reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

U nas przez ostatnie dni tyyyyle sniegu napadalo, a dzis deszcz,grrr! W sumie jest mi to obojetne bo i tak siedze w domu:/dziewczyny, w czwartek Laura konczy branie penicyliny, myslicie ze w piatek juz moge z nia wyjsc na 10 min? Czy to zbyt szybko?

Kornela, Twoja siostra jest super:) potrafi poprawic humor!

Co do smokow.. Ja juz nawet nie probuje jej podawac, ostatnio kupilam tome teppie,czy jak to tam sie zwie, 6-18. Nic z tego, najbardziej do ssania jej odpowiada zyrafa:/

reklama
Makota no bez jedzenia ale on od kąd skończył 2.5 miesiąca to tak spał po 10-11h ciurkiem. Teraz tak od połowy grudnia coś mu się przestawiło i budzi się na jedzenie o 4-5 :/

U nas smok Lovi 6-1818mies świecący w ciemności :) ale on tylko zasypia ze smokiem potem zabieram mu.

I po drzemce 33min :(

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny!:)
Nie było mnie od soboty i już się stęskniłam:-)nadrobiłam Was więc pisze....
W sobotę byliśmy u teściów, cały dzień. Miałam już serdecznie dość, ale widzimy się z nimi raz na miesiąc więc przetrwałam dla męża żeby mu przykro nie było....
Niedziela była nuda gdyby nie nalot moich chrześniaków i totalne zdemolowanie domu:tak:
Wczoraj byliśmy na wizycie u ortopedy bo za dwa dni kończymy pół roczku no i podczas badania jedno bioderko coś mu nie pasowało i wysłał nas na rtg. Całe szczęście stwierdził, że róznica jest minimalna i mały ma jak najwięcej leżeć na brzuch i mam go nosić z bardzo szeroko rozstawionymi nogami i powinno być ok bo na chwilę obecną nie wymaga to żadnych działań.... ufffff

Przy okazji kupiłam też dywan i uwaga chciałam ożywić pokój i tak ożywiłam, że kupiłam czarno-szaro-karmelowy:cool: ja to umiem trzymać się wcześniejszych założeń nie ma co.....
Wczoraj pokłociłam się z mężem że hej a na koniec dnia wpadła moja maniakalna kochana siostra twierdząc, że nowy dywan powinnam oddać do czyszczenia bo zawiera jakieś substancje, które szkodzą małemu.... miałam jej powiedzieć, że poleje go wrzatkiem:))))) ugryzłam się w język....
Swoją droga mały jest taki szczęśliwy bo ma duży dywan i świruje ciągle na nim,,,,mata była już za mała.....

Rzopisłam się a jeszcze mam trochę do napisania, ale idę zjeść śniadanie bo zaraz pewnie mały wstanie.....
Potem sie odezwę....

:-D Kornela uwielbiam pomysły Twojej siostry!!!! No śmieję się jak szalona za każdym razem jak czytam Twoje opowieści :-D

Kornela nowy dywan + wrzatek i twoja siostra - padłam i kwicze :D

Tusiek gdzie i dlaczego uczyłaś się tak oryginalnych języków?

Wrzuciłam dzieciaka na plecy i spokojnie z koleżanką herbatę i ciasto ogarnęłyśmy bo Z. zasnęła :) Zaraz biorę pieseły na sikundę (szybkie siku) bo pada mocno.

Hej ja na chwile bo tylko tyle mam :/

Kasia no gratulacje :D oby tak już zostało.
Małgorzatka u dziewczynek to jest fajne ze zawsze mozna przekupic nowym ciuchem do przedszkola :)
Lilla fajnie, że spotkanie się udało.
Kornela twoja siostra mistrz :D
Makota widzisz Daś też czasem ma litość dla mamuski :)

Julka dziś trochę lepiej , ale non stop trzeba z nia siedzieć albo zabawiać. Z tym że dzisiaj jest mąż więc damy radę, ale chata woła o pomstę do nieba więc muszę się jakoś zorganizować. Nie wiem jak przedłużyć Julce drzemki tzn chociaz jedną:/ Jedyna opcja ze się klade kolo niej i tule. Macie jakies pomysly??

Witam się po wizycie :) Jestem zadowolona, w końcu ktoś wziął mnie poważnie i potwierdził, że moje dziecko najprawdopodobniej ma alergię a nie skazę białkową! Jupi jaj! Szczegóły jeśli ktoś chce w wolnej chwili mogę opisać na wizytowym, jeśli kogoś to interesuje;)

Lilla studiowałam filologię polską. A że zawsze widziałam, że nie chcę uczyć w szkole to robiłam specjalizację wschodniosłowiańską. W między czasie spędziłam pół roku w Nowym Sadzie.

Młody zasnął w drodze do domu, wystawiłam na balkon i wietrzę chatę. Mój termometr w słońcu pokazuje 23stopnie :eek: I tylko delikatny wietrzyk wieje. Wiosna normalnie - świat oszalał ;)

Tusiaczku pisz szczegóły

Wróciłam z fitnessu, żyję...jeszcze... Obiadek zjedzony, zaraz na spacer do biedronki idziemy, skończyły się pieluchy, a ze promocji brak, trzeba posiłkować się dadami :-) swoją drogą Wczoraj w gazecie dostałam próbkę nowej dady co jej jeszcze nie ma w sklepach i super wyglądała

Tusia, ladna macie wiosne tej zimy:D
U nas dzis 3 stopnie, deszcz,wiatr.. I co tam jeszcze mozliwe:/

Zadowolona jestem, bo trafilam na wyprzedaz w h&m.. Nakupilam ubranek dla malej juz na roz.80 i zaplacilam polowe tego co bym wydala kupujac bez promocji. Ahh kocham takie akcje;D

Laura dzis mnie zaskakuje, spi juz 2,5 godziny! Az nie wiem co ze soba zrobic, nie pamietam kiedy ostatnio tak spala:)

Noooo miesiac mnie nie bylo, ale klatwa forumowa dalej dziala:p wlasnie wstala:)

reklama
Hej ja na chwile bo tylko tyle mam :/

Kasia no gratulacje :D oby tak już zostało.
Małgorzatka u dziewczynek to jest fajne ze zawsze mozna przekupic nowym ciuchem do przedszkola :)
Lilla fajnie, że spotkanie się udało.
Kornela twoja siostra mistrz :D
Makota widzisz Daś też czasem ma litość dla mamuski :)

Julka dziś trochę lepiej , ale non stop trzeba z nia siedzieć albo zabawiać. Z tym że dzisiaj jest mąż więc damy radę, ale chata woła o pomstę do nieba więc muszę się jakoś zorganizować. Nie wiem jak przedłużyć Julce drzemki tzn chociaz jedną:/ Jedyna opcja ze się klade kolo niej i tule. Macie jakies pomysly??

Limonko moja córeczka dzisiaj spała 30 min 9.30-10.00 w wózku w drodze do sklepu i z potworem, oraz właśnie ucina drugą drzemkę na moich plecach. Inaczej marudzi, a gdy tylko widzi chustę to tsk się cieszy, że naczelam się zastanawiać w jakim wieku zaczynają się uzależnienia :p

KOCHAM CHUSTY. Dziecko czuje miłość, a ja mogę obiad gotować.

Do góry