reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Jagodka dziekuje za odp no ja podstawy dopiero ...fotografia zawsze mnie interesowala ale nigdy nie mialam czasu ani funduszy na dobry sprzed..teraz mam nikona I chce go wlasnie wzbogacic o nowy dobry obiektyw...a te zaleznosci masz moze linka gdzie mozna poczytac cos na ten temat czy polecasz jakas ksiazke..poradnik moze?? Buziaki

Ja Ci mogę polecić obiektyw nikkor 50 mm 1.4 g, mam i bardzo sobie chwalę. Ale musisz wiedzieć ze jest to obiektyw stałoogniskowy - niektórym może to przeszkadzać. Ale niestety jasne obiektywy zmiennoogniskowe to kosmos cenowy.

Ja Ci mogę polecić obiektyw nikkor 50 mm 1.4 g, mam i bardzo sobie chwalę. Ale musisz wiedzieć ze jest to obiektyw stałoogniskowy - niektórym może to przeszkadzać. Ale niestety jasne obiektywy zmiennoogniskowe to kosmos cenowy.

Ja też kocham swoją 50tkę. Ninja masz rację, jasne zoomy to masakra, właśnie ostatnio kupowałam..w ogóle dobry sprzęt jest strasznie drogi:-(

A czemu 36 nie? Jak wszystko pójdzie w brzuch to się spokojnie zmieszczę:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dokładnie, wcale nie musisz się roztyć :) ja do końca ciąży wchodziłam w 36 i 34, teraz w xs się zaopatrzyłam też i mam zamiar się mieścić normalnie. mi całe moje +14 poszło w brzuch, no i w cycki trochę

To ja podobnie w pierwszej ciąży, większość w brzuch i cycki, no i pod sam koniec puchłam, ale to nie miało związku z wagą. Poza tym H&M to 36 ma jak 38 normalne, ciuchy ciążowe są i nich dużo większe niż normalnie.

Ilosc dziwnych przypadkow w piatek w pracy byla dziwnie wysoka. Jednak "im" poszlo o to, ze przepuscilam klienta z alkoholem na 200 eur. Spisali protokol i kazali mi podpisac, ze naruszylam obowiazki kasjera. Oczywiscie nic nie podpisalam bo:

a) Klienta nie widzialam i nie obslugiwalam,
b) facet nie opuscil sklepu tylko zaplacil w czesci, gdzie sa napoje (wiec nie wyszedl ze sklepu niezaplaciwszy. - w obowiazkach kasjera jest napisane, ze klient przed opuszczeniem filii marketu musi zaplacic),
c) dziwnym trafem klipsy na butelkach nie piszczaly podczas przejezdzania,
d) na kamerze widac, ze facet jedzie, ale widac tez, wlasciwie tylko moj lokiec i duza kolejke ludzi (wiec jesli juz, to niech tak zrobia przejscie kolo kasy, zeby nikt spoza kolejki dodatkowo obok nie mogl przejechac).

Wkurzylam sie po tym wszystkim tak, ze do 3 w nocy nie moglam spac. I kolejne pytanie: dlaczego od razu protokol? Nawet swiadka znalezli (kasjera u ktorego facet zaplacil). Ech szkoda gadac. A myslalam, ze w Niemczech takich numerow nie beda robic.

Ilosc dziwnych przypadkow w piatek w pracy byla dziwnie wysoka. Jednak "im" poszlo o to, ze przepuscilam klienta z alkoholem na 200 eur. Spisali protokol i kazali mi podpisac, ze naruszylam obowiazki kasjera. Oczywiscie nic nie podpisalam bo:

a) Klienta nie widzialam i nie obslugiwalam,
b) facet nie opuscil sklepu tylko zaplacil w czesci, gdzie sa napoje (wiec nie wyszedl ze sklepu niezaplaciwszy. - w obowiazkach kasjera jest napisane, ze klient przed opuszczeniem filii marketu musi zaplacic),
c) dziwnym trafem klipsy na butelkach nie piszczaly podczas przejezdzania,
d) na kamerze widac, ze facet jedzie, ale widac tez, wlasciwie tylko moj lokiec i duza kolejke ludzi (wiec jesli juz, to niech tak zrobia przejscie kolo kasy, zeby nikt spoza kolejki dodatkowo obok nie mogl przejechac).

Wkurzylam sie po tym wszystkim tak, ze do 3 w nocy nie moglam spac. I kolejne pytanie: dlaczego od razu protokol? Nawet swiadka znalezli (kasjera u ktorego facet zaplacil). Ech szkoda gadac. A myslalam, ze w Niemczech takich numerow nie beda robic.

To faktycznie jakaś idiotyczna sytuacja..:baffled:

reklama
Hej Dziewczyny :D
Ja też byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych :D i też wszystko OK. NT 1,2 :D Krew pobrana ale nie wiem kiedy będą wyniki lekarz a mi sms-a wysłać :D maluszek tak się ruszał że lekarzowi ciężko było go zmierzyć :D heheh oczywiście lekarz cały czas twierdzi że będzie chłopiec :)
Jestem szczęśliwa :) Na USG był mój mąż i moi rodzice pierwszy raz usłyszeli bicie serduszka maluszka :D
A co do L4 to ja już ponad miesiąc odpoczywam w domu :D a i już 5 tydzień wymiotuję więc nic się nie zmienia hehe. Dzisiaj na obiad racuchy zrobiłam bo już od paru dni za mną chodziły :D
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciukasy za kolejne :D

Do góry