reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

u mnie są różne do wyboru, te bezpłatne w zdecydowanej większości wymagają wyboru prowadzącej jako swojej położnej środowiskowej (one mają za to kasę z nfz) po porodzie, ale oczywiście można się dogadać żeby za często nie przychodziła;-) program jest często na stronach szkoły i są takie co mają zajęcia fizyczne i takie tylko teoretyczne, przykładowy program np. tu: http://www.raszeja.poznan.pl/szkola_rodzenia.pdf

są też szkoły weekendowe - nawet 1 weekend, ale one są płatne, z tego co widziałam ok 300 zł

tak jest w Poznaniu, ale pewnie jak poszukacie w necie to w innych miastach będzie podobnie

reklama
chyba skorzystam z takich zajec i poszukam czego na necie:):):):)

a czy sa tu może Mamusie które w poprzednich ciążach korzystaly ze SR????????:):):):)

anastazi ja chodziłam na szkołę rodzenia. Nie przypominam sobie, żeby mi w czymś pomogła, ale przy porodzie miałam położną, która nawet na 3 min nie odchodziła ode mnie i mówiła mi co robić. '
Jedyne co zapamiętałam ze szkoły rodzenia to że dziecka do zmiany pieluszki nie można podnosić za nóżki, a byłam pewna, że tak się robi :-)

mi sr jakoś też nie za bardzo pomogła, ale mojemu M baaardzo, dlatego polecam chodzenie razem. chłop jak chłop, nie wie dokładnie co to ciąża i poród, a potem zajmowanie się bobasem, a tu mu wytłumaczyli, potem pokazali jak obsługiwać bobasa itp

Ja chodziłam na szkole rodzenia w poprzedniej ciąży i bardzo sobie chwaliłam. Chociaz prawda jest taka ze podczas porodu wszystko robiłam intuicyjnie i nie pamiętałam o radach ze szkoły rodzenia :)
Jedyne o czym pamiętałam to zeby zamykać oczy podczas parcia :)

Pola takie rady to się w internecie znajdzie;-) i za darmo

Hehe to prawda :)
Ja płaciłam 40 zł za każde spotkanie (ok.2 i pol h), podczas ktorego przez pierwsza godzine odbywały sie ćwiczenia dla ciężarnych, a po godzinie przychodzili tatusiowie na "wykłady". Fajnie było to ze podczas każdych zajęć dostawaliśmy pełno materiałów marketingowych: próbki kosmetyków dla mamy i malenstwa, buteleczki, książeczki, zniżki do sklepów itd.

Anastazi to zalezy do jakiej szkoly pojdziesz. Ja ze swojej bylam malo zadowolona, a d,iewczyne ktora spotkalam z grupy po mnie byli bardzo zadowoleni. WeWroclawiu jest szkola z ktorej ludzie wychodza zadowoleni. Zgadzam sie ze szkola rodzenia jest dobra dla tatusiow. Mok do tej pory zajmuje sie kapiela. Ogolnie masz etapy ciazy, porodu, nauke oddychania, karmienie piersia, opieka na noworodkiem. Sotkanie z neonatologiem, rehabilitantem- to zalezy od szkoly. Katka i Hobbit to zdajcie relacje :) Ja planuje sie wybrac na chustowanie, ale jeszcze nie szukalam.

reklama
Do góry