reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry ;)
Piszecie o mrozie i śniegu a ja mieszkam w górach i jestem w szoku bo u nas do niedawna ciepła " wiosna " a od kilku dni raczej deszcz i zimno , może z tego zimna wkońcu spadnie.

Co do odmrażania samochodów , to mój mąż kupił mi na stacji benzynowej taki płyn i chociażby jaki lód był na szybie to tylko psikne , puszczę wycieraczki i szyba szyściusienka ;) naprawde jest idealny ;D polecam zero drapania i przykrywania szyb na noc ;)

miłego i spokojnego dnia mamusie ;) trzymam kciuki za wizyty ! ;)

reklama
Dzień dobry ;)
Piszecie o mrozie i śniegu a ja mieszkam w górach i jestem w szoku bo u nas do niedawna ciepła " wiosna " a od kilku dni raczej deszcz i zimno , może z tego zimna wkońcu spadnie.

Co do odmrażania samochodów , to mój mąż kupił mi na stacji benzynowej taki płyn i chociażby jaki lód był na szybie to tylko psikne , puszczę wycieraczki i szyba szyściusienka ;) naprawde jest idealny ;D polecam zero drapania i przykrywania szyb na noc ;)

miłego i spokojnego dnia mamusie ;) trzymam kciuki za wizyty ! ;)

Też mam trzy takie płyny. Jeden nawet do -60stopni i co? i jajco:no:, lód jest tak gruby, że nic to nie daje, owszem przy cieńszym jak psiknę i poczekam, to lepiej schodzi, ale tego grubego nic nie rusza. Ja normalnie waliłam skrobaczką jak dłutem w szybę, żeby coś ruszyło, jak pękło w jednym miejscu i nagrzałam szybę od środka, a z wierzchu psiknęłam kilka razy tym odmrażaczem, to dopiero łaskawie się odłupywał..
Głowa mnie boli nadal, na dodatek jeszcze zwymiotowałam:baffled:. Wezmę jednak paracetamol:-( i będę się modlić, żeby nie wrócił:-p Wypukałam zatoki sinusem, odczekam jeszcze do pełnej godziny i idę do sklepu po coś do jedzenia na obiad, bo jak na złość wczoraj nawet zupa się skończyła, chyba pomidorową zrobię.

Witajcie Przepraszam ze tak malo pisze ,alejakos czasu brak,wytutajtak pedzicie z tymi postami ze czlowiek nie nadaza:-), a wieczorem i to po 20 zazwyczaj zasypiam :-).
Oliwka ma ferie,u Alanka zrezygnowalismy z przedszkola,niestety po 2 miesiacach przedszkola wyszedl stres i zaczal sie jakas :-(,jestesmy pod kontrola logopedy i ona tez mowi ze moze to stres przedszkolny .Ten tydzien siedze z dziecmi w domu, a w weekend chce jechac z dziecmi na tydzien do dziadkow,zobaczymy czy plan sie powiedzie.Ja czuje sie roznie ,mam straszne wzdecia,strasznie boli brzuch poki sie nie wypierdze,biore juz 3 razy dziennie espumisan w kropelkach ten dla dzieci,jakies tabletki homeopatyczne i syrop przepisany przez gina,ale niestety nic nie pomaga,strasznie mi to doskwiera :-(.
Wymioty juz przeszly ,ale zaczely sie rozwolnienia :-(.
Wczoraj bylam pobrac krew na ogolne badania krwi w jednym miejscu mipobrali i zostala kropeczka na rece a do drugiego miejsca poszlam pobrac krew na przeciwciala i tam babka zyle mi na rece rozwalila,zostal krwiak i wielki siniak na pol reki,reka boli.
Chcialam dzis z dziecmi na spacer sie wybrac ,ale boje sie bo widze jak sie ludzie slizgaja na chodniuku,taka szklanka u nas,lekki mroz i deszcz, a ja sie boje czegos takiego ,boje sie upadku itp .

JAGODKA niezle Cie ksiazka wciagla :-),a ile u Ciebie na minusie ??Jagodka zdrowka i poprawy nastroju .

POLA o ktorej wizyta? 3 mam kciuki ,daj znacpo wizycie,usg tez dzis masz??????

MICHALINA poprawy nastroju ,u mnie od wczoraj tak samo,przez ta pogode depresji dostaje :-(.

EWA zdrowka ,lepszy antybiotyk niz dluga infekcja

U mnie -8 wg telefonu, a odczuwalna podobno koło -20...
Ola nie chce spać, a wydziwia już że zmęczenia że szok...nerwy mi puszczają....idę z nią zaraz do osiedlowego po chleb, może wózek przyprowadze że schowka to może mi w wózku usnie...bo nie wytrzymam z taka maruda do wieczora...
Z lepszych wieści mąż pisał że samochód wrócił do serwisu zrobiony i mogą już oddawać ale ja chciałam żeby od razu przegląd zrobili, bo mamy do 31, więc pewnie na jutro będzie

Hej dziewczyny!

Dziękuję za ciepłe słowa, wczoraj rozmawiałam z mamą i już mam lepszy humor :-D
Małgorzatkar - zdecydowanie obstawiam -20, musiałam z psim pacjentem na dwór wyjść i myślałam, że zamarznę :no: Ja to ogólnie zmarźlak jestem straszny, a teraz w ciąży jeszcze mi się to pogłębiło :baffled:
Pola - &&&& za wizytę
Julia - czekamy na dobre wieści :tak:
Dorota - nie przejmuj się za bardzo, będzie czas to i dla twojego synka przyjdzie dobra pora na przedszkole :tak:

Któraś pytała o łupież, chyba nie ma przeciwwskazań do stosowania Nizoralu w ciąży, czy się mylę?

My dziś z małą do lekarza jedziemy, coś kaszle podejrzanie, raczej to kwestia spływającego kataru, ale lepiej sprawdzić.
Uważajcie na siebie dziewczyny na tym lodzie, bo można orła spokojnie wywinąć :baffled:

MALGORZATA wiem co tomarudzace dzicko :-(,idzie oszalec,moze faktycznie na dworze padnie a jak nie to po przewietrzeniu sie usnie w domu,powodzenia .

KAWO dziekuje :-),tez mam taka nadzieje ,Zdrowka dla Twojej malej.

No spacer musze zaliczyc bo pies chce isc na dwor,o 13 zjemy zupe tzn dzieci zjedza bo dzispomidorowka a ja jej nie jem bo od poczatku tej ciazy po pomidorowce wymiotue,od jakiegos czasu wymioty sie skonczyly wiec wole zupy nie jesc aby nie ryzykowac hihihihihih.

Po spacerku 2 danie,dzis wyjatkowo 2 dania :-),

A ja zamiast cos porobic to patrze tv i na necie siedze,dzieci bajki patrza.Ciekawe czy robota sie sama zrobi :-)

moje dziecko dało radę dojść do sklepu, chociaż już w domu oczy się zamykały, ale ona przeciez się nie położy. ale ze sklepu ją przyniosłam, bo już nie dała rady iść, zaniosłam do łóżka, wstała, żeby zdjąć kurtkę i śpi :D niech śpi, mam nadzieję, że wstanie z lepszym humorem

a na dworze odczuwalna może nie -20, ale z jakieś -15 to lekko... ka.wo ja też zmarźlak jestem i też w ciąży mi się pogłebia...

reklama
Dorota - nie przejmuj się za bardzo, będzie czas to i dla twojego synka przyjdzie dobra pora na przedszkole :tak:

Któraś pytała o łupież, chyba nie ma przeciwwskazań do stosowania Nizoralu w ciąży, czy się mylę?

W ulotce nizoralu jest informacja, że tylko za pozwoleniem lekarza..

Wróciłam ze sklepu, ale masakra.. Ciągle pada i od razu zamarza, zmarzłam strasznie, mimo, że to blisko - i tak jeszcze skrótem pod górkę takimi haszczami poszłam, bo zawsze to krócej, a pogoda wyjątkowo nie sprzyja spacerom. Przynajmniej mam już z czego obiad zrobić.

Do góry