reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Oficjalnie wraz z Małgorzatkar możemy już moderować wątek.:tak: Ja widzicie są już pierwsze zmiany - przykleiłam główny wątek oraz naszą tabelkę.

Osoby chętne do wątku zamkniętego (lub nadal nie dodane) proszone są o przesłanie wiadomości prywatnej mnie lub Małgosi - niestety nadal musi to przejść przez ręce Administratora, więc będziemy czekać na zebranie się większej ilości osób.

reklama
Hej

ja dzisiaj jak zwykle zdycham po pracy tzn z tymi moimi plecami:/ a pozatym to wszytko oki:) Gadalam z moja szefowa ma mnie przeniesc na inny dzial ale nie wiem czy to pomoze bo ogolnie praca taka sama:/
Co do suchosci rak to sie nie wypowiem bo nie mam z tym problemu ale cere mam taka srednia i smaruje kremem nivea albo bambino w sumie srednio pomaga:/ A wy macie jakies konkretne kremy do twarzy ktore mozna stosowac?? jakies nawilzajace?? A i co do brzucha to tez mnie jakos wywala z dnia na dzien heh. wkoncu moze sie zbiore i wstawie zdjecie na odpowiednim watku :)

Ps. Witam nowa mame :)

Malgorzatkar jesli chodzi o liste porodow to nie widze tam siebie. Termin mam na 03.07 wg usg :)

Ostatnia edycja:
arabelka wizyte mam na 30go stycznia. Zdarzylo mi sie w pracy omdlec ze dwa razy,na powietrzu jest lepiej,
teraz tylko dosc czesto mi slabo,dlatego nie wsiadam za kolko poki co,bo sie boje.
Teraz jestem uzalezniona od meza ;-)

ninja mialam a wlasciwie mam jeszcze troszke z dlonmi to samo co opisujesz tylko u mnie zadego
babelka nie ma, tylko wlasnie takie czerwone suche placki, smaruje czesciej kremem i grubsza warstwa
i ladnie schodzi,( stosuje zwykly krem do rak)

jagodka nie wiem czy stosoawalas juz to ale ja to smarowalam na skore glowy,bo mam alergie na alkohole itp zawarte w
szamponach do wlosow. (wczesniej o tym nie wiedzialam,zrobili mi testy i wkoncu wiem co mi tak szkodzi )
Mialam okropne suche placki, nie pomagaly nawet masci ze sterydami a po tych specifikach zeszlo
w tydzien, potem smarowalam jeszcze krotki okres czasu raz w tygodniu tak w razie w.
Tylko teraz w ciazy nie wolno ich stosowac.
Nazwy to cetaphil i squamax emulsja.
Nadaja sie do calego ciala,jezeli ktos ma problemy z sucha skora.

kropka witaj

ja korzystam z wolnego czasu, chwycilam za szydelko i tak wciagnelo ze zakupilam wiecej welny i dziergam,tzn poki co nadal jestem
laikiem w tej dziedzinie ale wychodzi calkiem fajnie.
Jakis czas temu zrobilam corci komin i czapke myszki minnie.
Teraz biore sie za zwykla czapeczke z jakas ozdobka i mitenki :)

Gotujecie obiady codziennie?
U mnie jedynie drugie jest na jeden dzien bo potem nawet nie smaczne,ale zupy mamy na 3 dni, mam wtedy z glowy i nie musze sie spieszyc by miec gotowy obiad o 12 tak jak cora konczy przedszkole. A potem idzie jeszcze od 13:30 -16:30 za darmo.
Troche to bez sensu bo jak chodzila do 13:30 to juz nie mogla zostawac po poludniu ,a jak zmienilismy i jest tylko do 12 to potem znow moze przyjsc. Chodzi teraz krocej o 1,5 godzinki dziennie i tym sposobem oszczedzamy miesiecznie 80euro.

jagodka nie wiem czy stosoawalas juz to ale ja to smarowalam na skore glowy,bo mam alergie na alkohole itp zawarte w
szamponach do wlosow. (wczesniej o tym nie wiedzialam,zrobili mi testy i wkoncu wiem co mi tak szkodzi )
Mialam okropne suche placki, nie pomagaly nawet masci ze sterydami a po tych specifikach zeszlo
w tydzien, potem smarowalam jeszcze krotki okres czasu raz w tygodniu tak w razie w.
Tylko teraz w ciazy nie wolno ich stosowac.
Nazwy to cetaphil i squamax emulsja.
Nadaja sie do calego ciala,jezeli ktos ma problemy z sucha skora.

Gotujecie obiady codziennie?
U mnie jedynie drugie jest na jeden dzien bo potem nawet nie smaczne,ale zupy mamy na 3 dni, mam wtedy z glowy i nie musze sie spieszyc by miec gotowy obiad o 12 tak jak cora konczy przedszkole. A potem idzie jeszcze od 13:30 -16:30 za darmo.
Troche to bez sensu bo jak chodzila do 13:30 to juz nie mogla zostawac po poludniu ,a jak zmienilismy i jest tylko do 12 to potem znow moze przyjsc. Chodzi teraz krocej o 1,5 godzinki dziennie i tym sposobem oszczedzamy miesiecznie 80euro.

Drugie danie mam zazwyczaj na dwa dni, zupa 3-4dni, bo zawsze duży gar robię:tak:
A co do leków. Ja mam stwierdzony ŁZS, niestety zima i ciąża trochę pogarszają mój stan. Na zmiany mam protopic, ale nie wolno mi teraz:-( Jak widzę, że na twarzy robi się źle to smaruję kremem z octopiroxem z pharmacerisa. Skórę myję tylko płynem micelarnym, żeby nie używać wody. W przypadku łzs im mniej tym lepiej, dlatego na co dzień niczego nie używam.

La luna bardzo mi przykro z powodu wynikow amnio. Tak bardzo trzymałyśmy wszystkie kciuki. Wiedz, że masz w nas wsparcie!!!!!! Bardzo mocno Cie przytulam.

Ja na suche dłonie stosuję od niedawna krem z firmy Mixa. Różne inne stosowałam i apteczne maści i kremy od każej firmy i ostatnio kupiłam krem z tej firmy i dla mnie jest super. Zimno na dworze a moje dłonie są ok.

My robimy jedno danie na obiad, dzis zazyczylam sobie od M. piergi z jagodami i co? Pieknie uklepil a jakie pyszne wyszly wiec po pracy brzuszek byl zadowolony :)) U nas jak jest zupa to potem cos malego na drugie, a jak drugie to juz samo bo nie zjedlibysmy wiecej ale jak beda dzieci to mam od zawsze taki plan ze zupka jak dzieciaki ze szkoly czy przedszkola a potem razem drugie danie. Ja to mam plany.. ahaha niech sie pierwsze najpierw urodzi :D

Jagodka wysle ci jutro pw z lista bo musze na kompa wejsc a teraz nie mam jak..przepraszam

Buziaki dziewczyny..ja tak czytam was dzis ale mam troszke spraw I nie mam kiedy odp

My robimy jedno danie na obiad, dzis zazyczylam sobie od M. piergi z jagodami i co? Pieknie uklepil a jakie pyszne wyszly wiec po pracy brzuszek byl zadowolony :)) U nas jak jest zupa to potem cos malego na drugie, a jak drugie to juz samo bo nie zjedlibysmy wiecej ale jak beda dzieci to mam od zawsze taki plan ze zupka jak dzieciaki ze szkoly czy przedszkola a potem razem drugie danie. Ja to mam plany.. ahaha niech sie pierwsze najpierw urodzi :D

My tak jemy latem, zimą zupa musi być. Ja lubię zupy, więc jem codziennie, poza tym przy mojej hipoglikemii jest jak znalazł jako jedno z dań;-) aby trzymać pory posiłków. Za to raczej nie jada się u mnie kolacji (Klaudia je coś lekkiego wieczorem). W lecie nie gotuję zup - czasem w weekend się zdarza i też jest jedno "drugie" danie.
Moja Klaudia je w przedszkolu śniadania, obiadki i podwieczorki i co z tego? I tak w domu zjada z nami jeszcze obiad, bo jest głodna - jeśli podpasuje jej to, co było w przedszkolu, to je tylko jedno danie, jeśli zjadła mało w ciągu dnia, to je i zupę i drugie.

reklama
Mój je w przedszkolu praktycznie wszystko. W domu niekoniecznie. Kolacje owszem są, ale ograniczamy syna aby się nie objadał. Czasami nie jest to głód, a chęć jak najdłużej nie kładzenie się spać..

Julia miło Cię widzieć :D

Do góry