognia od zawsze i dziwię się Wam, że chcecie to dziadostwo w siebie wlewać. Ile to szkody przynosi organizmowi...

USG prenatalne - z nim bywa różnie, bo podobno i na zwykłym sprzęcie można zrobić, ale czasami ginekolodzy odsyłają do specjalnej przychodni, ja jeszcze jestem przed więc nie mówię z doświadczenia tylko z zasłyszenia :)

mdłości wieczorne -mam to samo, zaczyna mnie mdlić wieczorem i rzyganka tez mi się przytrafiają właśnie późnym wieczorem. A jak czasami leżę w łóżku, to tak mnie ściska, że mam wrażenie, że do toalety nie dobiegnę.

To chyba tyle chciałam narazie napisać :)

reklama
Sokoja problem w tym, że to nie jest wykrywalne w zwykłym badaniu cukru - cukier mam troszkę powyżej normy po godzinie, i na granicy niedocukrzenia na czczo. Po tym badaniu nie wiedziałabym nic na temat tego co mi jest. Tylko w połączeniu z insuliną na to sens.
Teściowa mi przyniosła pączka i winogrona:-) z Klaudią przynosiła mi krówki pod koniec ciąży, bo miałam na nie fazę:-D

Jestem już po wizycie.
Serduszko bije :) nie przypuszczałam, że za drugim razem też tak mocno mnie to wzruszy
Teraz czas ma badania.
Następna wizyta za 3 tyg :)

jestem
no i nie wiem w sumie nic, pęcherzyka nie widać jedynie mam powiększone endometrium - 1,32cm
Mam się zgłosić w piątek wieczorem do niej i jeszcze raz zrobi mi usg. Mozliwe, że się pęcherzyk pojawi albo i nie. Możliwe też, że trzeba będzie pobrac kawałek endometrium do badania histopatologicznego.
Jak zacznę mocno krwawić to mam zbierać jeśli mi "coś tam" wyleci i z tym czymś naczczo w piątek tez do ginki.
Mam dupka w razie czego łykać, może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi.
i tyle, jestem w kropce, nie wiem nic

jestem
no i nie wiem w sumie nic, pęcherzyka nie widać jedynie mam powiększone endometrium - 1,32cm
Mam się zgłosić w piątek wieczorem do niej i jeszcze raz zrobi mi usg. Mozliwe, że się pęcherzyk pojawi albo i nie. Możliwe też, że trzeba będzie pobrac kawałek endometrium do badania histopatologicznego.
Jak zacznę mocno krwawić to mam zbierać jeśli mi "coś tam" wyleci i z tym czymś naczczo w piątek tez do ginki.
Mam dupka w razie czego łykać, może pomóc, a na pewno nie zaszkodzi.
i tyle, jestem w kropce, nie wiem nic

Kuuurczę..Ja przy owulacji miałam grubsze endometrium..Mimo wszystko trzymam kciuki. Ale plamisz jeszcze? COŚ TAM? Tzn zarodek? Trochę słaba terminologia jak na lekarza..

joł mamuśki...

mam dzisiaj dzień wściekłej krowy... lepiej mnie omijać szerokim łukiem..

spędziłam upojne popołudnie na wycinankach z bibuły, klejeniu, rysowaniu - jutro córy maja bal andrzejkowy i mają być przebrane za OWOCE I WARZYWA.... masakra...

udało mi się stworzyć strój TRUSKAWKI i WINOGRONA, bądźcie ze mnie dumne! 3h dłubałam... ;)

miałam dzisiaj iść na pilates, ale nie mam nastroju, w ogólne marny mam jakiś dzień :( a może właśnie ruch by mi poprawił nastrój...? ale chyba jednak odpocznę bo jutro mam dynamiczny dzień w pracy...

ustaliłam 1 wizytę u gina.. idę 4 XII... dopiero jak się umówiłam to zaczęłam się niecierpliwić ;-) cały czas się śmieję, że tak wrzucam na luz, a tu będą bliźniaki ;)

Kuuurczę..Ja przy owulacji miałam grubsze endometrium..Mimo wszystko trzymam kciuki. Ale plamisz jeszcze? COŚ TAM? Tzn zarodek? Trochę słaba terminologia jak na lekarza..
coś tam to moja terminologia a bo już dzisiaj dzień mam stanowczo za długi, mówiła ze gdyby skrzepy np wylatywały jakieś większe to mam je łapać
Jeszcze coś tam chyba plamię choć nie tyle (nie wiem , mam tampona).
No ale zdroworozsądkowo, mógłby mi się jeszcze zarodek w cudowny sposób objawić??

Agamemnon cały czas trzymam kciuki! Najrozsądniej i najpewniej byłoby zrobic badanie beta hcg a następnie je powtórzyć i sprawdzic czy poziom hormonu przyrasta. Na tym etapie ciąży beta powinna przyrastac min 66% w ciagu dwóch dni.

coś tam to moja terminologia a bo już dzisiaj dzień mam stanowczo za długi, mówiła ze gdyby skrzepy np wylatywały jakieś większe to mam je łapać
Jeszcze coś tam chyba plamię choć nie tyle (nie wiem , mam tampona).
No ale zdroworozsądkowo, mógłby mi się jeszcze zarodek w cudowny sposób objawić??

NIE WOLNO!!! Żadnych tamponów w takiej sytuacji, nic Ci pani doktor nie powiedziała? Wyjmuj szybciutko i zakładaj podpaskę.. Nie wiem.. różne cuda się zdarzają. A nie kazała Ci zrobić bety? U mnie w takiej sytuacji była już na poziomie poniżej 10.

reklama
Hejka Mamusie przepraszam was ale nie jestem w stanie was nadrobić, po pracy mam dosyć siedzenia przy komputerze. U mnie objawy delikatne bardzo, wrażliwe piersi, poranne mdłości, katar. Dzisiaj byłam u lekarza pierwsza wizyta, długo szukał ale znalazł pęcherzyk ciążowy i jest również zarodek, niestety serduszka jeszcze nie było widać. Foto zamieszczę.
Dziewczyny czy może któraś z was ma problem z niedoczynnością tarczycy, co ile robicie TSH przy ciąży ja robiłam w tamtym tygodniu i miałam ok(1,31). Termin wyznaczył na 22.07.2014.

Do góry