reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam

Przepraszam pare dni mnie niebylo bo steresowalam.sie badaniami.

Niestety po badaniu usg test pappa niepotrzebny jesr tak zle ze idziemy za tydzien na amino:-:)-(

Julia, wiem, że w kółko to powtarzamy, ale usg i pappa nie przesądzają niczego na 100%. Amnio da Ci pewną odpowiedź. Wiem, że pewnie stres sięga u Ciebie zeniutu, ale postaraj się być dobrej myśli. Można by książkę napisać o ilości przypadków kiedy usg nie było za ciekawe a amnio rozwiała wszelkie obawy i stresy. Życzę Ci tego z całego serca.

reklama
Szmaragd i inne dziewczyny, które mają problemy z infekcjami. Ja się męczyłam z nimi bardzo długo. Przynajmniej raz na pół roku coś mnie łapało i się strasznie schizowałam, bo się przecież staraliśmy o malucha. Przypadkiem kupiłam kiedyś lactacyt femina plus o obniżonym ph i wszystko jak ręką odjął :) często właśnie za wysokie ph jest winą nawracających paskudztw, więc już się z nim nie rozstaję. Spróbuj, może Tobie też pomoże. Mój gin polecał mi też łykać probiotyk Provag na wszelki wypadek, ale to od niedawna, więc większą zasługę przypisuję jednak lactacytowi.

Trzymam kciuki z moją małą za Wasze badania. :)

A mnie już dzisiaj pomimo euforii z powodu dobrych genetycznych i widoku fikającego maleństwa zdążyli teściowe wyprowadzić z równowagi. Zadzwoniłam z informacją, że wszystko dobrze i że najprawdopodobniej będzie dziewczynka. Teściowa się pyta jak damy jej na imię, a ja głupia zamiast się ugryźć w język i nic jej nie mówić jak postanowiłam wcześniej wypaliłam, że planujemy od dawna, że córkę nazwiemy Pola Anna. Na co teściowe (oboje byli przy telefonie), że tyle jest ładnych imion, że może zamienimy na samo Anna i kurde trajkoczą mi przez telefon, że to nie najlepszy wybór. Nosz niech ich drzwi ścisną! Wkurzyłam się i co prawda nadal miłym przez zęby, ale stanowczym tonem powiedziałam, że absolutnie nie ma żadnej opcji zmiany, że tak już zostanie i że mogą się przyzwyczajać. Ale mnie wkurzyli. Co ich to obchodzi i żeby mi jeszcze wpierać jakieś inne imiona na siłę. Chociaż ich kocham, to niech się ugryzą nie powiem gdzie.

No! Wygadałam się. Idę po czekoladę.

Ten niebieski lactacyd jest całkiem niezły, też wiecznie miałam problemy z infekcjami, potwierdzam, też go stosuję, ostatnio kupiłam sobie żel do higieny intymnej specjalnie dla kobiet w ciąży, ale jeszcze go nie używałam lacibios_pregna_0.jpgBrałam ten doustny probiotyk tej firmy i jest super, przy antybiotykoterapii i na co dzień polecam!

A co do teściów, no cóż, oni mieli już szanse nadać komuś imię, prawda?:-)

Witam

Niestety po badaniu usg test pappa niepotrzebny jesr tak zle ze idziemy za tydzien na amino:-:)-(

Mam nadzieję, że szybko poznasz wyniki i Twój stres się skończy.

Cześć dziewczyny,

Mam nadzieję, że można jeszcze dołączyć do grona lipcówek.
Krótko o mnie: jestem Iza (jak to nick wskazuje) z Wrocławia, lat 27. To moja pierwsza ciąża, obecnie jeszcze 12 tydzień. Na chwilę obecną pracuję i pracować zamierzam (praca biurowa, choć nie można powiedzieć, że bez stresów), chociaż czasami mam już dość ;-) Chyba "ciążowe lenistwo" mnie dopadło, jak ja to nazywam :-p
Zdążyłam już zaliczyć porządne przeziębienie, zaczątki 2, które skończyło się na szczęście bądź nieszczęście tylko wielgachną opryszczką.
Ale dzidzia ma się dobrze, choć ja niekiedy strasznie panikuje.

A poczytuje Was już od dłuższego czasu, tylko jakoś tak nie mogłam zebrać się na posta.

Dla pocieszenia niektórych. Moja siostra leżała praktycznie od początku 3 miesiąca (skurcze, nie skurcze... sama nie wiem co jeszcze), wstawała tylko na siusiu i urodziła zdrową, dużą dziewczynkę :-) Więc główki do góry i nie martwić się...

Cześć! Rozgość się!

Załączniki

• lacibios_pregna_0.jpg
    lacibios_pregna_0.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 45
arabelka wlasnie to jest to ze maluch jest jedynym dzieckiem w rodzinie i od jednej i od drugiej strony.....reszta potem to już 16 lat i powyżej.....maly jest rozpieszczany po prostu przez wszystkich..... dla mnie szokiem było jak na gwiazdke chwalil się ze uzbieral ponad 1000 zl...... no szok......

to jest kwestia bardziej tego ze jest dosłownie jedynym maluchem w rodzinie .......

1000 dla takiego mlodziaka to troszke duzo. Nic dziwnego, ze potem takie komentarze z jego ust padaja.

Ja na swojego M tez nie moge narzekac. ja z regoly sprzatam lazienke i kuchnie a on reszte. Czasem pomagam mu kurze wy<cierac. Ale odkurzanie, to juz raczej do niego nalezy. I obiad tez czasem ugotuje. Wczoraj jak bylam na wykladach, to pyszny gulasz zrobil.

Szmaragd kciuki zacisniete

Julia za Ciebie tez trzymam kciuki. Tak jak dziewczyny pisza bedzie dobrze.

Dziwczyny z grzybkowymi problemami podobno cukier mocno wspomaga te infekcje niestety wiec warto sie go wystrzegac. No tak i po antybiotykach to juz w ogole.

Ostatnia edycja:
Witam

Julia, testy pappa i tak wprowadzaja tylko dodatkowe zamieszanie, przy watpliwosciach amnio jest najlepsza. A propnowal Ci ktos rapid fish?
Dalej wierze, ze bedzie dobrze. Trzymaj sie, kochana.

Julia, trzymam kciuki za dobre wyniki amnio!
Julia, la luna mam nadzieje dziewczyny ze czas oczekiwania na wyniki szybko wam zleci i ze w końcu bedziecie mogły cieszyć sie ciaza! Tego wam życzę!

Szmaragd, dobrze ze juz jestes. I dobrze ze juz wszystko dobrze! Trzymam kciuki za genetyczne!

Ninja, mnie tez to strasznie wkurza. Jakis czas temu powiedzieliśmy kilku osobom o jakich imionach myślimy i komentarze były po prostu irytujące. Dlatego wlasnie ustaliliśmy ze tematu imion przy nikim juz nie poruszamy i nie odpowiadamy nikomu na pytania jak zamierzamy nadać dziecku na imie. To jest tylko i wyłącznie nasza decyzja.

Co do sprzątania to nie moge narzekać. Mój maz sprząta jak mu powiem. Zawsze sie musi przy tym nagadac ale robi to i ostatnio idzie mu naprawde dobrze.

Ja rowniez polecam płyny do higieny intymnej z obniżonym pH. Ja używam takiego z pH 3,5.

Witam nowe mamy :)

Od wczoraj (15t 3d) czuję ruchy malenstwa! Cudowne uczucie! W końcu sie doczekałam :):):)

Ostatnia edycja:
Cześć

Witam wszystkie Lipcowe Mamy :) ja mam termin wyznaczony przez lekarza prowadzącego na 22 lipca, metodą internetową na 24 lipca :) a na badaniach prenatalnych lekarka przepowiedziała datę 15 lipca biorąc pod uwagę rozwój malucha. Z tego co Pani doktor mówiła to bardzo szybko rośnie - czy to dobrze?

Na badaniach prenatalnych dzieciaczek wybitnie nie chciał współpracować, odwrócił się tyłem i ledwie udało się zobaczyć jego buzię na moment. Pani doktor niby zdążyła zrobić pomiary ale jakoś poczułam się na tym badaniu "olana" na zasadzie odbębnienia kolejnej pacjentki a koszt wcale nie jest mały, lekarz niby dobry w renomowanej klinice, polecany przez mojego lekarza prowadzącego. Cóż. A może to ja mam zbyt wybujałe oczekiwania? Pani doktor nie była jeszcze w stanie określić płci dziecka, za wcześnie. Szkoda.

Teraz, czekam na pierwsze ruchy maleństwa.

Typowo ciążowe objawy dopadły mnie na tydzień, wcześniej miałam bardzo łagodną formę mdłości. Ale początek stycznia był okropny, wymioty, mdłości, osłabienie, apatia, zgaga i wzdęcia, raz przeokropna senność innym razem kompletna bezsenność. Uroki ciąży. Wejście po schodach do mieszkania sprawiało mi kłopot. Pojawił się ból w górnej części brzucha - podobno żołądek uciskany przez malucha. Okropność Ale teraz jestem na prostej :) trochę się uspokoiłam po badaniu, że lekarka powiedziała, że ok.

Pozdrawiam

Witajcie:)
szmaragd 44 mam nadzieje ze juz lepiej sie czujesz i z maluszkiem wszystko wporzadku :) juz dawno cie nie widzialam na forum i mialam
takie przeczucie ze cos sie dzieje. Odpoczywaj. I trzymam kciuki za wizyte:)
blueberry to tez moja pierwsza ciaza i tez mam problemy z kregoslupem szczegolnie jak jestem dluzej na na nogach to pozniej caly dzien
wygodnej pozycji nie moge znalezc. A co do brata tez mam mlodszego sporo ma 11 lat i zawsze jak jedziemy do polski i mu dajemy jakies prezenty albo pieniadze to on taki speszony nigdy nie chce brac i zawsze mowi ze on sie cieszy ze przyjechalismy i nie czeka na prezenty:)
Tynka troche spoznione ale wszystkiego naj z okazji rocznicy mam nadzieje ze milo spedziliscie ten dzien:)
anastazi fajnie ze wszyscy tak pozytywnie zareagowali:) a synus chyb a troszke bezczelny jak z takim tekstem wyskoczyl. My niestety mowilismy przez telefon bo nie jechalismy do PL ale nawet przez tel przyszle babcie sie poplakaly hehe.
jagódka to pewnie miod na uszy takie slowa od corci uslyszec:) ale swoja drogą tak wlasnie powinno byc:)
ewa66 twoj maz chyba troszke przesadza wiadomo ze kazdy lubi miec czysto ale tez moze pewne rzeczy sam zrobic a a propo ladowarki to czemu sam jej nie wylaczyl:/
Julia ogromnie mocno trzymam za was kciuki i caly czas wierze ze wszzystko bedzie dobrze wy tez musicie tak myslec::)

Ja mam za soba powrot do pracy i bylo tak sobie zasiedzialam sie chyba w domu wszystko mnie boli o plecach nie wspomne jeszcze na dodatek w nocy spac nie moglam spalam moze z godzinke ehh. Co do sprzatania to jakos sie dzielimy czasem roznie to wychodzi ale dajemy rade:) Ide zalegiwac na kanapie:)
Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Witam dziewczynki. Witaj szmaragd :) milo Cie znowu widziec :) Ja teraz tylko tak na szybko. Badania u mnie oki. Usg oki. Syn nie dowiedzial sie czy to braciszek czy siostrzyczka. Bardziej szczegolowo napisze cosik moze pozniej albo rano poniewaz po syna nas juz wzywano do przedszkola- goraczka. Od jutra jestem na zwolnieniu od gina.

A ja znalazlam nareszcie polozna. 2 mi odmowily, bo albo za daleko albo maja w tym czasie urlop. A z kobietka umowiona jestem za miesiac i ma przyjechac do mnie do domu. Rozmawialysmy przez telefon chyba ze 20 min. i powiedziala, ze moge dzwonic o kazdej porze. To bardzo mile.

Do dziewczyn z Niemiec, jesli nie macie jeszcze poloznych, to pora poszukac, bo w czasie kiedy rodzimy duzo ma juz zaplanowany urlop.

reklama
Kochane ja sie witam i uciekam do lozeczka ..caly dzien mnie dzis glowa boli I nie wiem od czego..jutro was poczytam.i odp bo dzis nawet mysli mnie bola ze tak zazartuje:(

Do góry