reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Byłyśmy dzisiaj na ważeniu i jestem lekko zaniepokojona a raczej szanowane położne mnie zaniepokoiły. Otóż Julka waży 7350g, przez miesiąc i dwa dni przytyła 835 g, tyle, że na siatce centylowej cały czas pnie się w góre teraz już trochę wolniej ale jednak w górę. Zaczynała od 9 centyla a teraz jest na 75. No i pani mi powiedziała, że mam jej uciąć mleko tzn dawać mniejszą porcję i na siłe trzymac te 3 godziny:/ A jak wspomniałam o stałym jedzeniu to powiedziała, że w uk norma jest od 6 miesiąca, ale mam ich w dupie w tym temcie. Zastanawiam się co z tym mlekiem zrobić.

Ogólnie mnie głowa dzisiaj napierdziela więc też jestem nie do życia.

Przybrała normalnie, w czym problem? Nadrobiła straty. Póki nie wypada z siatki centylowej górą, nie rób nic. I karm spokojnie dalej tak, jak karmiłaś.

Boli mnie głowa, nie doczytam Was, idę spać..

P.S. U lekarza byłam, dowiedziałam się, że pani doktor współczuje mi takiej diety.. :sorry2: I może jednak bym na mm przeszła, gdybym dalej miała się tak odżywiać :wściekła/y:

Darunia, ja też jestem zaskoczona menu Twoich dzieci. Bardziej by mi pasowało do dzieci 6msc.

A dlaczego dosypujesz kleik? Samym mlekiem się nie najadają?

Przepis na sałatkę moją ulubioną
makaron ryżowy wstążki wg przepisu na opakowaniu
czerwona papryka
ananas z puszki
wędlina np. szynka, może być coś wędzonego o wyrazistym smaku
majonez
Pokrojone, wymieszane, doprawione ( sól i pieprz wystarczą)

Piszecie o rytmie dnia Waszych maluchów. Mój do niedawna budził się o 7-8, 2 h aktywności , trochę snu czyli 30-60 min i tak w kołko.
Teraz się zrobił strasznie dorosły i budzi się o 6.30-7. Potem dłuzsze spanie ok 11-12 takie na 2-3h. krótka aktywność bo do przedszkola idziemy i na spacer. Trochę w wózku podsypia. W domu już do kąpieli czyli 19.30 zabawa i marudzenie.
W nocy karmimy się 2 razy, 23-1, później 3-5, śniadanie ok 9 dopiero

Ostatnia edycja:
Strasznie malo mleka Darunia pija-bynajmniej mi się inaczej to w glowie roili jak ma to wyglądać.
Moj Bartek wstaje o 8 i je odrazu 150 ml,potem o 11,14,17 i 20. Zasypia kolo 22 i przesypia do 8 prawie.Przybiera chyba ok bo 8 października wazyl 4950 a teraz 5650. Ogólnie jest szczuplutki i dlugi i bardzo aktywny jak się bawi wiec ja się smieje,ze odrazu spala to co zje. :-)
Elifit,Mika juz spisalam przepisy-dziękuje Wam serdecznie.

No taka mialam awanture od 19ej, ze glowa mala!!
Juz nie bede pisac, ze po kapieli drzemka a teraz smichy chichy, bo to staje sie nudne:) ale juz moze sie smiac, bawic, byle tylko nie plakala i scen nie urzadzala.. Aktorka:)

Darunia, dzieki! Tutaj znow zalecaja zeby pierwsze podac kaszke, najlepiej juz teraz. Ale tez bede zaczynac od warzyw.

Glowa mnie boli, spac sie chce:/ ehhh

A salatke to czasem jak chce szybko szybko, to robie taka:
Ser zolty typu edamer, gouda pokroic w kostke, papryka czerwona w kostke, szynka w kostke, czasem ogorek korniszony tez w kostke, wymieszac z majonezem. Tadam! Gotowe:) szczerze? Wpierniczaja az sie uszy trzesa, a jest najprostsza jaka moze byc:)

Ostatnia edycja:
Mamo b rzeczywiście szybka ta sałatka:)na pewno wypróbuję

Darunia te słoiczki to od razu całe dawałas czy stopniowo po troszeczku
Kasiuchna co tam mąż nabroil?

Mika Hania w dzień nigdy tyle nie śpi, 2/3 to sporo,fajnie tak:)

Jagódka to się dowiedzialas :-o

Dzieciaki dawno śpią,gdyby nie chrapanie męża to fajna cisza by była;)

Hej, wczoraj minęło to może dzisiaj będzie już lepiej.
Zola zaczęła się buntowac na gondolę, a spacerowe mamy chu.ową :(
Wczoraj poszlam na spacer to się darla wniebogłosy. Karmilam ja w centrum handlowym o 17 potem w domu zasnela po 19 u babci na rękach i spala do 22.30(!!!), teraz kolejne karmienie. Jest nadzieja na rzadsze wstawanie w nocy :)

reklama
Cześć dziewczyny

My już na chodzie choć starszak jeszcze śpi. Nadal siąpi mu z nosa :/
Zuza swój wokal ćwiczy. Krzyczy wrzeszczy masakra. Charakterna dziewczyna.

Ładny dzień się zapowiada.

Do góry