La luna moj Synek miał straszne kolki, wiecznie niespokojny, przy cycu denerwował się, bo pewnie nie leciało tak jakby chciał... Dużo właśnie zależy od dziecka. Ściągałam pokarm i dawalam w butelce ponad 2 miesiące i potem dałam spokój. Nie ukrywam, że teraz chciałabym karmić dłużej z cycka
Zobaczymy, nic na siłę. Ale dziewczyny byście padły jak karmiłam butelką-kładlam młodego na poduszce pod kątem, żeby sie nie zaksztusił, siadalam obok i jedna ręką dawalam butlę, a drugą ściągalam mleko laktatorem ręcznym(polecam avent). Inaczej nie dałabym rady ściągnać bo Mikołaj prawie całą dobę na rękach
Miałam taką wprawę, że szok ;-)
Sokoja biedactwo zdrówka dla Was!!
Makota jeszcze różne rzeczy usłyszysz, szczególnie jak już będziesz mieć dzieciątko, co niektóre mądrale będą robiły wszystko "lepiej" przy dziecku i będą "idealnymi" matkami. Czasem można się podlamac głupim gadaniem, ale to Ty jesteś mamą i Ty wiesz najlepiej co dla Was dobre
Mikołaj mi zasnął, obiadek zrobiłam, trochę posprzątałam i idę pod prysznic. Później jedziemy do moich rodziców na kawkę
Niedługo zacznę pisać o wyprawce, bo już zaczynam powoli planować
Aha dziewczyny chciałam coś dodać co do hartowania piersi. Nie wiem jak to jest, może
szmaragd się wypowie. Jak leżalam na porodówce to kazali mi drażnić sutki, żeby wywołać silniejsze skurcze, więc do końca nie wiem, czy jakieś działania w kierunku hartowania nie są niebezpieczne?