reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

na skrzydełkach z kurczaków, ale juz dam. żeby nie gadała, że zawsze na swoje postawie. Chciała jeszcze coś tam dodać, ale powiedziałam, że to za dużo nowości i dodała jak dla młodej odłożyłam.

Tak zupa bez soli bo do krupniku sól dodaje się na końcu żeby kasza nie zczerniała.
Ziemniak i marchewka wiec nie ma co panikować. tylko te zioła nowe.

Ostatnia edycja:
reklama
Nawet nie wiedziałam, że do krupniku sól na końcu :-) Ba - ja nawet nie zauważyłam żeby mi kasza w tej zupie czarna sie robiła :-p Muszę zaobserwować i jutro już nie, ale w poniedziałek robię krupnik :-) Z miętą oczywiście :tak:

Kurcze aż musiałam się głębiej zastanowić jak zupy robię :-p W sumie to przyprawiam na końcu (nie liczę liści laurowych i ziela angielskiego, bo to u mnie gotuje się od początku), ale czy ostatnia jest sól???????? Hmmm ugotuję i zobaczę :-) Żurek bym zjadła :tak:

Katka :)

Dziś był dobry dzień. Mąż w domu. Wziął dzieci na spacer. Ja poprasowałam wszystko. Wyszłam z domu na zakupy. Zuza pogodna Arus też. Przede mną filmowy wieczór. Oby częściej takie dni :)

Elifit, Katka - to byl Wasz dobry dzien ;)

Das juz spi, a ja ogladam Koraline na 2. Zrobilam pranie i porzadki, zaliczylam ladny spacer i gosci i dostalam wyplate :p

Wiozlybyscie dziecko w foteliku w tramwaju (Fotelik na kolach od wozka)? Cala droga niecale 30 min i potem 15 autem?

Ja powatpiewam. Chyba wezme gondole. 30 min tram i 30 autobusem.

Umowilam sie w tyg z kolezankami, ktore sa mamami chlopcow: luty, luty i pazdziernik ;)

makota ja czasem biorę fotelik. tyle że w foteliku chłodniej. i juz nie jest mały żeby mu siedzenie w foteliku szkodziło.

mój synek miał dzis 4 drzemki w dzień :szok: zawsze ma dwie. pewnie przez tą gorączkę. oczywiście domagał sie ululania, a w szoku byłam jak po drodze od lekarza odpadł w aucie... miał problem aby zasnąć, zobaczymy jaka będzie noc. zadowolony wylizał strzykawkę z ibum - smakowe :)
wolałabym 3dniówke niż męczyc się z katarem, ale pewnie katar i tak nieunikniony.

jak ma lekki katarek (widziałam parę glutków wieczorem i trochu sapie) to juz mozna zrobic inhalacje?

wy to jesteście porządnickie... u mnie leży bajzel.. liczę na to że u siebie w mieszkaniu bardziej będzie mi się chciało sprzątać... a tak je urządzam aby było łatwo posprzątać, żadnych niepotrzebnych półek do ścierania, żadnych bibelotów itd.

czuję sie masakrycznie. zatoki pekają, okres męczy, i trzeba znów pamioętac aby chodzic do kibla jak się siku nie chce...

reklama
cieszę się że mialyście dobry dzień. Katka :D :D TAK SIĘ CIESZE ZE JUŻ W DOMU JESTESCIE. ja tez. dziecko oporzadzone. Nosiłam po butelce aby jej się odbiło, potem dalam smoka a ona tak główkę położyła na mnie że aż mi się rzewnie zrobiło z tej miłości. Strasznie ją kocham. do czerwca nawet nie wiedziałam że jestem zdolna do TAKIEGO uczucia.
Ja dzisiaj dokończyć muszę wczorajszy film. Dobranoc Kochane (może jeszcze później zajrzę jak nie zasnę)

Do góry