reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

moze udzielisz kilku wskazowek dla kolezanki ktorej pasja jest fotografia :) mam nikona d90 i to moje pierwsze kroki z tym aparatem ..bede miala pole do popisu z maluszkiem pozniej bo bedzie sesja za sesja...polec jaki obiektyw wybrac do portretow ..z gory dziekuje

Minisiu, ja operuję canonem, więc mogę pomóc co do ogniskowych i światła, a nie dokładnego modelu. Do portretu zazwyczaj używa się ogniskowych 50-85mm. Jakąś 50tkę nikon ma w ofercie na pewno, zwróć tylko uwagę, by wartość obok 50mm f była jak najniższa - im niższa wartość przesłony, tym więcej światła idzie na matrycę, w tym gorszych warunkach zrobisz dobre zdjęcie i tym lepszy obiektyw. Nie wiem na jakim etapie zaawansowania jesteś, ale jeśli robisz zdjęcia na trybie automatycznym, to przestań:-) Trzeba poznać zależności między przesłoną, a czasem jej otwarcia oraz ogniskową - to takie podstawy, żeby świadomie robić zdjęcia.

Hej,

jagódka fajna taka pasja, pochwal sie czasem jakimś zdjątkiem. Ja lubię rękodzieło, bukiety z broszek, biżuterię. Ślubną sobie sama zrobiłam :)
lusia to co się stało? odpoczniesz na l4 przynajmniej.
venus niższa stawka też? Ale chamy ;/

.

Venus i Lusia dołączamsię do pytania..
Elifit ja też lubię rękodzieło:tak: Czasem sama coś tam stworzę, kiedyś sporo malowałam. Nie będę na razie śmiecić na forum, ale kiedyś na pewno coś wrzucę, albo pokażę:tak: W Święta będzie mnóstwo okazji do pięknych zdjęć

jak ja do 30 grudnia wytrzymam strasznie już bym chciała zobaczyć czy wszystko jest dobrze.Dla mnie najlepiej by było jakby brzuch był przezroczysty i cały czas mogłabym widzieć co tam się dzieje:-)

Ech... Ja następną wizytę mam 8..01. Także nie wszystkie mają za sobą badania prenatalne, bo jesteśmy z niższych ciązach;-)

Jeeejjku ale dalam sobie dziś w tyłek, mam nadzieję, że nie przesadziłam:zawstydzona/y: Rano pojechałam do galerii, najpierw H&M kupiłam sobie trochę łaszków z promocji - są duże przeceny, praktycznie wszystko -50% i piękną tunikę-sweterek dla Klaudii, potem gatta, bo nigdzie w H&M nie było legginsów:angry:, a na koniec do Home&You - matko jakie śliczności na Święta!:szok: Kupiłam rodzicom jednym i drugim po pięknym oryginalnym świeczniku, kręciłam się tam z godzinę między tymi półkami:tak: Przechodziłam koło Sephory na wdechu praktycznie, to było okropne, myślałam, że zwymiotuję... Jak już wróciłam do domu to zabrałam się za porządki na górze - mamy tam pokój Klaudii, sypialnię, łazienkę i jeden pusty pokój, który teraz służy za suszarnię. Sypialnię całą ogarnęłam, pościel częściowo zmieniłam, niech mąż się dalej męczy z prześcieradłem i kołdrą, Klaudii pokój z głowy, łazienka w połowie, suszarnia tylko ogarnięta, bo ciągle coś piorę jeszcze. Muszę jeszcze tam podłogi umyć i dokończyć co zaczęłam i połowę domu będę miała z głowy:-D Mam nadzieję, że jutro skończę górę i będę mogła zająć się dołem (salon, kuchnia, łazienka, pokój - który jest już sprzątnięty) W niedzielę mam urodziny, chcę już w sobotę ubrać choinkę i się cieszyć nastrojem:tak:

reklama
Jagodka dziekuje za odp no ja podstawy dopiero ...fotografia zawsze mnie interesowala ale nigdy nie mialam czasu ani funduszy na dobry sprzed..teraz mam nikona I chce go wlasnie wzbogacic o nowy dobry obiektyw...a te zaleznosci masz moze linka gdzie mozna poczytac cos na ten temat czy polecasz jakas ksiazke..poradnik moze?? Buziaki

minisia myślałam, że jeszcze w ogóle tej książki nie miałaś w rękach i dlatego sie pytasz czy przyjdzie pocztą. Ale w takim wypadku powinnaś zadzwonić do położnej.

Jagódka tez mam wizyte 8.01 :) na 15:40.a ty?

Ale jestem zla mama...zjadlam cala paczke laysow paprykowych.krzyczalybdo mnie juz dluzszy czas :)

Kurcze znowu cos mnie boli...mam nadzieje ze to moja macica sie rozciaga...bo dzis mialam sen ze dostalam mega plamien...i sie zle skonczylo...

cześć dziewczyny!

gratuluje udanych wizyt! ja idę jutro przed 9 :) nie będę szla specjalnie z pełnym pęcherzem bo mi się i tak cały czas chce siku.. lekarka nic nie mówiła ostatnio wiec nie będę sie specjalnie męczyć. już sie nie mogę doczekać :-)

właśnie planuje teraz iść go hm, wiem że zaczęły się przeceny, może jakieś ciążowe dzinsy bym kupiła.

ja jeszcze nie miałam czasu na prezenty i kilku nie mam. muszę się jakoś zmobilizować i kupić coś nie coś. jutro chcę jechać kupić świeżą rybę bo chcę zrobić rybę w galarecie. zamrożę sobie i w poniedziałek zrobię.

reklama
Jagódka tez mam wizyte 8.01 :) na 15:40.a ty?

Ale jestem zla mama...zjadlam cala paczke laysow paprykowych.krzyczalybdo mnie juz dluzszy czas :)

Kurcze znowu cos mnie boli...mam nadzieje ze to moja macica sie rozciaga...bo dzis mialam sen ze dostalam mega plamien...i sie zle skonczylo...

Ja na 15;-) Ja często ma prorocze sny, okropne to jest, bo już po przebudzeniu wiem, że coś złego się stanie:no:

A w H&M spodnie owszem był na przecenie - same 44,46, jedne 42:-p Znalazłam jedne 36 letnie oliwkowe i mi się dupka w nie o dziwo zmieściła, kosztowały 40zł, więc je wzięłam, będą jak znalazł na wiosnę i letnie wieczory.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry