reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Byłam w hurtowni, obkupiłam się trochę. 3 koszule do karmienia, na ramiączkach - już taka głupia nie będę, żeby zrobić błąd jak ostatnio i kupić z krótkim rękawem:-p Mam przynajmniej pewność, że to bawełna i wcale nie były drogie - 29zł/szt. Poza tym po ciąży też się będą nadawać, bo tylko jedna jest typowa do karmienia, a reszta na dekolt na zakładki, więc na później też ok. Także zakupy udane, od razu kupiłam Klaudii legginsy, bluzeczkę z kucykami MLP i podkoszulkę. Jeszcze kupię sobie jakiś fajny cienki bawełniany szlafrok i do szpitala będę mogła się kłaść:-p

Jagodka, Ty az do lipca w zadnym szpitalu sie nie kladz :D zakupy udane. My little pony najlepszy zakup jak rozumiem?? ;) ------- Mataaam, a czemu Ciebie nie bylo? Cos sie stalo? ------ mam ochote na KFC...

Makota, nie mam zamiaru:-D Ale zabezpieczona już koszulowo jestem. Tiaa bluzka i gazetka z konikami najlepsze, ostatnio był szał, bo kupiłam 7-pack majtek z konikami:rofl2: Teraz chodzi i się chwali dziewczynkom w przedszkolu heheh:-)
Ojej..twistera bym wciągnęła:eek:

Undomiel7 ja miewam dziwny śluz.. nie zauważyłam typowych grudek, ale czasem jakieś gluciochy, mocniejsze, czasem bardziej żółtawe.. strasznie różny mam sluz.. czasem rzadki..

pierwszy ranek od 2 tyg miałam ochote pospać... i pierwszy raz od dawno musiałam wstać o 6.. jutro nie muszę ranow stac ale pewnie nie bede mogla spac... normalka...

jagódka a dlaczego koszulę bez rękawów koniecznie wolisz? też zaczęłam się rozglądać właśnie

Ostatnia edycja:
Undomiel - ja w sumie tez miewam rozny sluz, ale zadnych grudek nie zaobserwowalam. Czasami mam gesty, ale to raczej typowie ------ jak sadzicie. Kiedy nalepiej wyprac ubranka dla Kruszyny? Troche mi sie tego nazbieralo. Chcialabym posegregowac rozmiarem i typem, ale teraz nie widze sensu aby to prac... W maju bedzie dobrze??

Ja będę prać w czerwcu, nie ma sensu wcześniej. I to tylko ten najmniejszy rozmiar, potem będę prać większe jak już mi zacznie wyrastać z tych małych.

Kum
po porodzie kobieta strasznie się poci, ja się po prostu gotowałam w tych rękawach. W szpitlau jest gorąco, okna nie otworzysz, bo dziecko, więc im mniej miałam na sobie tym lepiej, jedną miałam na ramiączkach i była najlepsza, dlatego teraz wszystkie będę miała na ramiączkach. Jedną awaryjnie mam z krótkim rękawem, ale wolałabym nie musieć jej założyć:-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzwoniłam do gina i mówił, że się aż cieszył, że wszystko tak ładnie tam wygląda, więc to prawdopodobnie żadna infekcja, ale lactovaginal nie zaszkodzi:-)

no właśnie jagódka, czemu bez rękawów?

makota ja się też zastanawiam nad praniem, ale te używane wyprałam teraz pierwszy raz, bo mi nie pachniały, a chyba też w czerwcu wypiorę i wyprasuję wszystko w płynie dla dzieci Któraś może polecić jakiś płyn do prania dla niemowlaków?

Ja prałam w Loveli i w Jelpie. Używane piorę od razu w naszym proszku, żeby sprać plamki/zapachy itd., a potem już w dzieciowym upiorę

reklama
Czesc dziewczynki:-) Widze ze szał zakupowy Was juz ogarnia :-D super ja zakupy dla małego zaczne pod koniec maja jak juz bede siedziec w domku:-D . . Chciałam Wam cos napisac iiii:szok: zapomniałam hehe. Byłam dzis na krzywej cukrowej i na czczo mam 79 [mg/dl]
a po obciazeniu glukoza 75g po 2 godz wyszło 93[mg/dl] to chyba dobrze????? ;-) Jutro o 16 wizyta , zobacze mojego szkraba:-D normalnie juz nie moge sie doczekać. Buziaczki dla Wszystkich i miłego wieczorku. Ps. ta glukoza nie jest taka zła jak mnie straszyli, powiem tyle ze gdyby nie suchosc w ustach i zakaz picia to nawet bym nie wiedziała ze ja piłam, no i mały :tak: dostał takiego powera:-D ze mysłam że z brzucha mi wyskoczy. Wiec kochane .....Nie Taki Diabeł Straszny Jak Go Malują :-D:-D:-D

Do góry