reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

na szczęście u mnie waga stoi w miejscu (no chyba, że nie zauważyłam, że się zwiesiła ;) ). W poprzedniej miałam już +2 więc nie jest źle. Co do apetytu, jadłabym coś pod warunkiem, że nie stało to ani nie leżało koło mięsa. No fuj, dalej nie mogę się przełamać, a kanapki z serem i dżemem też już mi tyłkiem wychodzą. A wczoraj Mąż zajechał mi po placka ziemniaczanego z pieczarkami - no normalnie prawie umarłam ze szczęścia :-)

reklama
Sokoja no ja wlasnie chrapke na mieso mam:-) wlasnie podgrzalam sobie bigosik:p wiem o tej godzinie to samobojstwo:p niestety w zoladku nadal uczucie pustki wiem musze szybko isc spac:-(
Dobranoc:-)

Malgorzata wspolczuje boli i oby sie juz niepojawialy:-\

oj tam, ja sobie to tłumacze, że Dzidzia potrzebowała i już ;-) także smacznego i zjedz troszeczkę za mnie jeszcze, bo normalnie to ja uwielbiam bigosik, ale teraz to przez usta by mnie nie przeszedł :no:

Jagódka - spóźnione życzenia urodzinowe! Tort wygląda przepysznie! Masz talent! :-)

Laleczka, super pomysł na koszulkę! Zastanawiam się, czy też się nie skusić po powrocie do pracy :cool2:
I 178 uszek???!!! Szaleństwo! Ile czasu zajęło Wam lepienie? :szok:

Gosia i Bartek - ja wychodzę z założenia, że skoro chce mi się spać w ciągu dnia to znaczy, że mój organizm teraz tego potrzebuje. Pierwszą ciążę praktycznie przespałam jeśli chodzi o I trymestr, w tej... przerzygałam :baffled: Wolałabym to pierwsze :-D

Minisia - o tak, kilka łyków coli może być jak zbawienie. Mdłości stop :-) Bo smak mi teraz jakoś nie podchodzi.

Pola - klub Wielkanocnych porządków? Może bardziej realne cele, co? Bo brzuszek w kwietniu będzie już większy i też się może nie udać... Proponowałabym Boże Narodzenie 2014 :-D Wtedy się dopiszę :-)

Małgorzatkar
- fajny pomysł ze sztucznym śniegiem. Ja zawsze wieszałam lampki choinkowe na oknach - nie wiem, czy w tym roku dam radę. Zadanie na dziś ogarnąć pokój, w którym będzie choinka. I tak się obawiam, że to może być dla mnie za dużo.

Odnośnie zachcianek - wczoraj poszalałam i wieczorem wciągnęłam lody: malaga i czekolada... z chipsami. Pierwszy raz w życiu jadłam taką kombinację i bardzo dobre :-) Mąż się na mnie dziwnie popatrzył tylko :-D

Dzień dobry,
W nocy obudzil mnie dwa razy ból nerki....a teraz rwa.... Ej, ja sie jakąś wybrakowana zrobiłam... Ale mdłości przechodzą, juz z tydzień nie wymiotowalam, więc ogólnie jest lepiej
Zadanie na dziś- iść na pocztę odesłać sukienkę, która przyszła za duża, ubrać choinkę u teściowej, zrobić ciasto. Teściowa już mnie wyprowadza z równowagi a jeszcze trzy dni....idę szukać cierpliwosc....

Ja wczoraj wieczorem rzuciłam się na żółty ser, zjadłam 10 dag:szok: Mąż też się ze mnie śmiał.. Potem bolał mnie brzuch, mam wrażenie, że po surówce do obiadu. Coś ostatnio nie toleruję surowej cebuli.. W ogóle niewyraźnie się czułam, głowa mnie rozbolała, temp 37,7. Już mam dosyć tych choróbsk. Jeszcze wczoraj obudziłam się z opryszczką..
Ja na Wielkanoc zaprzęgnę tylko kogoś do mycia okien, bo teraz nie myłam - jakoś pod koniec października myłam. I standardowe cotygodniowe porządki, nic ponad to.
Małgorzatkar współczuję tych bóli:-(

reklama
Jagódka przesyłam spóźnione życzenia, spełnienia wszystkich marzeń tych dużych i małych.

Malgorzatkartrzymaj się Kochana. Nie denerwuj się, a do teściowej zrób piękne oczy, uśmiechnij się a w duszy pomyśl swoje:) szkoda psuć sobie nastrój świąteczny:)

Dziewczyny nie udzielam się aż tak na forum;( ale nie chciałabym żebyście znikły z forum i przeniosły się do wątku zamkniętego.
Napiszcie proszę czy każda z Was robiła test PAPP-A z krwi ja miałam tylko usg z badanie przezierności, zastanawiam się dlaczego tylko tyle. ja jestem przed 30-tką, nie wiem czy badanie z krwi jest wymogiem czy nie, zaczynam panikować. Jakie badania są wymagane jako podstawa.Na następną wizytę mam tylko zrobić badanie moczu:(
Ja siedzę w pracy mój powrót po chorobie na jeden dzień, stos papierów do przerzucenia, a myśli krążą wokół świątecznych wypieków i ubierania choinki:)

Do góry