reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Tak z grubsza ogarnęłam co tutaj naprodukowałyście :)

Tynka - bardzo mi przykro z powodu męża, ciarki mnie przeszły gdy to przeczytałam i przyznam szczerze, że nie umiem wyobrazić sobie takiej sytuacji, ale to pewnie dlatego, że nigdy się w takiej nie znalazłam.. Ale to nie przeczy faktu, że mocno Cię przytulam i życzę dużo siły i wytrwałości, bo właśnie niej potrzebujesz dla siebie i dziecka. W końcu wszystko się ułoży, trzeba w to wierzyć i może nawet lepiej jest tak, niż by miał marnować Ci zdrowie i życie..

Graza - moje kondolencje z powodu śmierci dziadka. Sama 2 miesiące temu straciłam babcię, z którą przez całe życie mieszkałam, więc bardzo ciężko było patrzeć na jej cierpienie (zmarła na raka), a teraz ciężko jest mieszkać w domu bez niej, ale jakoś żyć musimy i uczymy się tego na nowo, bez niej.. Do tego jutro jest 14 rocznica śmierci mojego dziadka, też taki nieciekawy - przedświąteczny czas, gdzie wszyscy się cieszą z nadchodzących świąt, a tu człowiek zanurza się w smutku i wspomina bliską osobę. Ale takie właśnie to życie niesprawiedliwe i nieprzewidywalne, że nie wiemy kiedy przyjdzie koniec..

reklama
witam
Tynka-a to kutafon jeden ale powiemCi z doswiadczenia,ze lepiej samej niz w zlym towarzystwie,ja sie rozwiodlam z moim pierwszym m jak maly mial 1,5roku i szkoda ,ze nie wczesniej bo bym lepiej wspominala czas niemowlectwa mojego dziecka,mialam wsparcie w moich rodzicach i to mi dalo sile do podjecia decyzji,wiem,ze to boli ale da sie przezyc ja 11lat bylam sama az poznalam mojego obecnego m i teraz jestem szczesliwa(jasne ,ze nie zawsze jest rozowo ale oboje bardzo sie cieszymyz naszych dzieci i jest dobrym ojcem)a to jest bardzo wazne w zwiazku jesli twoj m mialby zle traktowac dziecko przez swoja chorobe to lepiej niech spada.Trzymaj sie
Graza06-kondolencje z powodu smierci dziadka
Elifit-mysl pozytywnie mnie tez czasem dopada wizja wszystkich mozliwych komplikacji w ciazy ale staram sie szybko myslec o czyms innym
Veronicamelania-witamy w naszym gronie
Pojechalismy dzisiaj 20km do miasteczka polozonego nad samym oceanem(sprawa urzedowa)byla fajna pogoda i zabralismy mala do portu jachtowego,ostatnio ciagle mowi ,,baco agua,,czyli statek woda i jest to jej najlepsza zabawa puszczanie lodeczek z papieru ,lupek od orzechow i czego tam sie da,byla zachwycona iloscia i wygladem lodek do tego karmila chlebem wroble i rybki przy brzegu,spacer bardzo udany.Przesylam wszystkim promienie sloneczka

Cześć dziewczyny! Nareszcie mogę coś napisać (nie otwierało mi się okienko do odpowiadania). Dziewczyny, którym się nie udało ... bardzo mi przykro :-( Witam wszystkie nowe Mamusie!Mam do Was pytanie. Szmaragd Ty jesteś specjalistką, więc nie śmiej się z tego pytania ale mam mały mętlik w głowie. Otóż spotkałam się z wersją, że pierwszy trymestr trwa jeszcze w 13 tygodniu czyli drugi zaczyna się dopiero w 14 tygodniu. Jak to właściwie jest? Mam konto na Ovufriend i tak mam kalendarz ciąży i właśnie on mi tak kazuje. Myślałam, że to jakiś błąd ale zaczęłam sprawdzać i faktycznie na niektórych ciążowych stronach potwierdzają to. Chyba zgłupiałam :/

czesc..troche sie dzieje na forum...
ja na szczescie jakos przetrwalam dzien w pracy...ale mam dosc chamstwa szefowej..dzis kazala mi wyniesc z gabinetu wszystkie moje rzeczy :/

dobra ale tak do sedna...po tej srodowej wizycie sie troche skolowalam...w srode teoretycznie byl 9tc i 2d...termin porodu mialam na 14lipca.teraz mam na 11...na ktory wiek ciazy mam patrzec jezeli biore pod uwage ostatnie usg?

1386787222564.jpg

Załączniki

• 1386787222564.jpg
    1386787222564.jpg
    2,6 KB · Wyświetleń: 83
Cześć dziewczyny,

od czasu do czasu i zupełnie wyrywkowo Was podczytuję, ale nie nadążam za Wami :)

Miałam być mamą lipcową 2013, niestety się nie udało,ale mam nadzieję, że dane mi będzie nią zostać po raz pierwszy w lipcu 2014. Termin porodu mam na 4lipca, towarzyszy mi wiele obaw i niepokojów, nic już nie jest takie samo i nie ma takiej radości jak przy pierwszej ciąży, jest dystans i oczekiwanie co przyniesie przyszłość. Mimo to mam nadzieję, że mogę Was podczytywać i czasem co nieco dodać od siebie :) Moje USG genetyczne zostało mi w programie badań prenatalnych wyznaczone na 23.12.

Z tych kilku stron wstecz chciałam wyrazić jak bardzo mi przykro, że niektóre z lipcówek niestety straciły już swoje maleństwa, doskonale Was rozumiem :( Trzymajcie się ciepło, dajcie sobie troszeczkę czasu aby się zdystansować i koniecznie nie poddawajcie się w staraniach!

la luna w jakim języku mówi więcej Twoja Mała? to jest to czego zazdroszczę osobom mieszkającym zagranicą, że ich dzieci od Małego gadają w co najmniej 2 językach! Jakiś czas temu spotkałam rodzinkę z dziećmi tak na oko 3 i 4 lata i te dzieci gadały w 3! językach! Mama Polka, tata jakiś Turek chyba i z tego co wyczaiłam w Anglii mieszkają. Dzieci tak nawijały miedzy sobą i rodzicami w tych językach, że normalnie siedziałam z otwarta buzią :szok:.

Martuśka z tego co mi wiadomo to właśnie po 13 tygodniu kończy się 1 trymestr. Na chłopski rozum tak 40 tygodni ciąży przez 3 trymestry to tak akurat wychodzi prawie po 13 z hakiem.

kopacz chyba najbardziej wiarygodny termin porodu zostanie ustalony na tym usg połówkowym.

kopacz jeszcze nieraz na usg będzie inny wiek ciąży niż masz, sama zobaczysz, te 2 dni to jeszcze prawie nie różnica, a sam termin porodu podaje się i tak +, - , 2 tygodnie.
Mar-tuśka ja Ci nie pomogę..
Hobbit witaj :D i przykro mi z powodu poprzedniej straty :(

co do wieku ciąży, to różnie serwisy podają. na mamazone np. 2 trymestr zaczyn się po 15 tyg, czyli po 13tyg życia dziecka.

ja mam strasznie dużo pracy, ale skończy się to już nie długo. i będzie trochę wolnego na święta :)

pozdrawiam wszystkie mamusie!!

reklama
sokoja-Basia mowi po hiszpansku oczywiscie tez po swojemu czyli np hau hau mniam mniam,rozumie polski i portugalski.w domu pomiedzy soba tez mowimy po hiszp.w zlobku tez slyszy ten jezyk wiec mysle ,ze wlasnie hiszp.bedzie jezykiem dominujacym w mowie ale ja mowie do niej po polsku i oglada polska tele wiec mysle ,ze bedzie rozumiala wszystko

Do góry