reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Mam pytanie te wszystkie maści mentolowo- eukalipusowe typu vick można smarować?Bo mnie coś bierze w nocy nie śpię zatkany nos , oddycham przez buzie to mnie gardło już bardzo drapię a tak to bym się wysmarowała i pod kołderkę:) Poza tym świruję od dwóch dni bo mi brzuch taki napięty cały czas i nie mam pojęcia czy to normalne czy nie?Pomóżcie.

Co do maści, to nie jestem pewna, więc wolę się nie wypowiadać.
Jeśli chodzi o napinanie brzucha natomiast to z pewnością możesz (a nawet powinnaś) zacząć przyjmować magnez.

reklama
Dzięki pola:) byłam w aptece i jak powiedziałam że chce tylko na czoło na zatoki to pani powiedziała ze nie powinno zaszkodzić, i inhalacje z soli i może będę żyła:)

Ja mam w ziemie takie pękające placki na dłoniach na linii włosów itp. U mnie to niestety ŁZS:-( Nawilżanie, nawilżanie i jeszcze raz nawilżanie, najlepiej czymś z apteki, zwykle kremy niewiele tu pomogą..

Cześć Kochane na Podkarpaciu w rejonach Rzeszowa -8. Dzisiaj wybrałam się do laryngologa wkurzyłam się. usłyszałam że przychodzę z uporem maniaka bo przecież mam nos ciężarnej, przypadłość ciążowa. No żesz....... zatkany nos później ból gardła, ból przy pochylaniu, zatkane prawe ucho które raz mam zatkane raz nie teraz znów, nie czułam w ogóle zapachów, co chwile dochodziło coś nowego. na dzień dzisiejszy nos mi odetkało, czuję zapachy, gardło nie boli ale ucho mam zatkane. Dostałam Duomox 1g 2x1 rutinoscorbin, nasivin, wapno. Ale wstrzymam się bo to ma mi tylko doraźnie ulżyć bo przecież to minie po urodzeniu dziecka. Więc jeżeli zatkało mi ucho z niedrożności nosa to za chwilę znów mi zatka i co znów antybiotyk. W piątek idę prywatnie do innego laryngologa. Mój rodzinny uważał że mam przeziębienie, laryngolog że nos ciężarnej. Masakra:( nie wiem czy to ucho mi przejdzie czy nie rozwinie się coś nowego.Do laryngologa idę dopiero w piątek. Kupiłam Sinupret, będę go brała.

Dziewczyny co brax na bol gardla?co jest bezpieczne w ciazy

Ja mam tak spray Argentin - T wspomaga leczenie stanów zapalnych gardła wywołanych przez infekcję bakteryjne i wirusowe. Zawiera nanokoloid srebra. Można stosować w ciąży.

heh kochana w 22 faktycznym :-)

Laleczka czyli będziesz w 21 tygodniu czyli 22?

La luna przykro mi.

Mam pytanie te wszystkie maści mentolowo- eukalipusowe typu vick można smarować?Bo mnie coś bierze w nocy nie śpię zatkany nos , oddycham przez buzie to mnie gardło już bardzo drapię a tak to bym się wysmarowała i pod kołderkę:) Poza tym świruję od dwóch dni bo mi brzuch taki napięty cały czas i nie mam pojęcia czy to normalne czy nie?Pomóżcie.

Ja robię inhalację z soli boheńskiej, naprzemiennie z majeranku, ( 2 łyżki zalewam wrzątkiem i gotuje ok.5min) do tego łyżkę sody oczyszczonej lub tylko z rumianku. Smarowałam się amolem tzn zatoki, wyciskałam na wacik sok z czosnku i robiłam taki tamponiki i wkładałam do nosa. Miałam obdarty naskórek na zewnątrz i jak dostał się czosnek to strasznie piekło tak że łzy w oczach, ale udrażniało choć na chwilę nos. Mam też taki specyfiki z szyszek sosny na górne drogi oddechowe dostałam od kuzyna, pije to 3x1 łyżeczka, teściu kupił mi miód spadziowy ze spadzi iglastej też na górne drogi oddechowe. Piję 2 łyżki miodu z 1/2 szkl. letniej wody i cytryną. Dużo herbaty ale nie czarnej tylko np. żurawinowej z sokiem z malin, herbatkę z rumianku z miodem ona podobno oczyszcza. Wyszło mi wypracowanie. Nie wiem co zadziało ale zaczyna mi odpuszczać tylko to ucho jest straszne. nic nie słyszę coś tam trzaska przy połykaniu śliny. Byle do piątku, mama przyniosła mi taką roślinkę geranium i daję ją do uszka mam nadzieję że pomoże. Acha ważne żeby dużo pić i wygrzewać się pod kołdrą.

No ja pod koldra to nie bardzo moge aie wygrzewax.do pracy trzeba maszerowac.

a bierzecie jakis rutinoscorbin?

Kupilam sobie te tabletki *spam* na gardlo i syrop.mam nadzieje ze pomoze.bo szkoda malenstwa ;(

A myslicie ze sol emska moze zaszkodzic?bo przed ciaza tylko to pomagalo mi na gardlo.zadne tantum verde czy inne tabletki.tylko ta sol emska ;( kurcze a myslalam ze przejde przez ciaze bez zachorowan ;(

U nas zimno na mazowszy.lod na chodnikach.a jutro musze autem do pracy.nie uzywalam go od x dni.zapomnialam gdzie go postawilam.i pewnie jak jagodka bede sie meczyc z lodem ;( a musze jeszcze cudaka zatankowac no i kola dopompowac :)

Załączniki

• 1390395585006.jpg
    1390395585006.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 30
co do soli emskiej nie pomogę. Mi gin pozwolił przyjmować albo rutinoscorbin algo wit c 3x2 w razie przeziebienia. W razie "W" paracetamol a najważniejsze to się wygrzać...

Co do rąk. Mi pomogło to:
Iris cosmetic Maść tłuszcz mleczny z nagietkiem Alter 250 ml • www.e-salem.pl
kupowałam w aptece z polecenia bo nawet epikrem nie dawał rady ani inne cuda. To pomogło i pomaga. Kupowałam to z rok temu. Ale uwaga: ma specyficzny zapach, który teraz mnie drażni chociaż wcześniej go znosiłam. Często też nie odpowiada osobom obok :D

Ja do rąk używam dernilanu w chwilach zwątpienia;-) Epikrem jest za słaby na takie atrakcje.

Małgorzatkar, no to lipa, musimy się doedukować;-)

reklama
Do góry