reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

hej.
ja chodziłam na sr i byłam zadowolona. U nas dużo ciekawych informacji sie dowiedziałam, bo tak to tylko od koleżanek i babć, a to jak wiadomo różnie bywa ;-)

Zdrówka życzę obolałym i chorym.

Katka olej robotę, idź na L4. Ja się też dużo w pierwszej ciąży zastanawiałam, aż skończyło się to nieszczęściem. W drugiej byłam mądrzejsza i jak tylko podnieśli mi ciśnienie to dałam L4 i tyle mnie widzieli.

reklama
Hej dziewczyny :)

Hobbit, a do jakiej szkoły rodzenia się wybierasz, jeśli można spytać? Właśnie idę 14 do lekarza, mam w planach L4 i chciałam się później rozejrzeć za jakimiś darmowymi szkołami we Wrocku. Niestety nie mam tu dzieciatych znajomych, którzy mogą coś polecić :(

Katka normalnie jak bym prawie czytała swoją historię. Przy czym u mnie decyzja już podjęta. Mam nadzieję, że lekarz nie będzie miał żadnych przeciwwskazań, ale ja już powiedziałam dość stresu, dość zostawania na nadgodzinach. Przy czym bardzo lubię swoją pracę i nie wiem jak dam radę, ale będę musiała się przestawić :)
A mogę się podpiąć pod warsztaty z karmienia? :)

Ja się wybieram na tego bezpiecznego malucha. Co prawda mój facet nie wyraża zainteresowania, więc najwyżej pójdę sama.

czesc babezcki:)

tylkosie pzrywitam bo zcasu brak,konczymy kolacyjke i ide dzieciaczki do spania szykowac:)

papa:)

Bellina a ty też z wrocławskich klimatów? No pięknie! Ja idę 100% na te warsztaty. 17.03 są. Raz że się dużo dowiem a na to bardzo liczę, no i może rozkręcę się towarzysko bo ja od dłuższego czasu tylko praca dom. Dobrze że takie nasze forum istnieje bo inaczej bym zwariowała ;-)

Dzień dobry wieczór :)
DZieć śpi, chwila dla siebie..
Chodziłam do szkoły rodzenia ale jakos mi nie przypadła, zero zajęć praktycznych, tylko teoria, siedzenie w ławkach, pokazywała Pani prowadząca takie rzezcy (ktoraś z dziewczyn to samo pisała, przepraszam nie pamietam) jak zakładanie pieluszki, noszenie itp... żadnych ćwiczeń oddechowych, albo w ogóle jakichkolwiek innych, więc zrezygnowałam, kosztowało to 25 zł za dwugodzinne zajecia wiec jakoś tanio nie było. To samo dokładnie pokazywał p.Zawitkowski w swoich filmikach. No ale każda szkoła inna, każdy ma inne wymagania czy oczekiwania więc nie odradzam, chyba najlepiej sie przekonać samemu...
Katka- ja się wybieram na warsztaty z noszenia/wiązania chusty, ale to siłą rzeczy już po porodzie. A córeczkę karmiłaś?? czy coś poszło nie tak ze sie wybierasz na te warszaty??
Ja zapisałam się na 19 marca na "bezpiecznego malucha" w Katowicach ale musze odwołać bo wybieram sie do Wrocławia odwiedzić starych znajomych. Studiowałam tam i pracowałam kilka ładnych lat i straszn9ie tęsknię za tym miastem...
Ktoś ze śląskA może chciałby wejściówę??
Dzień minął nawet przyjemnie, pojechałam rano do mamy, kupiłam kilka fajnych nowych bodziaków bo likwidują sklep dziecięcy i maja fajne ceny. Dizajn może nie powala ale ubranka z polskiej firmy, bawełniane więc na pewno się przydadzą. Szkoda, ze już pościel i ręczniki wykupili. Popołudniu zajęcia z Igorem i tak nastał wieczór.
Buziaki przesyłam i miłej nocy dla wszystkich :)

Gosia serio, serio? To super!!! To spotkamy się wcześniej mam nadzieję :-) :-) ?
To jak Ty ze mną na te, to ja pójdę z tobą na te z chustowania jak będą :-D

Emyly tak karmiłam ale krótko i nie wspominam dobrze. Mam nadzieję że teraz pójdzie lepiej stąd takie warsztaty.

reklama
Gosia i Bartek - no to powiem, że mnie zaskoczyłaś :) jakoś myślałam, że z brzuchem i bez noworodka to nie wyjdzie :)
Z iGorem wiazałam wg obrazków z książeczki ktora była dodana do chusty ale kiedyś na spacerze rozwiązała się i musiałam wraać z dzieckiem na rękach spory kawał drogi... teraz już wolę zasięgnąć rady doświadczonych, nawet nie chcę myśleć co by było gdyby dzieciaczek spadł wtedy na ziemie..

Katka- fajnie w takim razie, ze wybierasz sie na takie warszaty. To powinna być podstawa w każdym szpitalu, profesjonalna i fachowa pomoc, taka co naprawdę pokaże, doradzi, pomoże, a nawet podtrzyma na duchu w trudniejszych momentach. Pamietam, że po porodzie przyszła na salę pani zwana doradcą laktacyjnym ale w sumie na żadne pytania nie miała ochoty odowiadać i zmyła się po dwóch minutach przeznaczonych na 6 świeżo upieczonych mam.
Ja karmiłam długo, 1.5 roku... ale te ostatnie miesiące były juz strasznie męczące, praktycznie co kilkanaście minut były wrzaski i płacze o cyca, nigdzie ruszyć się nie mogłam no i tyle czasu siedziałam w domu bo nikogo innego (czyt bez cyca)Igor nie akceptował. Dlatego teraz nie wiem czy zdecyduję się karmić, jakiś mały "uraz" mi został...
Ale pierwszy rok wspominam cudownie :) Tak, żeby nie zniechęcić dziewczyn

W sobote wyjezdzamy pod Babią Górę na mini wakacje, liczę na ładną pogodę, no byle nie padało i nie wiało za mocno :)

Do góry