reklama
elifit
Moderatorka
Hej hej.
Hobbit witaj i współczuję straty. Kurcze duży maluszek był, przykro mi strasznie :-(
Dorota pamiętamy cię pewnie że tak. Ja staram sie czytać wszystko właśnie z obawy że coś mnie ominie, no i niestety na razie same złe wiadomości :-( Za to później będzie dużo radości szczególnie jak ruchy sie zaczną :-)
Anilewe co za znieczulica, niestety ludzie mają innych w s..., teraz.nawet miejsca nie ustąpią, o kulturze nie wspomnę. Niestety będzie tylko gorzej:/
Venus u mnie też weny i sił brak, ale daj sobie dwa tygodnie i wrócą. Wiem sama po sobie. Też w planach mam sprzątanie, dywan chcę uprać.
Generalnie zastanawiam sie kiedy w pracy powiedzieć o ciąży, coraz bardziej widać brzuszek. Myślę że po nowym roku.
Hobbit witaj i współczuję straty. Kurcze duży maluszek był, przykro mi strasznie :-(
Dorota pamiętamy cię pewnie że tak. Ja staram sie czytać wszystko właśnie z obawy że coś mnie ominie, no i niestety na razie same złe wiadomości :-( Za to później będzie dużo radości szczególnie jak ruchy sie zaczną :-)
Anilewe co za znieczulica, niestety ludzie mają innych w s..., teraz.nawet miejsca nie ustąpią, o kulturze nie wspomnę. Niestety będzie tylko gorzej:/
Venus u mnie też weny i sił brak, ale daj sobie dwa tygodnie i wrócą. Wiem sama po sobie. Też w planach mam sprzątanie, dywan chcę uprać.
Generalnie zastanawiam sie kiedy w pracy powiedzieć o ciąży, coraz bardziej widać brzuszek. Myślę że po nowym roku.
Ostatnia edycja:
U
użytkownik 902
Gość
Fatalnie się dziś czuję Mdłości wróciły, a mój mąż tylko o jedzeniu gada.. Lodówka śmierdzi strasznie:-( Zatoki znowu bolą - wczoraj ich nie płukałam i może to przez to. W ogóle się nie wyspałam, nie mogłam zasnąć wierciłam się do pierwszej. Mój tata dziś pojechał na plantację po choinki, przy okazji kupi dla nas. Zawsze to taniej niż potem na targu, w tamtym roku zapłaciłam prawie 200zl Mam nadzieję, że mdłości zaraz przejdą, bo trzeba się za robotę brać, bo w lesie jestem..
Hobbit witaj, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty:-( Miłego dnia Dziewczynki!
Hobbit witaj, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty:-( Miłego dnia Dziewczynki!
stosujecie jakies zestawy witamin dla kobiet w ciazy ?? ja nie stosowalam ale tydz. temu kupilam i tak sie zastanawiam bo w skladzie jest wit a 1200 do tego czesto jem warzywa np. marchew i np. wypije sok owocowy typu kubus gdzie zawiera 1400 ... obawiam sie czy to nie za duzo... niby wit a szkodzi malenstwu. Co o tym myslicie ? dzis jak zobaczylam ile wit a zawiera soczek to w polowie go wylalam chyba przestane brac zestaw witamin i zaczne jednak w 2 trymestrze
aNilewe, rzeczywiście straszna znieczulica
Ale u nas jest tak samo. Kiedyś przytrzasnęłam sobie palca w sklepie drzwiami, słaniałam się na nogach, w końcu oparta o ścianę, w kucki, przesiedziałam kilkanaście minut, w międzyczasie oblało mnie potem, miałam czarno przed oczami. NIKT się nie zainteresował. Nawet sprzedawczynie.
Gosia i Bartek, miałam ochotę na mandarynki, ale już mi nieco przechodzi. Może dlatego, że wczoraj wymiotowałam chlebem, ale posmak czułam soku pomarańczowego... W ogóle, coraz dalej a ja mam coraz większe mdłości. I już dochodzą wymioty... Błeee
Strachy synka - straszne, współczuję. Mój z kolei nie chce ostatnio zasypiać w swoim łóżku - mówi, że boi się kotów, bo mu wchodzą do łóżeczka, co jest mało prawdopodobne, bo koty śpią u nas w pokoju i nie ma nigdzie ani śladu kocich kłaków u niego... A w ciągu dnia z kotami normalnie się bawi, więc nie rozumiem tych strachów :-(
ewa66, jeśli chodzi o witaminy - ja mam zestaw Aktiv Mama i łykam jedną dziennie. Jak mi się skończy przechodzę na PregnaPlus. Wątpię, żebym sama, w tym co jem, dostarczała wszystkich niezbędnych witamin.
Ale u nas jest tak samo. Kiedyś przytrzasnęłam sobie palca w sklepie drzwiami, słaniałam się na nogach, w końcu oparta o ścianę, w kucki, przesiedziałam kilkanaście minut, w międzyczasie oblało mnie potem, miałam czarno przed oczami. NIKT się nie zainteresował. Nawet sprzedawczynie.
Gosia i Bartek, miałam ochotę na mandarynki, ale już mi nieco przechodzi. Może dlatego, że wczoraj wymiotowałam chlebem, ale posmak czułam soku pomarańczowego... W ogóle, coraz dalej a ja mam coraz większe mdłości. I już dochodzą wymioty... Błeee
Strachy synka - straszne, współczuję. Mój z kolei nie chce ostatnio zasypiać w swoim łóżku - mówi, że boi się kotów, bo mu wchodzą do łóżeczka, co jest mało prawdopodobne, bo koty śpią u nas w pokoju i nie ma nigdzie ani śladu kocich kłaków u niego... A w ciągu dnia z kotami normalnie się bawi, więc nie rozumiem tych strachów :-(
ewa66, jeśli chodzi o witaminy - ja mam zestaw Aktiv Mama i łykam jedną dziennie. Jak mi się skończy przechodzę na PregnaPlus. Wątpię, żebym sama, w tym co jem, dostarczała wszystkich niezbędnych witamin.
Kum
Fanka BB :)
ja nic nie biorę, lekarka powiedziała, że nie ma po co. mojej siostrze lekarz wmuszał tabletki, takie mega drogie, pewnie za dobrą sprzedaż dostał jakies gratisy
polozna na szkole rodzenia powiedziała, ze jeśli wszystko jest okej i nie ma jakiś specjalnym wskazań to żeby nie brać witamin.. kobiety biorą ich duże ilości a potem rodzą się wielkie dzieci - to jest cytat nie moje zdanie
ja się martwię tym że moja dieta jest dosyc słaba.., mało warzyw i owoców. ale trochę się ich ma w organizmie więc dla takiej małej fasolki powinno wystarczyć. nie jem więcej bo mi nie dobrze. ale mam nadzieję że jak się skończy pierwszy trymestr odruch wymiotny zniknie.
teraz tez pije soczki typu kubusie, jem ryby ze względu na kwasy omega 3 - i lepiej niż chodzą niż mięso.
z rana się dobrze czułam. teraz jest coraz gorzej. ale mam nadzieję że się jeszcze nie pogorszy..mam trochę pracy.. kończę dużo projekt... dwa dni temu chciałam wieczorem popracować i przez te hormony i mdłości popadłam w czarna rozpacz.. chyba ze 20minut ryczałam.. później trochę lepiej się poczułam..może musiałam trochę się oczyścić... projekt oddam w poniedziałek i będę mogła trochę się wyluzować!!!!!!!!!!!!!!
polozna na szkole rodzenia powiedziała, ze jeśli wszystko jest okej i nie ma jakiś specjalnym wskazań to żeby nie brać witamin.. kobiety biorą ich duże ilości a potem rodzą się wielkie dzieci - to jest cytat nie moje zdanie
ja się martwię tym że moja dieta jest dosyc słaba.., mało warzyw i owoców. ale trochę się ich ma w organizmie więc dla takiej małej fasolki powinno wystarczyć. nie jem więcej bo mi nie dobrze. ale mam nadzieję że jak się skończy pierwszy trymestr odruch wymiotny zniknie.
teraz tez pije soczki typu kubusie, jem ryby ze względu na kwasy omega 3 - i lepiej niż chodzą niż mięso.
z rana się dobrze czułam. teraz jest coraz gorzej. ale mam nadzieję że się jeszcze nie pogorszy..mam trochę pracy.. kończę dużo projekt... dwa dni temu chciałam wieczorem popracować i przez te hormony i mdłości popadłam w czarna rozpacz.. chyba ze 20minut ryczałam.. później trochę lepiej się poczułam..może musiałam trochę się oczyścić... projekt oddam w poniedziałek i będę mogła trochę się wyluzować!!!!!!!!!!!!!!
elifit
Moderatorka
Lekarze zalecają suplementowanie witamin dopiero w II trymestrze, narazie wystarczy kwas foliowy. Teraz dzidziuś dużo nie zabiera, potem jak rośnie to tak.Też słyszałam ten cytat o dużych dzieciach.
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Mój lekarz jest tego samego zdania. w I trymestrze mam kwas foliowy i to 2 tabletki z racji wieku i dodatkowo żelazo- złe wyniki.
szmaragd44
Zaangażowana w BB
Mandarynkami też się od was zaraziłam i od trzech dni zjadam prawie kilogram :-) aNilewe ja chyba nie boję się bólu w porodzie bo wiem po co jest, i jak sobie z nim radzić. Ale w ciąży głupieję i nie myślę jak położna. Teraz np wyszły mi wysokie miana IgG Toxo i CMV i mimo, że IgM jest niskie to wyniki IgG po poronieniu miałam w okolicach 100, a teraz powyżej 500 i już się denerwuje, zrobiłam badania na awidność bo boje się, że coś jest nie tak, wyniki dopiero za 14 dni.
Może gdybym nie była położną to nie zastanawiałabym się czy coś jest nie tak.
Ja biorę sam kwas foliowy i dodatkowo DHA, bez witamin i suplementów. Ale zastanawiam się jeszcze nad wit. D od II trymestru
Może gdybym nie była położną to nie zastanawiałabym się czy coś jest nie tak.
Ja biorę sam kwas foliowy i dodatkowo DHA, bez witamin i suplementów. Ale zastanawiam się jeszcze nad wit. D od II trymestru
Ostatnia edycja:
reklama
LALECZKA793
SZCZĘŚLIWA
Czesc kobitki Jak dzis Wasze samopoczucie??? :-) Moje super tylko piersi strasznie znow bola. Wczoraj odebrałam wyniki i IgG mi spadło z 23,4 na 22,4 a awidnosc wynosi ponad 60 % a wczesniej 52,2 IgM 1,800 teraz 1,710 i mysle ze chyba jest ok. Szmaragd Skarbie czy znasz sie cos na tym??? Dodam ze biore Rovamycine 3*1 . Odnosnie witamin ja biore juz 3 tyg choc moja gin nie widziała potrzeby natomist lekarze u ktorych byłam na konsultacji w Krakowie odnosnie toxoplazmy jak usłyszeli ze nie biore to ochrzan ze mam brac i kazali Femibion Natal 1 i tym sposobem zazywam:-). Robiłam tez przy okazji bete hcg ktora wynosi 53609mIU/ml i progesteron 17,47 i tak mysle teraz czy to jest ok czy nie. Co do porzadkow to hmm biore sie od wtorku o ile bede miec checi. Kiedy ubieracie choinke??
Hobbit przytulam mocno z powodu straty poprzedniej ciazy:-(
Ps tu cos dla Ciebie Tynka
Hobbit przytulam mocno z powodu straty poprzedniej ciazy:-(
Ps tu cos dla Ciebie Tynka
Ostatnia edycja: