reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

fionka84 gratuluje synka, na razie mamy zdeklarowanych panow i jedna pania :) przykro mi z powodu straty, ja sobie zawsze tlumacze ze to juz wystarczajaco nieszczesc i teraz musi byc juz tylko dobrze.

minisia i dorota tu na tym watku mamy sie wspierac i jak ktos poprosi to poradzic. w przeciwnym wydaku nie mowmy czegos co zrobi komus przykrosc. a mi sie wydaje ze takie patrzenie pod katem kasy na to czy miec 2 dziecko czy jedynaka to bardzo dziwne podejscie. Moim zdaniem jak si ekocha to sie jakos samo ulozy. W ten sposob ludzie w ogole nie mieli by dzieci.
Wiele dziewczyn pojechalo na urlopy swiateczne do rodzin, po Polski z z zagranicy to nie korzystaja z neta. Odezwijcie sie jak juz wrocicie.

makota89 ja sie nie kapie w wannie ale pewnie taki skurcz mogl cie zlapac wszedzie indziej. takze o ile przeszlo to sie nie martw.

ide sie szykowac do pracy, ostatni dzien i jutro wolne, potem pon, pol wtorku i usg :DDD

Milego dnia

zgadzam się to jest tylko i wyłącznie indywidualna sprawa doroty, moja ciąża np. nie była absolutnie planowana i sytuacja w której się znajduje też mogłaby być lepsza - ale cieszymy się ponad wszystko i jesteśmy szczęśliwi czekając na maleństwo . pieniądze to nie wszystko one kompletnie o niczym nie decydują - i przede wszystkim nie ustawiają nas w rządku ja mogę a ty nie możesz. niech kazda lepiej zostawi swoje negatywne opinie dla siebie i nie denerwuje sie na wzajem bo przeciez w ciazy to zabronione ;)

a co do wstawania ja nadal w łóżku :D

reklama
Witajcie po przerwie :)

My Sylwestra spędziliśmy w końcu w domu, i w sumie bardzo dobrze, bo odpływałam już przed północą, a jakieś 15 minut po północy zasnęłam. Nawet Piccolo nie otworzyliśmy :-)

Dodatkowo zaczęłam plamić - pozwoliłam sobie na nieco więcej ruchu i wysiłku (wyjście z domu na 8 godzin) i niestety mój organizm się zbuntował. Lekarz stwierdził, że skoro tak zareagowałam na jeden dzień to jeszcze muszę odpuścić z powrotem do pracy i czeka mnie kolejny, spokojny miesiąc w domu. Prawie się poryczałam, bo się czuję strasznie ograniczona, ale przynajmniej nie muszę znów leżeć i mogę chodzić po domu. Za to duphaston mam brać w dalszym ciągu, choć już miałam kończyć.

La luna - mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej i krwawienia ustały. Trzymaj się dzielnie!

Julia - przykro mi z powodu wysokiego NT, ale wcale nie musi to oznaczać nic złego. Trzymam kciuki!

W temacie wózków - ja polecam 3w1 i ze skrętnymi kołami, dobrymi amoryzatorami, łatwy do prowadzenia jedną ręką, lekki i mieszczący się do bagażnika.
Mieliśmy z polskiej firmy euro-baby:
3W1 Freestyle cool z fotelikiem + GRATISY (3849213628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Prowadził się idealnie, spacerówka rozkładana na płasko, ogólnie byłam bardzo zadowolona, choć niestety jest ciężki. Całe szczęście mamy wózkownię, więc kwestia noszenia odpadła.

Dodatkowo zaczęłam plamić - pozwoliłam sobie na nieco więcej ruchu i wysiłku (wyjście z domu na 8 godzin) i niestety mój organizm się zbuntował. Lekarz stwierdził, że skoro tak zareagowałam na jeden dzień to jeszcze muszę odpuścić z powrotem do pracy i czeka mnie kolejny, spokojny miesiąc w domu. Prawie się poryczałam, bo się czuję strasznie ograniczona, ale przynajmniej nie muszę znów leżeć i mogę chodzić po domu. Za to duphaston mam brać w dalszym ciągu, choć już miałam kończyć.

No ubiję Cię! Masz się oszczędzać a nie biegać po 8 godzin. Bierz dupka i odpoczywaj, będzie dobrze, tylko pamiętaj, że jesteś w ciąży i nie wszystko możesz robić

mataam i anilewe Dziekuje za opinie,zgadzam sie w 100 % procentach i dokladnia jak Mataam napisala niech kazdy zostawi zle opinie dla siebie .

Czasem warto ugryźć się w język:-D

witam
makota-ja tez tak czasami mam i tez mysle,ze to skurcz
fionka-gratuluje synka,zewsze bedziesz pamietac swojego aniolka to jakbys miala trojeczke
mamamu-ja leze trzy dni i juz sie czuje strasznie ograniczona z sie boje ,ze lekarz kaze mi lezec do konca ciazy
julia-fajnie,ze mysliszpozytywnie ,ja tez staram sie tak myslec ale czasami lapie mnie taki dol ze az strach
ja dzisiaj nie krwawie ani nie mialam sladow krwi na papierze:-) m zabral basie na zakupy,starsze posorzataly i wyrzucily smieci ,a ja zrobilam zupe i wstawilam dwa prania teraz ide sie kompac i do lozka

Dokladnie nieplanowana ciaza co innego co innego jak sie swiadomie sprowadza dziecko na swiat w sytuacji kiedy jest niewesolo finansowo ale ja juz koncze ten temat ja dorote znam kilka lat I jej problemy dlatego pozwolilam sobie na wyrazenie wlasnego zdania...
Milosc to piekna rzecz..pieniadze to nie wszystko ale bez nich zyc sie nie da szczegolnie w tych czasach..za milosc jedzenia nie kupisz ani lekarstwa..

Laski odezwijcie sie zeby mozna bylo stworzyc liste I nikogo nie pominac z drugiej zas strony zawsze mozna dodac/ujac osobe

Mamamu oszczedzaj sie kochana

Ostatnia edycja:
To może każdy kto chce być na wątku zamkniętym napiszę do Minisi PW, Ty zbierzesz to do kupy i przedstawisz listę na forum, jak ktoś będzie miał zastrzeżenia, to proszę mówić. Ok?

To może każdy kto chce być na wątku zamkniętym napiszę do Minisi PW, Ty zbierzesz to do kupy i przedstawisz listę na forum, jak ktoś będzie miał zastrzeżenia, to proszę mówić. Ok?
Ja mysle ze to bardzo dobry I sprawiedliwy pomysl! Moze tylko dajmy jakis czas ..nie wkem tydz? Zeby kazda miala okazje bo nie kazda jest tu codziennie ??

reklama
LA LUNA ,MAMAMU ja tez z oliwka w ciazy musialam dlugo lezec i to jeszcze w 7 miesiacu lezalam praktycznie plackiem,wszystko jestesmy w stanie zniesc dla dziecka.Zycze milego lezenia i oszczedzajcie sie

Ide z dziecmi na dwor .

Do góry