reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

O matko racuchy! Chyba zaraz będę nad patelnią stała :-D
Dziewczyny przeprszam, że na tym wątku ale mam pytanie dotyczące przeziębienia. Czy mogę stosować syrop prawoślazowy i maść rozgrzewającą (ziołową) na klatkę piersiową?

reklama
Hej Dziewczyny :D
Ja też byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych :D i też wszystko OK. NT 1,2 :D Krew pobrana ale nie wiem kiedy będą wyniki lekarz a mi sms-a wysłać :D maluszek tak się ruszał że lekarzowi ciężko było go zmierzyć :D heheh oczywiście lekarz cały czas twierdzi że będzie chłopiec :)
Jestem szczęśliwa :) Na USG był mój mąż i moi rodzice pierwszy raz usłyszeli bicie serduszka maluszka :D
A co do L4 to ja już ponad miesiąc odpoczywam w domu :D a i już 5 tydzień wymiotuję więc nic się nie zmienia hehe. Dzisiaj na obiad racuchy zrobiłam bo już od paru dni za mną chodziły :D
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciukasy za kolejne :D
Gratuluję:)

Hej :) Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Mar-tuśka mi lekarz przepisał pini na przeziębienie ( a pini to chyba to samo co prawoślazowy :) ), więc chyba jest ok. co do maści to nie wiem, proponowane miałam bańki :)

lusia7 myślałam, że takie rzeczy to tylko u nas, ale widać, że nie :/ współczuję sytuacji :(

dziś pokonałam swego lenia - umyłam 4 okna, zmieniłam firanki i pościel i zaczęłam sprzątać łazienkę na górze. No i teraz brzuch tak mnie boli, że szok :( jutro czeka na mnie bigos, w weekend ciasto, a w poniedziałek ryba w cieście, karp i sałatka i już koniec. resztę sprzątania mężowi zostawiam :)

O matko racuchy! Chyba zaraz będę nad patelnią stała :-D
Dziewczyny przeprszam, że na tym wątku ale mam pytanie dotyczące przeziębienia. Czy mogę stosować syrop prawoślazowy i maść rozgrzewającą (ziołową) na klatkę piersiową?

Hej :) Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

Mar-tuśka mi lekarz przepisał pini na przeziębienie ( a pini to chyba to samo co prawoślazowy :) ), więc chyba jest ok. co do maści to nie wiem, proponowane miałam bańki :)

lusia7 myślałam, że takie rzeczy to tylko u nas, ale widać, że nie :/ współczuję sytuacji :(

dziś pokonałam swego lenia - umyłam 4 okna, zmieniłam firanki i pościel i zaczęłam sprzątać łazienkę na górze. No i teraz brzuch tak mnie boli, że szok :( jutro czeka na mnie bigos, w weekend ciasto, a w poniedziałek ryba w cieście, karp i sałatka i już koniec. resztę sprzątania mężowi zostawiam :)

Pini to nie jest to samo, ale prawoślazowy syrop można. Z maścią poradziłabym się jakiegoś farmaceuty lub lekarza..

venus27 zdegradowali Cie jak powiedziałaś o ciaży?
Jak u nas w firmie jedna poszła na zwolnienie w 4mc a potem pol roku macierzynskiego i wrociła po ponad roku do pracy to szefowa powiedziala ze nie ma calego etatu i przystala na jej powrot na pol etatu. Dla mnie to chore bo przeciez ona tylko byla w ciazy. Ale zanim ja odejde to bede rozmawiac z szefowa ze jak wroce to chce caly etat, w koncu jestem tam zarzadzajaca a nie zwyklym pracownikiem (chociaz co to za roznica w tym przypadku - zadna), tylko wlasnie na moje miejsce musi kogos znalezc na 8 miesiecy tak okolo. i stad moje obawy.

angelika2014 ja bedę miała w 14t1d więc musi byc dobrze. nie ma miejsc zeby przyjac mnie wczesniej. taki okres swiateczny i musze czekac na szpital

mój kręgosłup mnie wykończy, do jutra muszę odpocząć :D

Martuśka, gratuluje udanej wizyty :) to był szczęśliwy dzien dla nas :)
Ja z radości powiedziałam o ciąży przyjaciółce i siostrze :) rodzina męża dowie sie podczas wigilii. Mieliśmy w planie powiedzieć im po kolacji ale teraz nie wiemy czy sie wczesniej nie wyda bo od kilku dni brzusio jest juz bardzo ciazowo okraglutki :)))

hej dziewczyny. Po wczorajszej wizycie wszystko ok. Tzn dalej mam brać duphaston, ale dzidziolek urósł i machał rączkami i nóżkami. Z radości jak byliśmy w sklepie kupiliśmy Mu na zachętę pierwsze ubranko ;-). Wprawdzie mój Okruszek maleńki jest bo w 10 tygodniu ma 2,7 cm, ale nie przejmuję się, bo Synek tak samo rósł jak porównałam usg. Taki urok moich dzieci, że malutkie i szczuplutkie to od samego początku :-).

Prenatalne mam 8 stycznia i nie mogę się doczekać.

Miłego dnia życzę dziewczynki, bo ja teraz zmykam do kosmetyczki, a potem zabieram się za porządki, bo ze względu na wczorajsze całodniowe wymioty nie zrobiłam nic i dzisiaj muszę nadgonić.

gratuluję udanych wizyt :)

dziś moja, na której okaże się, czy wszystko dobrze i czy muszę wrócić do pracy,

pół nocy było mi niedobrze. nie zdążyłam nawet dojeść śniadania :/ teraz boję się cokolwiek jeść :/ jestem ciekawa czy mój M. zdąży dziś na moją wizytę i czy będzie chciał brać udział w USG. mam na 16:40. niecierpliwie odmierzam czas ;)

pozdrawiam i życzę miłego dnia

reklama
Do góry