reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Cześć dziewczyny :)
Mogę do was dołączyć??
Termin na połowę lipca.
U mnie już pierwsza wizyta potwierdzająca ciążę za mną. Kolejna 19.11.
Siedzę sobie w domku na L4 już.
Powiedzcie dziewczyny pobolewa was brzuch?? Mnie praktycznie od samego początku pobolewa tak typowo okresowo, poboli chwilkę i przestaje, Czytałam, że to normalne ale gdzieś tam mały niepokój jest.
Fajnie, że istnieje takie forum :)
Witamy :-)

reklama
Witam wszystkich :)

Jestem już po wizycie. Na szczęście wszytko ok. Mogą mi się pojawiać plamienia, bo mam malutką nadżerkę, ale dostałam duphaston i mam się na zapas nie martwić. Lekarz założył mi kartę ciąży i sam sobie obliczył, że jestem w 5 tygodniu + 7 dni :) a termin porodu 1.07. :) Ufff ale mi ulżyło :) teraz biegnę nadrabiać lekturę, bo tyle naskorbałyście :)
haust równiez składam oficjalne gratulacje:-):-D:-)

Dziewczyny pytanie co z cola I papierosami tzn. Ile z was pali/ palilo za nim pojawily sie kreseczki ? I co z cola pijecie ??

A ja palilam a teraz tak ciezko rzucicn:( dzis nie zapalilam a kusi mnie bardzo wczoraj 1go ehh bardzo chce przestac ale naprawde ciezko..

Minisia rzuciłam palenie we wrześniu dokładnie moesiąc przed staraniami.
Odrazu bez żadnego problemu, bo miałam silną motywację, dla siebie (i wtedy myślałam o przyszłości, jak zajdę wiec i dla fasolki)
Wcześniej jednak paliłam i kilka krotnie rzucałam i wracałam.
Teraz przyznam sie ze jestem dumna z tego ze tak szybko rzuciłam i nauczyłam sie, ze bez tego umiem żyć. Motywacja dała mi kopa :)

Minisia, moja koleżanka tez paliła, gdy zaszła ograniczyła papierosa do jednego dziennie, dziecko dostało 10 pkt przy narodzinach i było zupełnie zdrowiutkie.
Ja w tym temacie nie doradze, każdy zrobi i robi jak uważa, zero krytyki z mojej strony. :)

A co do coli przyznaje pije.
Nie codziennie.. Ale jak mnie natchnie na colę to nie odmawiam. Ale pije w mniejszych ilościach np, małą literatkę. I mi starczy. :)
A w ciągu dnia wypijam od 2 do 3 l wody niegazowanej.

reklama
W pierwszej ciazy rzucilam odrazubw drugiej zapalilam kilka dni przed porodem w 3 popalalam cala a teraz bardzo bym chciala rzucic bo sumienie mnie gnebi I jak teraz wlasnie walcze ze soba ..
Wody wypijam 1-1,5l

Do góry