reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Ja akurat uwielbiam ananasa wiec mi podeszly i na pewno wykorzystam na weekend.
Pola gratulacje zebolka.
Makota ja tez tego nie ogarniam ze czasem ci starsi ludzie nie maja szacunku do młodych a wobec siebie wymagają tego. Szanujmy sie wzajemnie i będzie super. Jak byłam z małym u ortopedy jak miał 4 tyg to bylo dużo starszych ludzi i dr wyszedł i nas poprosił z małym bez kolejki tomalo mnie wzrokiem nie zjedli kurcze a potem tak obgadali ze glowa mala. Dla mnie to paranoja.
Tez byłam dzis u pediatry i pytalam o wode do mm bo robię mu 2 tyg na butelkowej żywiec i mnie owalula i kazała wrócić do krajowy bo to w butelkach niewiadomo jakie i ze takie wody wzbogacone sa o mineraly które tylko obciążają układ pokarmowy małego i nerki. Serio? Mowila ze woda w kranie jest badana i sanepid przekonywal ja ze jak najbardziej jest w porządku. Tylko najpierw filtrowac w dzbanku brata i gotowa czy tylko gotowac? Ona nic konkretnego nie mówi.
U nas słońce ale mega wieje wiec nie wiem czy nie odpuszczę spaceru. W dodatku o 4 obudził mnie mega bol brzucha,myślałam ze okres i nic. Juz mnie tak 2 tyg pobolewa.

Ja akurat uwielbiam ananasa wiec mi podeszly i na pewno wykorzystam na weekend.
Pola gratulacje zebolka.
Makota ja tez tego nie ogarniam ze czasem ci starsi ludzie nie maja szacunku do młodych a wobec siebie wymagają tego. Szanujmy sie wzajemnie i będzie super. Jak byłam z małym u ortopedy jak miał 4 tyg to bylo dużo starszych ludzi i dr wyszedł i nas poprosił z małym bez kolejki tomalo mnie wzrokiem nie zjedli kurcze a potem tak obgadali ze glowa mala. Dla mnie to paranoja.
Tez byłam dzis u pediatry i pytalam o wode do mm bo robię mu 2 tyg na butelkowej żywiec i mnie owalula i kazała wrócić do krajowy bo to w butelkach niewiadomo jakie i ze takie wody wzbogacone sa o mineraly które tylko obciążają układ pokarmowy małego i nerki. Serio? Mowila ze woda w kranie jest badana i sanepid przekonywal ja ze jak najbardziej jest w porządku. Tylko najpierw filtrowac w dzbanku brata i gotowa czy tylko gotowac? Ona nic konkretnego nie mówi.
U nas słońce ale mega wieje wiec nie wiem czy nie odpuszczę spaceru. W dodatku o 4 obudził mnie mega bol brzucha,myślałam ze okres i nic. Juz mnie tak 2 tyg pobolewa.

Kornela żywiec Primavera i coś tam jeszcze to są wody niskosodowe właśnie po to by nie obciążać nerek. Ja bym zdecydowanie filtrowała kranówe. U mnie jest bardzo twarda.

Sokoja moją sałatkę możesz zrobić bez ananasa. I tak słodki smak wydobedziesz z kuku i ewentualne selera.

GiB ja robię czasem pierogi ale zawsze " na oko", więc przepisu nie podam. Ja, podobnie jak moja mama dajemy cale jajko, podobno tylko z żółtkiem ciasto jest bardziej miękkie. Ale ja wolę twardsze:tak:
No i woda powinna być ciepła, niektórzy leją mocno ciepła ,żeby zaparzyć mąkę.
Na koniec ciasto ma być elestyczne, jak naciśniesz palcem powinno wracać.

Ale u nas ostatnio królują pierogi z Zapiecka:-)

Sokoja, uwielbiam ten moment odkrywania stóp. Widziałam to u siostrzeńca i córki. Genialne:tak:

Już jesteśmy:)
Makota o ile starość to stan umysłu i jak sobie nie pogadają to umrą to ja się znów nasłuchałam głupich tekstów od Matek!!
Standardowo chodzę z małym do poradni dla zdrowych dzieci w dniu w którym moja lekarka ma szczepienie.
No i oczywiście już se musiały pogadać, że szczepienia, że sobie przecież możemy przyjść normalnie, ale nie bo tam kolejki większe.
Ta no jasne, pójdę z dzieckiem z alergią do do zwykłej poradni, gdzie wszystko kaszle, kicha, żeby zaraz był chory.
Ale niech sobie gadają, olewam takie rzeczy.
Wizyta ok, bez ważenia, bo tylko pediatra chciała sprawdzić jak leki działają, ale wszystko ładnie się goi, więc nawet szczepić się możemy. Chociaż nie wiem kiedy to nastąpi, bo jak nie mąż chory, to ja, to Mały ma katar :o
Mamy też żółte światło do rozszerzania diety, oczywiście jak już się podleczymy.
Oczywiście ostrożnie przy alergii to jest jeden produkt na tydzień.

Co do sałatki to ja ananasa uwielbiam i chętnie skorzystam, ale też wnoszę do0dziewczyn które pisały przepisy czy mogą je wrzucić na odpowiedni wątek bo już mi się zgubiły.

Kornela ja używam przegotowanej kranówki od początku i jest ok. U mnie na osiedlu jest dobra woda ja piję surową.
Gdzieś kiedyś rzuciły mi się takie mapki z tym gdzie jest jaka woda, o jakim składzie, skąd czerpana itd. Tak naprawdę większość nadaje się do spożycia na surowo. A już po przygotowaniu zdecydowanie. To też podlega ciągłym kontrolą, więc nie dajmy się zwariować.
Poza tym nie będziemy całe życie dawać dzieciom, wody z butelki i sterylizować im otoczenia. Ale to tylko moje zdanie, każdy ma swoje:)

No i coś jeszcze miałam napisać i nie pamiętam już co i komu:what:

Dzien dobryyyyy!
My dopiero wstalysmy, padlam wczoraj pierwsza niz corka. Ona usnela o 1ej, ja pol godz przed nia. Maz dyzurowal.

Makota, no co za ludzie:// bylas za cierpliwa i stanowczo za mila:)

Codziennie wstaje i jestem juz zmeczona:/ wszystko mnie boli, a szczegolnie plecy z tylu:/ nie pamietam co dalej:/

Milego dnia!

Dzień dobry :) dzisiaj Mel urqczyła nas snem do 5:30 ale poszła spać o 23 =) ach te dzieci.

Teraz wyszłam na spacer, dalej kijowo się czuje, boli mnie głowa, katar i gardło, drugi raz w ciągu 2m-cy :/ a szczepienie tuz tuż. Ale już mi się znudziło siedzenie e domu w taką piękna pogodę.

W bielsku będzie Turnau. Chcialabym iść ale nierealne :( szkoda. Właśnie sobie uświadomilam że strasznie tęsknię za wypadami do baru albo kina, gdziekolwiek. W zasadzie to M przez przypadek mi uświadomił to. Bo chyba starałam się do tej pory o tym nie myśleć. ;)

Tusiaczek ja tez dawalam krajowe ale 2 tyg temu dowalili chloru i nie sxlo pic. Teraz juz nie czuć i woda jest przejrzysta chociaż twarda bo kamień szybko gromadzi sie w czajniku. Moja siostra pracuje w gminie i twierdzi ze u nas na wsi sa mega stare rury wodociągowe,azbestowe i to tez mnie zastanawia czy malemu nie szkodzi taka woda. Wg pani dr nie. Mam dylemat.
Tusiaczek a ile ma twój synek ze masz juz rozszerzać dietę? Bo nie widzę suwaczka

reklama
Do góry