reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Katka chyba jest nas więcej, na szczęście jest jeszcze trochę czasu i neta też nam nie odłączą przez ten czas :cool:;) damy radę :D
Omg właśnie zdałam sobie sprawę z tego że już leci czwarty miesiąc jak siedzę w domu. Lenistwo w czystej formie;)
Nic, miłego popołudnia życzę i lecę późny obiad gotować :D

reklama
Bosz u mnie remont na całego a ja się znów źle czuje. Coraz wcześniej mnie ten brzuch twardnieje. :( Dobrze że od jutra wolne do świąt :D

Makota napisałam w zakupowym. Kupiłam jeszcze pieluch. Mam już 2 paczki z rozmiaru 2 i jedną dużą jedynkę premium. Jedynek się dokupi potem najwyżej ale my szybko w dwójki weszliśmy

Jak tak dalej będę czytać jak daleko stoicie z wyprawką to chyba wpadnę w panikę :baffled::-D
ja tez:eek:

Z ciekawostek... Dzis na szkole rodzenia dowiedziałam sie ze nie ma czegoś takiego jak dieta mamy karmiacej. Mozna jesc dosłownie wszystko, byle tylko w granicach rozsądku.
wg mnie zalezy to od kobiety ,dziecka itp.MOj starszy syn mial kolki,plakal non stop ,sama juz nei wiezdialm czy jesc wszystko czy ograniczac,zcy same bulki z maslem:no:od zmyslow odchodzilismy bo taki był drzyk.....

KJeszcze dziś spotkałam koleżankę dawno nie widzianą i wielkie zdziwienie że termin już na lipiec bo nic nie widać. Wkurza mnie takie gadanie. No kurde jestem w ciąży, a ludzie myślą że jak mi powiedzą, że nie widać to jest komplement. :what:
a u mnei znow odwrotnie,wszyscy mysla ze za chwile bede rodzila albo ze bliźniaki beda.:szok:jak odpowoadm ze w lipcu to wszyscy buzie ze ździwienia otwieraja....nawetwikary w kosciele ostatnio bylwszoku ze jeszce tyle czasu:rofl2:moj maz mi radzi tomow ze na zcerwiec masz,zawsze troszke wczesneij;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
co doubran ciazowych to kuoilam jedne dzinsy ciazowe w hm i sa super,mam jeszce jedne krotkie od kolezanki -tez ciazowe,a tak smigam w tym co mam dresy legginsy,dluzzsze koszulki.najwiekszy problem bede miala co ubracna komunei w maju:sorry:ale zakupy beda na ostatnia chwiel boteraz moge kupic a potem zamale sie okaze

ja zdis wysprzatalm kuchnie,okna umylam ,szafki itp,pzred chwila stalam przy zelazku ale na razie pzrerwa:-)

dzis rocznica smierci Jana Pawla 2 ,calkeim zapomnialm ,przed chwila w tv uslyszalm,juz 9 lat zlecialo....

Kurd ja to nie wiem co na świecie się dzieje bo tv nie mamy podłączonego. Jakoś mi nie brakuje ale pewnie zacznie gdy na dupce usiądę. Wtedy będę gonić mojego by uruchomił... ;-)

Oo ale masz fajnie że już na zwolnieniu, pomijając szefową :-) ja też w końcu pójdę ale najpierw przekazać muszę swoje obowiązki. Może od połowy kwietnia uda mi się na stałe zdalnie pracować a od maja już L4? Byłoby super!

Cześć Kochane:) znikłam na chwilę i mam 40str nie do nadrobienia:( w pracy urwanie, jak wracam, padam na twarz, mam już dziewczynę na zastępstwo teraz kwestia wdrożenia.
Jedna wielka prośba Kochane POMÓŻCIE mam okropną zgagę od 4 dni, w gardle czuje płomień:no2::no2:czym mogę sobie ulżyć? czy macie taki problem? albo miałyście w poprzedniej ciąży. Nie mogę nic zjeść, nie śpię, ból straszny ;(

Katka mamy podobną sytuację też czekam kiedy w końcu będę miała chwilkę. Chodzenie do pracy jest coraz trudniejsze:(

Kupiłam dziewczyny płaszczyk, nie ciążowy a jednak idelanie mieści brzuszek. Na allegro ze stradivariusa taki kloszowany:)
Z ubrań ciążowych upolowałam na przecenie w H&M mama koszulę za 20zł jest mega wygodna i będzie mi służyć do końca. Co do leginsów warto mam 2 pary jedn do pracy, drugą podomówkę. Super wygodne, w spodniach mimo że ciążowe nie czuje się najlepiej.

Ponawiam prośbę dotyczącą porady jak walczyć ze zgagą!!!!!!

W poniedziałek byłam na wizycie wody płodowe mam w normie, tak się denerwowałam.

reklama
Na zgagę mam tabletki w torebce. Rzadko ich używam ale jak już muszę to działają. Ponoć wstając z łóżka nie można gwałtownie ale kurde jak cały dzień zgaga meczy to slaba porada. Te tabletki najlepsze. W każdej aptece dostępne. Ja mam gaviscon czy coś takiego. Rusze się z łóżka to powiem ci dokładnie ;-)

Tak gaviscon ;-) sprawdziłam.

Ostatnia edycja:
Do góry