reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Makota niewypal ze wzgledu na rozmiar?

tak. noszę M a M okazało się sporo za małe. wejdę w to po ciąży... MOŻE...

Podtrzymującego?!:szok: ale po co? Przecież to nie tkanka tłuszczowa i skóra się nie rozciąga jak na piersiach.. Ciuchy ciążowe wcale brzucha nie podtrzymują, raczej go otulają..

to właśnie miałam na myśli... widywałam spodnie z panelem i bez. zastanawiałam się, czy panel jest wygodniejszy

a ja miałam dziś okropny sen, śniło mi się że krwawiłam i nie mogłam dojechać do szpitala, wsiadałam do złych pociągów, obudziłam się zlana potem i z dużym bólem, i biegiem do łazienki sprawdzić, ale wszystko ok, po magnezie przeszło. Okropne uczucie, od kilku dni bardziej mnie boli ale trzymam się kurczowo zostania w domu, żeby nie wylądować w szpitalu, do 10 lutego muszę zmienić mieszkanie, a nawet nie zaczęłam szukać, bo wciąż mdłości.

może to banalne ale spróbuj imbir. jak tylko mnie męczy piję herbatkę z imbirem i jem skórkę od chleba - pomaga :tak:

reklama
Dałam mężowi meeega listę zakupów i wysłałam do sklepu, zobaczył co jest na liście "eee..czy my jakichś gości w weekend mamy?" Powiedziałam tylko, że dowie się wszystkiego w swoim czasie;-)

Dzień wolny dziś bo miałam wizytę u lekarza swojego prowadzącego i Pani dr mnie zaskoczyła bo dała posłuchać serduszka. Ale się zestresowałam bo długo szukała i cisza, cisza i nic. Nagle usłyszałam bicie, ale wolne i dr się śmiała, że to ja i szukała dalej. Ale uff na szczęście w końcu znalazła i mały musi czuć się dobrze bo pięknie serduszko mu biło :) Swoją drogą u lekarza sprzęt wychwyci już bicie a te do kupienia w sklepach pokazują, że po 25-28tyg słychać serce. Najważniejsze, że mój dzień dziś nabrał kolorów :))

Byliśmy z M też na zakupach i prawie kupiliśmy farbę do pokoiku dziecięcego. Mój M to już by tam stukał i malował bo od roku jak się wprowadziliśmy to są puste białe ściany. Chcemy żółty ale tyle jest odcieni, potem znaleźliśmy zielony śliczny i już sami zgłupieliśmy i wyszliśmy bez farby.

U nas zima, mroźno a u mnie po 10st na plusie i od paru dni piękne przedwiośnie :) Ale u nas zawsze wszystko szybciej. O ile nie pada to każda pogoda mi odpowiada :D

Byliśmy z M też na zakupach i prawie kupiliśmy farbę do pokoiku dziecięcego. Mój M to już by tam stukał i malował bo od roku jak się wprowadziliśmy to są puste białe ściany. Chcemy żółty ale tyle jest odcieni, potem znaleźliśmy zielony śliczny i już sami zgłupieliśmy i wyszliśmy bez farby.

My się najpierw namyślaliśmy w domu co do koloru, a odcień wybieraliśmy już w sklepie:tak: Kupujecie fary antyalergiczne specjalnie dla dzieci? Bo u nas to było główne kryterium, miała być bezpieczna dla dziecka i zmywalna. Padło na mandarynkowego Beckersa antyalergicznego Beckers Designer Colour | Farby lateksowe i antyalergiczne w różnych kolorach - Beckers By drogi, ale wcale nie śmierdział, pięknie krył - już jedna warstwa wystarczała i da się z niego zmyć wszystko plus naklejki też schodzą bez problemu ,także ja jestem fanką i polecam.

joł :)

u mnie.. masakra ;) tj ciągły brak czasu i zmęczenie i twardniejący brzuchol..
stąd dopiero tydzień po wizycie zdołałam się nią pochwalić - ale wszystko ok, więcej na wątku wizytowym.

Niestety nie mieszczę się już w część ciuchów... mam 3 pary spodni na zmianę :/ w tym 1 ciążówki z panelem.. chyba będę O G R O M N A... no i z kurtką / płaszczem był problem.. bratowa poratowała mnie narciarskim "spadochronem", ale wreszcie mogę się w czymś zapiąć :-D:-D

moja macica niestety nadal twarda, na usg krwiaka nie widać, ale brzuch ciągle się stawia, więc luteinę mi zostawiła, ale przy kolejnym opakowaniu mam zmniejszać dawkę o połowę... magnezu łykam na tony i STARAM SIĘ odpoczywać, ale ostatnie 10 dni to porażka... dużo pracy :( więc daję z siebie 100% a wieczorem idę wcześniej spać... gorzej po potem budzę się o 5 wyspana i czytam ksiązkę mężowi prosto w oczy świecąc lampką ;)

cieszę się, bo znajoma obiecała mi ubranka po synku (skończył niedawno roczek) i zawsze to fajnie mieć z czego wybierać :)

bóle pleców też mi dokuczają - nic z tym nie zrobimy poza delikatnym masowaniem.. są też fizjoterapeuci którzy specjalizują się w masażu kobiet w ciąży.. ale trochę bałabym się ryzykować przy mojej niedobrej tzn twardniejącej ciągle macicy.

pozdrawiam Was serdecznie i idę podczytywać Wasze newsy :)

witam

Makota ja tez wizyte mam 13 lutego i juz sie nie moge doczekac a to jeszcze tyle czasu.
Minisia co do odczuwania ruchow dziecka jako plywania szefowa mi opowiadala ze u niej przez cala ciaze tak bylo. Czula tylko jak sie odbija z jednej albo z drugiej strony. A normalnych kopniec ponoc bardzo malo. A wszystko bylo wporzadku takze nie martw sie:)

U mnie co dzien to samo pomijajac toze mysle tylko i wylacznie o spaniu:/ Jestem takim leniem ze masakra tez tak macie ze byscie caly dzien na kanapie siedzialy?? No len totalny:/
Co do ruchow malucha to chyba jeszcze nic nie czuje czasem tylko takie pekajace pecherzyki powietrza z jednej strony nie wiem czy to to a co do pozostalych odczuc to sama nie wiem czy cos mi sie przelewa w brzuchu czy to maluch plywa hehe.

Ide poudawac ze cos robie bo ile mozna tak siedziec hehe :)

Limonka ja mam tak z tym siedzeniem na kanapie :D tez bym sie leniła i leniła, i spała. :)

A co do ruchów to tak jak pisałam, czekam na wiecej znaków, bo narazie niedowierzam i cały czas mysle o tym kopniaczku wczoraj wieczorem i tym parciem z bólem na lewy bok koło żeber. :)
Mi tak sie przelało (z tydzien temu) raz z prawego boku na lewy jak rybka jakaś w wodzie, a potem czułam parcie na lewy bok, aż zabolało..

S.michalina jutro wkleje bo dziś już na kompie mnie nie ma....

Makota z panelem na zimę są ok, bo zasłaniają nerki, panel można opuścić sobie, podwinac jak jest ciepłej, no a na lato lepsze bez panelu... Panel ma jeszcze ten plus, ze jak wkladasz bluzkę przedciazowa i kończy sie ona gdzieś koło pepka, to gołym brzuchem nie swiecisz :)
Mi też chce sie spać ciągle...ale ja do kawy przyzwyczajona a ta co mam mi nie smakuje....muszę znów sobie kupić moja ulubioną to będę żyć...mam taka nadzieję....jutro mam wizytę u endo. U gina dopiero 13.02 i to bez usg prawdopodobnie

Hej, u mnie wizyta za tydzień, wg USG będzie to początek 17 tygodnia. Dziś robiłam badanie moczu i niestety wyszedł mi wysoki poziom bakterii, chyba 430 a norma jest do 130. Czy u Wy miałyście infekcje/jak je leczyłyście? mnie w sumie nic nie boli, ani nie piecze, tylko sam wynik taki zły i teraz nie wiem co robić? biec do lekarza czy poczekać jeszcze ten tydzień do wizyty...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie, czas leci i niedługo będzie połowa:)

reklama
Hej, u mnie wizyta za tydzień, wg USG będzie to początek 17 tygodnia. Dziś robiłam badanie moczu i niestety wyszedł mi wysoki poziom bakterii, chyba 430 a norma jest do 130. Czy u Wy miałyście infekcje/jak je leczyłyście? mnie w sumie nic nie boli, ani nie piecze, tylko sam wynik taki zły i teraz nie wiem co robić? biec do lekarza czy poczekać jeszcze ten tydzień do wizyty...
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie, czas leci i niedługo będzie połowa:)

ja mam dość liczne bakterie w moczu, też bez żadnych dolegliwości, ale lekarz powiedział mi, że póki nie ma azotyn to jest wszystko ok, także chyba nie masz się czym martwić i możesz spokojnie czekać do wizyty :-)

Do góry