reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Kornela na pewno jest kurczak solo w sloiczku bo dostaliśmy od babci jeden.
Ja zniknęłam ale tylko przez podróż. potem trzeba było się rozpakować, musiałam prezentację do szkoły zrobić i pójść na lekcje. Teraz obiecuje odzywać się regularnie.

reklama
Dzien dobry :)

Wiedzialam, ze grupa na fejsie spowoduje mniejsza ilosc postow na forum. Rozumiem wrzucanie pojedynczych zaczepek do rozmow, z ktorych wywiazuje sie fajny temat, ale jakies dowcipy i pytania niebardzo na cito troche mnie iryruja ;)

Na fejsie odzywaja sie dziewczyny, ktore nie wchodza na forum. Fajnie poogladac foty i poczytac, ze u osob z ktorymi mialam dobry kontakt przez kupe czasu wszystko ok.

Gratuluje nowych zebow :)

Ja miesko chcialam dac ok 7 mc, ale sprobuje dac niedlugo zupke. Mam schemat, w ktorym napisali, zeby miesko dawac 1-2 razy w tygodniu.

Tez tak dajecie?

W ogole robicie tak, ze codziennie dajecie inne warzywo, czy np przez 2 dni dynie, kolejne 2 brokul itd?

Mielismy isc na orszak 3 kroli, ale Das zasnal i po orszaku :D

.milego dnia :)

Malgo - zdrowka
Kasia - ja mialam czasami dosc. Tzn cycki mialy :p

Ostatnia edycja:
Witam

No to jestem na straconej pozycji bo jestem antyfejsbukowa. A jak mój powrót do pracy dojdzie do skutku to nawet na bb czasu nie będzie.:-(

Póki co chcę porządnie ogarnąć mieszkanie zanim obcą osobę do domu wpuszczę. No i związku z tym odłozyłam wczoraj 3 wory moich ubrań do oddania. Jeszcze buty przejrzę.

Koleżanka wpadnie przejrzeć dzieciowe, wózek i mata wystawione do sprzedania.W kolejce czeka przewijak i wanienka:-)

Kornela, pamietam ,że gerber miał małe słoiczki tyko z mięsem. Chyba kurczak i indyk.

Byłam z córką na sankach. Super pogoda nareszcie, -5 i słoneczko. Przetestowałam nowe śniegowce i o dziwo nie zmarzłam :happy:.

Witajcie

Makota zgadzam się że fajnie jest i na fb i na bb. Bb jak dla mnie służy do zwierzania i wspierania. Na fb mi jakoś głupio. Pewnie przez layout. Moje wypociny są widoczne w aktualnościach pomiędzy reklamą a jakimś durnym filmem. To taki przykład ;) tu jest intymniej.

My już jeden raz mięsko próbowaliśmy i było ok
Zato kaszke odstawiam bo zaparła.

Małgorzata zdrowiej i nie daj się!

U mnie śniegu mało ale piękne słońce.
Nocka była ok jak na ostatnie czasy.
Mnie zaś cmi głowa

Lilla witsj spowrotem.
Mika tylko późny wieczór ci zostaje ;)

Miłego

Po tym co pisakyscie o rej aferze z miesnymi gerberami jakos tak mam niesmak.....
A moge worowadzac mirso poprzez podanie np zupy jarzynowej z kurczakiem bobovita? Czy wy podajecie poprzez te miesne gerbera?

Jak pisałam by kurczaka dostaliśmy wiec podam ale resztę kupiłam łączone.
Młoda zasnęła w kieszonce, ale musiałam obiad robić wiec odłożyłam do łóżeczka... obudziła się. Wrzuciłam ją na plecy ale zaczęła marudzić. teraz karmie ale ona znowu jęczy na przemian z gaworzeniem do cycai usmiechami ma okolo. nie wiem już co niej mam myśleć. jakaś labilna emocjonalnie ta moja córka :p

dziendoberek!
mam chwile bo musze iśc gotowac dla nas i dla małego. troche chcę jednak spróbować pogotowac tych papek bo ceny sloiczków troche masakryczne. mam kilka na dni kiedy nie będę miała weny

ja nie dawałam 1 warzywa na tydzień. szybko powprowadzałam następne i po 3 tygodniach już nie patrzę tak na wprowadzanie, czasem2 nowe skaldniki na dzień. wczoraj było por w zupce i truskawki w soczku.

ten mięsny słoik jest moim zdaniem obrzydliwy. daję mu mięsko w potrawie. np sama gotowalam brokuł, rybka i ziemniaczek - bardzo smakowało. najpierw 1-2 na tydzień teraz chce dawać mięso co 2 dzień. wczoraj dałam słoik bobowity warzywa z delikatnym indykiem - smaczny był. jakoś mam nawyk próbować co mu daję - wiem że nie którzy tego nie robią. teraz zauważyłam że mu mało 1 słoik.

dziś znów brokuł, zastanawiam się z czym. zawsze robiłam z ziemniakiem. cukinia chyba nie pasuje do brokuła... muszę pomyśleć. i dodam masełka troszkę.

a i dodanie kaszki mannej do butli wieczornej pomogło na dłuższe spanie. całej nocy nie wytrzymuje ale jest lepiej. jednak budzi się po 4 godzinach i trzeba lulac aby zasnął.. nie wiem o co mu chodzi... polulam i śpi dalej.. trwa to tak pół godziny... potem budzi sie na butle. może chce się przytulać?????????? mam nadzieje że którejś nocy się już nie obudzi na lulanie. teraz to napisałam więc pewnie dzi obudzi się milion razy a nie kilka.

Graza rozumiem cię trochę. widac twoje piersi nie są jak inne i uważam że może tak byc, ale ja bym walczyła o butle.
przy odstawianiu cyca kilka krotnie napełniały mi się piersi aż czekałam aby go nakarmić, ale wyczytałam że trzeba trochę wytrzymac aby cycki wiedzały że nie trzeba tyle produkować... jednka moim nie można porównywać do twoich, u mnie były raczej malo wydolne

co do fb i bb... ja jestem tylko tutaj i własnie mam tak jak pisze elifit, cenie sobie tutejszą anonimować, czasem łatwiej napisac pewne rzeczy itd. zauważyłam mniejszą aktywność.. pewnie kiedyś wątek padnie... choc mam nadzieję że nie szybko. ale wczorajszą nieobecność nadrobiłam w 10min więc wiedzcie że coś się dzieje :)

reklama
Do góry