reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

blueberrry widzę że suwaczki mamy tak samo 16+4 :) powiedz czy czujesz już ruchy maluszka????? a wg USG który masz tydzień i dzień???

Kubusiwata.
Według daty z om i usg (z ostatniego, pierwszego usg w 13tc) się pokrywają. :) wiec suwaczek jest prawidłowy. :) sama byłam w szoku, ze tak sie pokryły daty.
A u Ciebie?
Wiesz w zeszłym tygodniu czułam takie plusknięcie z prawego boku na prawy, jak by rybka pluskła. Potem nic.. I wczoraj jak siedziałam na łóżku, to czułam parcie na lewy bok aż mnie zabolało, a jak ręką dotknęłam, to tak jak bym poczuła kopniaczka. Tylko jeszcze ciezko mi uwierzyć ze to to, ale czekam cierpliwie na kolejne znaki. :)
A Ty ? Czujesz juz cos? :);) no i idziemy łeb w łeb! ;)

reklama
U mnie wg USG jest 17 + 3 ale ja jeszcze nic nie czuję ale to może być dlatego że mam trochę dużo tkanki tłuszczowej ;( hmm taki mi się przynajmniej wydaje no ale nic jest jeszcze czas ;)

Jagodka twz b<m sie napewno wkurzyla. Tak zimno u was a tu jeszcze autobusem sie meczyc majac autko ech ci faceci.

Pola ale Ci fajnie z tymi ruchami. Ja czuje w srodku ale na zewnatrz jeszcze nie.

Dzisiaj bylam po farbe do kuchni. Pogoda u nas sie pogorszyla, wieje, i pruszy delikatny snieg.

Ja mialam wczoraj smieszna sytuacje. Podrapalam sie na dole po brzuszku i poczulam wyzej jakby maluszek "podskoczyl".

są takie pasy specjalne ciążowe podtrzymujące, ale nie te elastyczne "ozdobne" po kilkanaście zł, tylko takie medyczne. polecane mamom z problemami z kręgosłupem i mamom bliźniaków

Kubisiowata, ja w pierwszej ciąży takie ruchy ruchy a nie przelewania czy muskania poczułam dopiero koło 20-21tc, więc masz czas :) teraz czasami coś czuję, takie muśnięcia

jadę po Olę do żłobka... ale jak mi się spać nie chciało, tak teraz jak już trzeba jechać, zamula mnie strasznie....

hejka :)
oj ci faceci, faceci - wkurzyć to oni potrafią. Mój wczoraj miał dzień wolny, ale co mi po takim jego wolnym, jak cały dzień przed kompem siedział :wściekła/y: aż się popłakałam ze złości

z Mateuszkiem w przedszkolu jest taka sprawa, że jest pod ogromnym wpływem starszego kolegi (największego łobuza w grupie) i być może to on mu zabrania chodzić do wc. Dziś rozmawiałam z nauczycielką i właśnie dziś zaobserwowały, że ten kolega nie każe mu tam iść. Powiedziała, że zwrócą większą uwagę na to. Kurcze znowu zła jestem. Nie przeniosę go do innej grupy, bo takiej u nas nie ma. Pozostaje mi albo rozmowa z mamą tego chłopca, albo czekać, aż ten chłopiec pójdzie we wrześniu do starszej grupy :-:)wściekła/y:

Oj widzę że wczoraj był taki dzień, ja też płakałam przez swojego ;/

haust kurcze współczuje kolegi, rzeczywiście co tu zrobić. Oby ta mama jakaś w porządku była, bo są i takie które "cooo? mój syn? Nie możliwe"

malgorzatkar – masz gdzieś może zdjęcie takiego cuda? Bo jeżeli na kręgosłup coś jest mi w stanie pomóc to chętnie skorzystam. Wiesz może czy to można nosić cały dzień np. w pracy i nie będzie widać? Je żeli już na tym etapie bolą mnie plecy to nie chcę nawet wiedzieć co będzie dalej L
lusia7 - zmieniasz wystrój?
haust – no sytuacja patowa dosyć, ale powinny nauczycielki większą uwagę na to zwrócić.

a ja miałam dziś okropny sen, śniło mi się że krwawiłam i nie mogłam dojechać do szpitala, wsiadałam do złych pociągów, obudziłam się zlana potem i z dużym bólem, i biegiem do łazienki sprawdzić, ale wszystko ok, po magnezie przeszło. Okropne uczucie, od kilku dni bardziej mnie boli ale trzymam się kurczowo zostania w domu, żeby nie wylądować w szpitalu, do 10 lutego muszę zmienić mieszkanie, a nawet nie zaczęłam szukać, bo wciąż mdłości.

malgorzatkar – masz gdzieś może zdjęcie takiego cuda? Bo jeżeli na kręgosłup coś jest mi w stanie pomóc to chętnie skorzystam. Wiesz może czy to można nosić cały dzień np. w pracy i nie będzie widać? Je żeli już na tym etapie bolą mnie plecy to nie chcę nawet wiedzieć co będzie dalej L
lusia7 - zmieniasz wystrój?
haust – no sytuacja patowa dosyć, ale powinny nauczycielki większą uwagę na to zwrócić.

Wystroju nie zmieniam tylko cale mieszkanie he he. Jutro ide na przekazanie kluczy. Mam nadzieje, ze nie bede musiala dlugo czekac na faceta ze spoldzielni, bo nie widzi mi sie stac na zimnym. I przez weekend nie bede miala neta. Odlaczaja na starym jutro a na nowym w poniedzialek podlaczenie.

Szmaragd to za wiele czasu nie masz na szukanie mieszkania. Oby mdlosci i bole juz Ci odpuscily. Ja wczoraj obudzialam sie z placzem a snil mi sie moj tata, ze o siebie nie dba wystarczajaco.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

widzę, że wielu z Was powróciły dolegliwości ciążowe, ja od dwóch dni znów ciągle spię i nie mam na nic siły.... Nie wiem też czemu , ale często mi się uszy zatykają, chyba coś nie tak z ciśnieniem ....

pisałyście o poblemach skórnych , ja mam niestety AZS, które nasila mi się zimą, zawsze pomagało jak poszłam kilka razy na solarium, a w ostateczności tylko maści sterydowe, też mam suchą skórę na twarzy, a do tego zrobił mi się liszaj na brodzie i brzuchu (mam go już 2 miesiące) i jeśli nie zniknie na wiosne to będę się z nim bujać do rowiązania, bo niestety wszystkie maści teraz odpadają :-(

Do góry