reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Dzień dobry :)

Hehe Makota, pewnie wymięknę sama i powiem że mam dość. No chyba, że młoda będzie łaskawa. Tylko to też tak jak zakładałam w ciąży, że dziecko będzie spało w łóżeczku a śpi ze mną.

Małgorzatkar to teraz nic ino podkręcić ogrzewanie :-p

Gib fajny mikołaj... zazdraszczam :zawstydzona/y:

Tusiaku zdrowiej!!!

Ja odciągałam gile o 4, bo mnie furczydło budziło. Potem jak zasnęła, tak przed 9 się obudziła i co... cyc jak kamień. Zaraz zmuszę do jedzenia :tak:

reklama
bry! u mnie tez ciezka noc, katar przylazl, ja kiepsko sie czulam i przeszlo na mala :/ ale mimo tege ze ja czesto wstawalam do malej i nocke bardzo niespokojna mialam to ona spala niezle - wczoraj zasnela juz o 19, obudzila sie po 12 dostala jesc, potwm spala jakos do 6.30 zjadla i okolo 7.30 zasnela i obudzilysmy sie o 10!! moze ona w taki sposob probuje walczyc z choroba?!

ktoa pytal o dlugie karmienie ja bym chciala ale tez zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Tusia zdrowia! i dla naszych 6ciomiesieczniakow najlepszego!

macie plany na sylwestra? z dziecmi czy bez?

Cześć dziewczyny

Wczoraj nie dałam rady wejść.

Wszysdtkiego najlepszego dla wszystkich ppięcio i szescio miesięczniaków:)
Gratuluję fajnych mikołajowych prezentów. Do mnie Mikołaj nie dotarł ale był chory, przeprosił i powiedział że nadrobi na gwiazdkę :) ode mnie też drobiazg dostał. Kupiłam mu ciepłe rękawiczki bo on rowerze do pracy smiga to mu łapy odmarzają, do tego dezodorant i coś słodkiego:) ucieszył się z tych rękawic:)

Lilla ja też KSW oglądałam. Zawsze oglądam. A w przyszłym roku w Londynie i już mam ścisk dupy. Powiedziałam swojemu że jadę na 1000000%

Makota o u nas pierdziochy też są dość często ale nie widzę żeby się przy tym męczyła więc na razie nie robie nic.

Dzisiejsza noc spoko ale ostatnie dwie masakra. I teraz pytanie pełnia czy to że do mleka nocnego dodałam jednego dnia trochę kaszki drugiego dnia kleiku?? Problemy z brzuszkiem?? Dodam ze dwa razy idealnie o tej samej godzinie. Wczoraj moja wchłonęła na noc 210:szok: mleka. I spała bez pobudki nocnej. Nie wiem czy 180 bylo dla nie za mało?? CZy po prostu taki kaprys miała żeby trochę zjednoczyć się z forumowymi dziećmi i poterroryzować rodziców.

Nie pamiętam co dalej:/
Życzę zdrówka i małym i dużym forumowiczom :)

Miłej niedzieli :)

dzieńdoberek!!!

dziś noc spokojna!!!! nareszcie!!!! karmiłam w nocy i to nei raz, ale nie było wrzasków - butle pomogły :) także widać dziecko się nie najadało... także nie zawsze cyc daje rade. dzięki butli cycki sie trochę ponapełniały, i dziecko zadowolone. pewnie przez kilka dni tylko cos takiego zadziała.
ja chciałabym zostawić na dłużej 2 karmienia ale nie wiem czy same cycki się nie wyłączą przy ograniczeniu karmień. zobaczym. rano i popołudniu. nie na noc.

wszystkim chorowitkom zdrowia zycze!! sio katary!!!! i inne cholery!

gratulujemy 5 miesięcy i półroczniakom! kurcze.. czas leci... jeszcze trochu i szkrabki będą nam uciekać

bellina - no to tym bardziej zdrówka dla Lilci. może jej przejdzie? my mamy umówione szczepienie 15.12. dopiero drugie ze względu na te węzły itd. także może po szczepieniach się spotkamy?
pewnie Lila już przegoniła Jerzyka.

konik morski z fp jest du dupy.. beznadziejna zabawka.. chyba że mamy jakis felerny egzemplarz..

Witam rano
Najlepszego dla Frania i Zolli.
U nas tez byl mikolaj- każdy dostal jakiś drobiazg. Mnie meczy bezsenność bo zasypiam miedzy 2 a 3. Bezsensu bo dziecko spalo dzis od 23 do 9 rano. Zamiast sie wysypiać to kręcę sie.
Dziewczyny dobrze zrozumiałam pediatre ze przy rozszerzaniu diety 1 składnik na tydzień? Mam przez tydzień podawac tylko marchewkę zwiększając ilość tak? Mąż mi dokupil jeszcze 2 sloiczki.
Najgorzej ze ciężko mi go namówić do picia. A nie wiem czy jak teraz daje marchew to razem probowac sok jabłkowy?

Tusia zdrówka

Makota współczuję @

Bellina zdrowia dla Lilki

Limonka po ile bilety na KSW w Londynie?
Mąż właśnie dziecko ubiera. Zmienił pieluche i teraz ubiera. Zajmuje mu to już z 20 minut :) Dobrze że dziecko nie jest mega głodne. Jadła o 7.30 więc czekam kiedy będzie wrzask. Dzisiaj drugie podejście do ziemniaka. Nie wiem czy to od niego bo mloda zjadła śladowe ilości, ale trzy kupy później poszły.

Dzień dobry :)

Kornela jeden składnik na trzy dni wystarczy. Jeden na tydzień to przy podejrzeniu alergii. Sok jabłkowy to nowy produkt, więc ja bym nie wprowadzała jednocześnie. Ja w ogóle jestem anty sokowa;)

Tyle przeczytałam i tylko tyle pamiętałam, żeby odpisać.
Dziękuję wszystkim za życzenia zdrowia, mam nadzieję, że do jutra będzie lepiej, bo nawet nie jestem w stanie z dzieckiem na spacer wyjść:banghead:
ubrałam Młodego w strój elfa i od godziny próbuje zrobić choć jedno sensowne zdjęcie, ale moje dziecko nie wierci się wyłącznie jak śpi. Ja nie wiem jak Wy te zdjęcia robicie, że dzieciaki tak grzecznie leżą

Witajcie
Rano mi zjadło posta i teraz dopiero siadam.

Tusiaczek szlafrok akurat na porę roku :) opatul się i zdrowiej.

Makota współczuję @
Co do odstawiania to różne są dzieci. Z Aru poszło gładko.

Lilla najlepszego dla Zoli :)

Kum super że butla poszła. U nas nawet sok w butli to się bawi smokiem pamiętajcie że ok 6 miesiąca kolejny kryzys laktacyjny.

Zdrówka dla wszystkich bo widzę wiele z was choruje.

U nas noc do d.. do 3 się wybudza.

Ostatnia edycja:
reklama
Moje dziecko dzisiaj chce tylko leżeć golutkie na stole. zadna mata nie jest odpowiednia dla niej dzisiaj. Mam ochotę gdzieś wyjść ale po sklepach łazić samej mi się nie chce, a z dzieckiem i mężem za zimno na wyjście.

Do góry