anilewe - dziękuję za słowa otuchy. Podbrzusze ciągle pobolewa - właściwie jest to permanentny ucisk. Może to przez tego krwiaka... Wizyta za tydzień, więc dopytam.
Jeśli chodzi o spodnie ciążowe - najlepiej iść do sklepu i poprzymierzać, a potem możesz sobie już kupować nawet online. Ja mam 2-3 pary z poprzedniej ciąży - takie jakby biodrówki, a do tego doszyty panel na brzuch. Były bardzo wygodne. Do 4 miesiąca chodziłam w normalnych spodniach, jedyne co to w eleganckich przeszyłam sobie nieco dalej guziczek, w resztę wchodziłam bez problemu.
Zwracaj uwagę czy mają możliwość regulacji w pasie - na początku musisz się bardziej zapiąć, a potem będziesz luzować w miarę jak brzuch rośnie.
Jeśli chodzi o duphaston - odstawiałabym stopniowo. Ja mam teraz już 2x1, wcześniej było 3x1.
Najlepiej przelicz sobie ile tabletek Ci zostało i zmniejszaj stopniowo - żebyś przez kilka dni brała 1x dziennie.
Badanie USG - najlepiej robić w 12 tygodniu. Spróbuj przełożyć to swoje.
Szmaragd podała linka do
www.dobreusg.pl | - również polecam. Swoją drogą, dr Wiecheć jest jednym z najlepszych diagnostyków USG. Byłam u niego na konsultacji w pierwszej ciąży, bo Synek miał stwierdzoną małą niedomykalność zastawki trójdzielnej.
graza06, bardzo mi przykro z powodu śmierci Dziadka. Trzymaj się!
lusia7, badanie przezierności karkowej i kości nosowej jest podstawowym badaniem, wykonywanym raczej standardowo. I nie stwierdza choroby umysłowej a ewentualnie wady rozwojowe. Można też wstępnie ocenić pracę serca. Później jest bardziej szczegółowe badanie połówkowe. Radziłabym Ci zrobić jedno i drugie.
elifit, nie ma co rozważać czarnych scenariuszy
Ważne, że Ty i lekarz wiecie, że masz na siebie uważać. Zdrówka!
tynka, nie wiem co Ci napisać... Może tak będzie dla Ciebie i Maleństwa lepiej... Bądź silna! Zaczynasz nowe życie!