reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Graza - renie i ranigast

Mnie z kolei kaszel meczy. Wyczytalam gdzies, ze moze powodowac skurcze... Strasznie sie rozchorowalam... W piatek pojde do laryngologa, zeby sprawdzil mi uszy, bo juz sama nie wiem co mi dolega :/ ten antybiotyk mnie martwi, bo to moj 3 w ciazy, choc mam nadzieje, ze nie zaszkodzi

reklama
Graża ja używam rennie, mam straszne zgagi szczególnie jak się kładę wieczorem i jak śpię,
W poprzedniej ciąży miałam tak samo :crazy:
Podobno jak jest zgaga to dziecku włoski rosną ;-):rofl2::-D
K się włochata urodziła, opłacało się męczyć :-D

Bardzo się ciesze, że z wodami ok :tak:

Graza ja mam gaviscon. Dziewczyny na poczatku tez mowily o migdalach. U mnie jak jest zgaga to zazwyczaj zjadlam cosik macznego.
U mnid za to uczucie jakby mi cos stalo w gardle i cofalo sie z zoladka. Grrr. Mlody mnie zarazil. Ledwo zyje a on smiga. Dobrze, ze maz w domu to wyprowadza psa, chodzi na zakupy, sprzata i gotuje, ale jego tez bierze. W pn. W grupie mojego syna z 25 osob bylo 9 w przedszkolu... W bloku jeszcze 3 dzieci i 1 dorosly zdychaja...

PITy, dostałam zwrot jakieś 2 tygodnie temu:p Od kilku lat rozliczam wszystkich bliskich przez neta.:tak:

Ubrania – mam cienkie spodnie, jeansy, mini jeansową, spódnice jeansowa przed kolano, spódnicę materiałową tubę, rybaczki dresowe, legginsy + jedne takie w kwiaty legginsy, które maja fajna rozciągliwa gumkę, 4 koszule, 3 bluzki, sukienkę, ze 2-3 tuniki z tamtej ciąży, powinnam dociągnąć na tym do końca ciąży;-)

Dieta matki karmiącej – gadać to sobie można, ale z tym jedzeniem wszystkiego to przesada – kolki na początku murowane, ok., jak dziecko ma 1-2lata to można już pewnie wszystko.

Na zgagę pomaga mi tylko mleczko gaviscon albo gelatum alumni phosphorici czy jakoś tak.
Padam dziś na ryj, Klaudia marudna, cały dzień coś chciała, A. dopiero wrócił i jeszcze głupio pyta czy ciężki dzień miałam:baffled:

reklama
eee, ja jadłam już praktycznie wszystko, fakt, przez pierwszy miesiąc tak na spokojnie, bez szaleństw, potem już w miarę normalnie wszystko :) sprawdziłam, wiedziałam, po czym Ola ma wzdęcia lub krostki i tego nie jadłam (u mnie orzechy, cebula i czosnek ), kolek nie miała. truskawki też jadłam :)

z ubrań mam dwie pary spodni, jedne szersze na piasek, drugie rurki takie bardziej do ludzi :p mam spódnicę jeansową, dwie bluzki sobie teraz kupiłam już takie, które mają opcję "do karmienia", płaszczyk, kilka bluzeczek szerszych sprzed ciąży, generalnie będę musiała sobie dokupić coś na cieplejsze dni

brzuch mi dizś od południa się stawia, co chwila jest twardy, zaczynam też czuć skurcze teraz od wieczora... wzięłam nospę, ale niewiele pomogła...

Do góry