reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

malutka trzymaj się - poniedziałek już niedługo :)

kurcze planowałam wybrać się do gina w przyszłym tygodniu, ale dziś zauważyłam jakieś plamki na papierze :/ fakt, że tylko 2 razy, ale.... w pierwszej ciąży miałam brunatne plamienia i byłam na duphastonie. Dlatego nie czekam dłużej i jutro idę. I będę chciała jakieś tabletki - obojętnie co, żeby tylko pomogło.... Kurcze teraz będę się denerwować :(

reklama
Haust nie denerwuj sie na zapas. Jutro wszystkiego sie dowiesz. Bądź dobrej myśli. No i oczywiście pisz jak po wizycie.

Dzięki dziewczyny :* Jasne, że dam znać po wizycie.... Staram się nie denerwować, ale tak się cieszę z ciąży, a tu zonk :/ Dobra... Dziewczyny lecę się myć i do łóżka, bo zaczyna mnie mdlić od tego wszystkiego... Do jutra paaaaa

Haust &&& za wizyte i pisz od razu;)
Ja juz mam dzisiejszego dnia dosc brak sil maly na glowe wchodzi:/ chyba go wywioze do babci hihi ciekawe czy wytrzyma( czy ja wytrzymam )na szczescie moj zaraz bedzie:)

Haust bądź spokojna i staraj się uspokoić. Nerwy nic nie pomogą. :)
Zobaczysz, że bedzie dobrze.
Czasami zdarzają sie lekkie krwawienia w pierwszym trymestrze. Jutro sie przekonasz co i jak. :)

Ją też mam niedoczynność tarczycy hashimoto i biorę letrox 137,5 muszę dzielić tabletki a leczę się od 7 lat wyniki mam dobre a w ciąży TSH trzeba utrzymywać w dolnej granicy

gosia, anilewe czy endokrynolog zwiększył Wam dawkę leków? Co i jakie dawki brałyście przed ciążą a jakie teraz?

przed zajściem w ciążę moje TSH wynosiło 3.05, Endo stwierdziła u mnie podejrzenie niedoczynności tarczycy, dostałam Letrox 50, brałam na przemian 25 i 50 (pół tabletki i cała). Po 3 miesiącach powtórzyłam TSH, owszem spadło do 2.07 ale szczerze mówiąc liczyłam na to, że spadnie bardziej. :eek:

Czy spadek o 1 w ciągu 3 miesięcy to wystarczająco?

jak dowiedziałam się o ciąży to zadzwoniłam do mojej Endo, kazała zwiększyć dawkę Letroxu i teraz biorę 50 codziennie. Za 4 tygodnie mam powtórzyć TSH i zobaczymy czy i o ile zwiększamy dawkę.

co do innych badań to robiłam niedawno anty Ig i anty TPO, oby dwa wyszły 2-3 razy wyższe niż norma, wystraszyłam się ale Endo mnie uspokoiła i powiedziała, że to tylko potwierdziło, że mam niedoczynność, kazała brać zwiększoną dawkę Letroxu i powtórzyć TSH.
\

Kiedy kilka lat zdiagnozowano mi niedoczynnosc mialam ponad 19. Po mału schodziłam do normy, aż w końcu w marcu mialam 0,5.. brałam przy tym 100 x 7 euthyrox. Na wizycie dr powiedziała, że to za mało i dała mi dawki 5x 100 plus 2x 75 euthyrox. I jak byłam w ciaży to wyszło mi, że mam 2,22. Dzwoniłam szybko do endo czy podwyższamy to powiedziała, że w ciaży ma być do 2,5 i będzie dobrze. Poroniłam. Nie znamy przyczyny.

W październiku zrobiłam badania w Polsce i już tsh było 1 niestety do tego anty TPO i IG wyszly bardzo bardzo wysoko, jeden wynik nawet ponad 3300 z norma do 60. Endo powiedziała tylko, że to Hashimoto i ciężko jest z tym utrzymać ciażę i mam wprowadzić jod od razu w dawce 150.
Na ten moment biorę tylko 7x 100 euthyrox i tez za 4 tyg. mam zrobić kolejne badanie.

dziewczyny na serio macie już mdłości?

kurde, mnie nic nie jest... najpierw się cieszyłam ale jak tak Was czytam to zaczynam się stresować dlaczego mnie nie mdli, może to jakiś zły objaw? :szok:

nie kazda z nas bedzie miala mdlosci, wiec nie panikuj, co innego gdybys miala a potem by ustapily

reklama
haust daj znac co lekarz powie, wnioskuje, że teraz nie bierzesz dupka?

Skusiłam się na drzemkę i miałam sen że ktoś się włamał i go przyłapałam i zaczął mną rzucać a mi zaschło w gardle i wołałam męża, ale nie słysał. I budzę się z krzyzkiem piskliwym :) Śmieszne, sama siebie przyłapałam na gadaniu przez sen. Ach te drzemki w środku dnia :)

blueberrry wczoraj wam pisałam o mojej bratowej, że się okazało, że też w ciązy, ona zaczęła już 8 tydzien dziś i mówiła, że też ma te bóle.. także jeszcze troche przed nami. A sądziłam, że to tylko na samusieńkim początku.

Ciekawe czym się różnią te leki na tarczyce..

Do góry