reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

nie robilam, moj maz zakazal mi robic jakichkolwiek testow.. powiedzial ze mam sie w koncu odstresowac.... jak bedzie dzidzia to bedzie i napewno to poczuje bez zadnych testow... bo czekanie na okres z niecierpliwieniem i jak juz jeden dzien sie spoznia okres drugi.. to ja juz lece po test... zobaczylam dwie kreski i dalej stres bo przeciez... moge znowu poronic... a u mnie stres bardzo zle dziala i daje sie we znaki... dlatego tez koniec z testami ... relaks, odpoczynek.. i bedzie dobrze... krwawienie nie ustalo wiec bardzo podejrzewam ta ciaze biochemiczna... a moze poprostu jakas zmiana hormonalna i dlatego test byl pozytywny.. ? zobaczymy... w kazdym badz razie. jesli fasoleczka bedzie to napewno tego nie przeocze a stres i codzienne zamartwianie sie to koszmar... :( w ciazgu miesiaca biegam z testami na owulke a pod koniec juz tylko czekam by kupic test ciazowy... :( tak to chyba oszaleje.. postaram sie zapomniec wgl o tym ze chciaalbym byc mama a pewnie przyjdzie ta niespodzianka w najmniej oczekwinym momencie ... tak jest czesto :) moj maz jest cudowny ! :***

reklama
dziewczyny mam do Was jeszcze pytanie: czy stosujecie już jakieś preparaty na brzuch, nogi, piersi pomagające zapobiegać rozstępom itd.? jeśli tak to jakie?ja póki co smaruję ostro balsamami, ale na razie tymi, których używałam dotychczas, a zastanawiam się od kiedy zacząć stosować jakąś poważniejszą artylerię ;-)
Bio Oil , kup !!! Jest dosc drogi ale naprawde super. :) i zacznij smarowac sie juz teraz... :) moja dobra kolezanka stosowala i ma naprawde ladne cialko po porodzie :)... ja juz tez mam zakupiony :)

malutka, ja trzymam kciuki, żeby wszystko było tak jakbys chciała. Nie wiem skąd twój stres bo nie doczytałam, ale jeżeli jeden test wyszedł pozytywnie a kololejny nie to tak może sie dziać niestety to są tylko tanie testy i nie sa idealne.
Ja tez nie mam apetytu. Martwi mnie tylko ten mój kaszel, bo jest tak mocny i męczący, że mieśnie przepony bolą :/
Idę dzisiaj na weryfikacje bety i na badanie progesteronu. Do lekarza mam termin na wtorek.

Malutka, Mąż ma rację !! i rzeczywiście wiele dziewczyn pisze, że zaszło w ciąże wtedy kiedy "olały" sprawę i dały sobie na wstrzymanie. wierzę, że u Ciebie też tak będzie i mocno trzymam za Was kciuki!! :-)

a co do Bio Oil'u właśnie o nim coś słyszałam - męża bratowa stosuje i też sobie chwali tylko właśnie nie wiedziałam od kiedy zacząć się smarować. i czy brzuch, pośladki, uda i piersi tez można? :)

Cześć. Dopisuję się do was, mam termin na 3 lipca. Będzie to moja druga dzidzia :) Narazie czuję się dobrze, z objawów poranne mdłości i nadwrażliwość na zapachy. Pozdrawiam

Elifit witaj rozgosc sie:)

ja z Fabim jak byma w ciazy stosowalam moje codzienne balsamy nic nie kombinowalam...i nie wygladam zle najpierw chudlam, potem wrocilam do wagi sprzed ciazy i skonczylam 4 na plusie:) wiec rozstepow nie mialam.. po porodzie na bolu brzuszka wyszly e 3 ale teraz nie sa wogole widoczne...

Malutka trzymam kciuki alby jednak to tylko byl strach i najwazniejsze aby sie nie stresowac choc wiem ze nie jest latwo bo tez poronilam...ale wiara czyni cuda...do poniedzialku niedaleko i ju zwszystko bedziesz wiedziala kochana...jestem z toba i mam nadzieje ze to tylko taki alarm i bedziesz z nami nadal na lipcowkach:)

ja z Fabim jak byma w ciazy stosowalam moje codzienne balsamy nic nie kombinowalam...i nie wygladam zle najpierw chudlam, potem wrocilam do wagi sprzed ciazy i skonczylam 4 na plusie:) wiec rozstepow nie mialam.. po porodzie na bolu brzuszka wyszly e 3 ale teraz nie sa wogole widoczne...

anulka ja chcę stosować - moja mam mnie od zawsze bardzo przestrzega bo jej bardzo pozostawały rozstępy więc wolę chuchać na zimne. A jeśli już nawet zostaną to przynajmniej nie będę sobie pluć w brodę, że nic nie robiłam choć wiem, że wiele osób stosuje np. tylko oliwkę i jest ok. Ale ja mam "skłonności" do rozstępów więc obawiam się, że nie pójdzie tak gładko (dosłownie i w przenośni ;-)

reklama

anulka ja chcę stosować - moja mam mnie od zawsze bardzo przestrzega bo jej bardzo pozostawały rozstępy więc wolę chuchać na zimne. A jeśli już nawet zostaną to przynajmniej nie będę sobie pluć w brodę, że nic nie robiłam choć wiem, że wiele osób stosuje np. tylko oliwkę i jest ok. Ale ja mam "skłonności" do rozstępów więc obawiam się, że nie pójdzie tak gładko (dosłownie i w przenośni ;-)

rozumiem cie moja siostra cioteczna to samo miala jak i jej mama zostaly im roze wokol pepka...choc siostra stosowala kremy i balsamy na rozstepy niestety jej to nie pomoglo...byla drobna ok 50 kg a w ciazy przytyla 25 a to nie 4 :)
mysle ze narazie mozesz pokonczyc swoje bo jeszcze troche czasu minie zanim nam brzuszki zaczna rosnac ale to kazda zrobi jak uwaza i jak czuje;)

Do góry