reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

O kurde to wprowadzilammeza w blad. Maly jest na Nan z nestle wiec i kaszka ma byc z nestle a maz dzwonil ze kupil bobovite czyli lipa....

reklama
Dzień dobry :-)

Po świątecznym banie na internet i awarii u mojego dostawcy neta oświadczam, że wracam do Was :-D

Ciekawe czy nadrobię to co naskrobałyście przez eeeee tydzień ????? Kurcze ale zleciało :szok:

To idę czytać, żeby tak z głupa nie wpinać się w rozmowę ;-)

Cześć wszystkim! widzę że chwalicie się dzieciaczkami :) i słusznie, dzięki temu wiem, że moja choć niewiele umiejętności posiadła to nie odbiega zanadto od pozostałych.
Muszę się wyżalić, jak nie cierpię lekarzy! Ma tak któraś z was?Jak młoda skończyła 5m-cy poszłyśmy na szczepienie. Pani "doktor" pyta mnie, czy karmię 5razy dziennie. Ja na to, że karmię piersią, więc na żądanie. A ta do mnie- córka powinna jeść 5 razy dziennie, daje jej pani słoiczki? Ja na to, że daję ale powoli po jednym warzywie i obserwuje. A ona na to, że trzeba szybciej, bo zaraz ma już mięso jeść, bo inaczej wpadnie w anemię. No myślałam, że ją trzasnę! Dziś za to byłam u ginekologa. Sutek mnie okropnie boli przy karmieniu i już się bałam, że jakieś zapalenie. Okazało się, że mała mnie pogryzła i są rany (niedawno wyszedł jej pierwszy ząbek). Doradziła, żeby dziecko odstawić, karmić z butli swoim (bo przecież i tak się musi nauczyć butli) a karmi się do 9mca, bo później już bez sensu. Nie chce mi się nawet z nimi kłócić. Nie jestem laktacyjną terrorystką, ale sporo już przeszłam z tym karmieniem i skoro mam pokarm to czemu mam nie karmić. Po co mam na siłę dawać jej inne mleko. No to się wyżaliłam. Ale rozumiecie mnie?
Dzięki za info odnośnie kaszek. Odnośnie glutenu dałam trochę bułki i pół łyżeczki kaszy manny do zupki. Bez reakcji.
Lilla- Ty jeszcze w Gdy?

Floriana Ci lekarze to w cholere maja na wszystko inne zdanie . Ta nasza mi odwrotnie od twojej kaze odwlekac rozszerzanie diety. Ja juz podalam marchew,ziemniaka,dynia,brokuly i wczoraj gadala ze mam powoli 1 skladnik na tydzien a do miesa mam sie nie spieszyc. Teraz mowila zebym zupki proboeala. Gluten wg niej jak najpozniej bo po co mu to. I kogobmatka majaca pierwsze dziecko i guzik wiedzaca ma sluchac? Mi juz sie miesza....
Takze ja rizumiem twojw frustrache bo sama takowa mam.
A co do glutenu to czytalam ze jak zaczne sawac to mam codziennie raz dziennie przez 2 miesiace re 2-3 g na 100 ml np mleka.

ja daje kaszki różnych firm. jak dziecko nie ma jakiś strasznych problemów to nie sądzę aby trzeba było się ograniczac. mam kleik nestle, kaszkę bobowite, mleko zmieniałam tez dwa razy. bez przesady. co innego jak dziecko ma jakieś straszne alergie i trzeba uważać.

kupiłam kaszkę manną nestle która robi sie na mleku. mały je codziennie popołudniu kleik kukurydziany lub ryzowy, dodam do tego trochę manny. lekarz mówił po łyżeczce, niech tak będzie. choć na swojego też jestem wkurzona.

floriana różnie jest z tymi lekarzami..każdy ma swoją wersję. karm jak chcesz. swoim mlekiem dziecku krzywdy nie zrobisz. a na piersi niby dokarmiac dopiero po 6 miesiącu. mój kazał małego nie dokarmiać chociaż był głodny i nie przybierał. a teraz jest na butli wagowo nadrabia i ejst o wiele lepiej. różne są dzieci, różne cycki, trzeba też słuchac swojego instynktu

chyba właśnie odstawiłam małego. nie dalam mu dzisiaj cyca.. ostatnie karmienie było wczoraj o 8 rano... cycki miękkie. więc chyba już po wszystkim...

Flo jestem, jestem. Napisałam pw.

Kazdy musi wybrać własny tor rozszerzania diety. Ja nie chce np mm, nawet w kaszkach wiec wybieram te bez. Gluten wprowadziłam od razu "z grubej rury". Dzisiaj gesta kaszke zjadla i objawów negatywnych nie ma. Jutro kaszkę dostanie na wieczór.

Haust nadrabiaj i pisz :)

Angelika - ja bardzo lubie temat kaszek :D

W koncu nie napisalam, ze mam manne bobovita, ale musze z nia uwazac, bo byc moze Das ma skaze.

Kolejna kupie zbozowa.

Chcialabym dawac kleik z mm na noc, ale Das nie chce. Moze zaczne dawac lyzeczka, ale nie wiem czy go to urzadzi.

Moja siostra robila kleik na soczku - wychodzil kisielek.

Mam dylemat. Niby lubie kp, niby do pracy wybieram sie za pol roku, ale chce powoli mieszac kp i mm. Pediatra mi dzis odradzala. Ona mieszalaby moje mleko z kaszka, a przeciez ja nie mam jak odciagac. Do tego nie wiadomo czy Das ma nietolerancje, czy skaze...

reklama
makota u nas tez nie było wiadomo czy nie ma nietolerancji. zaryzykowałam. dąłam mm i obserwowałam. w pełni cię rozumiem z tą chęcią dostawienia choc częściowego. mi lekarz odradzał chociaż mały nie przybierał i płakał duzo nagle. a jak zaczął przybierać po mm to lekarz stwierdził że to niekoniecznie od dokarmiania... to ciekawe od czego. lekarze zawsze będą odradzać więc nie ma co zawsze słuchać, trzeba robic tak aby nam było dobrze, mamom i dzieciom. ja daję kaszke kukurydzianą gęstą łyżeczką po17 a po 19 jest butla na noc. zjada nie całą porcję butli.

po tym ajk nie karmiłam malego dzisiaj kupiłam sobie duże 2 desperadosy. a wypije sobie w sylwestra :)

Do góry