reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Jagódka przesyłam spóźnione życzenia, spełnienia wszystkich marzeń tych dużych i małych.

Malgorzatkartrzymaj się Kochana. Nie denerwuj się, a do teściowej zrób piękne oczy, uśmiechnij się a w duszy pomyśl swoje:) szkoda psuć sobie nastrój świąteczny:)

Dziewczyny nie udzielam się aż tak na forum;( ale nie chciałabym żebyście znikły z forum i przeniosły się do wątku zamkniętego.
Napiszcie proszę czy każda z Was robiła test PAPP-A z krwi ja miałam tylko usg z badanie przezierności, zastanawiam się dlaczego tylko tyle. ja jestem przed 30-tką, nie wiem czy badanie z krwi jest wymogiem czy nie, zaczynam panikować. Jakie badania są wymagane jako podstawa.Na następną wizytę mam tylko zrobić badanie moczu:(
Ja siedzę w pracy mój powrót po chorobie na jeden dzień, stos papierów do przerzucenia, a myśli krążą wokół świątecznych wypieków i ubierania choinki:)

Podstawa to tylko usg i nic ponad to, jeśli coś by wyszło źle lekarz prowadzący ma obowiązek skierować pacjentkę na dalsze badania.

reklama
A jeszcze się pokłóciłam z mężem bo mnie cały czas zżerają wątpliwości a on mi tu wyskakuje że muszę pójść do 3 ginów. Wcześniej przyznaję biegałam od jednego do drugiego ale miałam złe wyniki i bóle w boku, które każdy interpretował źle. Trzyma się wciąż myśli że mój obecny gin jest ok ale nie rozumiem nie proponował badania z krwi ja sama też nic nie pytałam:( ehhh zjedzą mnie wątpliwości.

Jagódka przesyłam spóźnione życzenia, spełnienia wszystkich marzeń tych dużych i małych.

Malgorzatkartrzymaj się Kochana. Nie denerwuj się, a do teściowej zrób piękne oczy, uśmiechnij się a w duszy pomyśl swoje:) szkoda psuć sobie nastrój świąteczny:)

Dziewczyny nie udzielam się aż tak na forum;( ale nie chciałabym żebyście znikły z forum i przeniosły się do wątku zamkniętego.
Napiszcie proszę czy każda z Was robiła test PAPP-A z krwi ja miałam tylko usg z badanie przezierności, zastanawiam się dlaczego tylko tyle. ja jestem przed 30-tką, nie wiem czy badanie z krwi jest wymogiem czy nie, zaczynam panikować. Jakie badania są wymagane jako podstawa.Na następną wizytę mam tylko zrobić badanie moczu:(
Ja siedzę w pracy mój powrót po chorobie na jeden dzień, stos papierów do przerzucenia, a myśli krążą wokół świątecznych wypieków i ubierania choinki:)

graza a żadnych badań krwi nie miałaś robionych do tej pory oprócz tego moczu? a test papp-a to tylko jak są podejrzenia, że coś jest nie tak, ale może tez sama chcieć w celu potwierdzenia.

graza a żadnych badań krwi nie miałaś robionych do tej pory oprócz tego moczu? a test papp-a to tylko jak są podejrzenia, że coś jest nie tak, ale może tez sama chcieć w celu potwierdzenia.

Miałam robione badanie krwi z rozmazem, glukozę z krwi, mocz, badanie na HIV, TSH, FT3, FT4, WR, HBs antygen, toksoplazmoza, cytomegalia tylko nie pamiętam czy IgG czy IgM, oznaczenie gr krwi moje i męża mam z poprzedniej ciąży, przeciwciała z poprzedniej ale oboje mamy + gr krwi. Jestem straszną panikarą walczę z tym ale dzisiaj mam dołek:( płakać mi się chcę że mój mąż mnie nie rozumie. mam wrażenie że o wszystko muszę się martwić sama:(

Miałam robione badanie krwi z rozmazem, glukozę z krwi, mocz, badanie na HIV, TSH, FT3, FT4, WR, HBs antygen, toksoplazmoza, cytomegalia tylko nie pamiętam czy IgG czy IgM, oznaczenie gr krwi moje i męża mam z poprzedniej ciąży, przeciwciała z poprzedniej ale oboje mamy + gr krwi. Jestem straszną panikarą walczę z tym ale dzisiaj mam dołek:( płakać mi się chcę że mój mąż mnie nie rozumie. mam wrażenie że o wszystko muszę się martwić sama:(

no to spokojnie, miałas krew badaną i wszystko ok? ja tez nie mam badań krwi do każdej wizyty. Miałam teraz i następne pewnie za jakieś pare tygodni, choc wizyty ma co 3-4 tygodnie póki co. Nie panikuj, wyluzuj, bo niepotrzebnie się nakręcasz, a to szkodzi dzidzi. ciesz się świętami ;-) a złe myśli na bok.

Ja do tej pory nie miałam robionych badań krwi i moczu. Dopiero na następną wizytę mam zrobić mocz morfologię, cmv i toxo - mam z czerwca, grupę krwi sprzed 5 lat, więc nie będę ich powtarzać, hiv, bo wtedy jeszcze nie zlecali i WR i chyba tyle. Przynajmniej zaoszczędzę trochę, bo to wszystko prywatnie.

Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź, uspokoiłam się trochę, nie wiem co mi się dzisiaj stało;( ehhh miłych przygotowań do Świąt. Jak wrócę do domku biorę się za pieczenie:)

graza, spokojnie - na pewno twoja ciążą przebiega książkowo i dlatego jat tez prowadzona bez zbednych dodatkowych badań. Miałaś wszystkie badania które są obowiązkowe. Co do innych testów to mozna je zrobić, ale zaleca się je chyba po 35 rż no i jeżeli wywiad z pacjentką jest obciązony. Wydaje mi się, że u UK robione są obowiązkowo i dlatego tak dużo dziewczyn pisało o tych badaniach. Zawsze możesz je zrobić prywatnie albo poprosic gina o skierowanie (chociaz wydaje mi się że i tak wtedy są odpłatne - ale tego nie jestem pewna). Każdą z nas nachodzą czasami takie dni pełne wątpliwości. Trzymaj sie kochana!

reklama
Ja firanki upiore na wielkanoc :) a okien nie mylam, zrobiłam dekoracje sztucznym śniegiem :) hihihi

U mnie +3 kg... W pierwszej ciąży też tak tylam, robiłam do 14, teraz chciałabym tak 11 max, ale pewnie znów z 15 będzie..

Znów mnie kolka nerkowa złapała...myslalam że nie wytrzymam ale jakoś zelzal ból i boli, ale daje radę ... Głupia nerka....

oj biedna :( mam nadzieje ze juz dzis lepiej

graza nie panikuj az tak spokojnie bo nic dobrego z tego nie bedzie..kazda z nas boi sie o maluszki ale nie mozesz klocic sie z partnerem przez to ..mysle ze powinnas podejsc do ciazy spokojnie i skoro usg jest ok ..czujesz sie dobrze..nie krwawisz..to sie ciesz i nie doszukuj..

dzien dobry mamusie ..

podajcie jak najszybciej imiona do osob ktore juz byly wymienione zebysmy mogly jak najszybciej utworzyc watek..

Do góry