reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Mamo_bobasa, zaczęłam od marchewki. Teraz dostają już zupki jarzynowe, dynię z ziemniaczkami, krem ze szpinaku. Co do śliwek to są też. Wczoraj akurat dawałam Nikosiowi. Chyba mu smakowało. Ogólnie słoiczków jest mnóstwo. My za chwilę będziemy dawać jakieś pierwsze te co są po 5 msc. No i daję im jeszcze na noc mleko z kleikiem ryżowym. Dzięki temu śpią dłużej i w nocy mamy tylko jedną pobudkę.

Darunia, jaki progres zywieniowy! Fajnie, ze jestes ;)

Mamo,bobasa - a coz to za szkola? Ja bym sie nie odwazyla z moim brakiem organizacji ;p

Dziewczyny to spaghetti to totalna improwizacja. Zawsze robię z duża ilością cebuli a teraz raczej unikam cebuli i pomyslałam sobie ze może por będzie lepszy (choć niby tez jest przeciwwskazany podczas kp).
Podsmażam mięso mielone (dziś z indyka), przekładam do garnka i zalewam niewielka ilością wody. Dodaje liść laurowy, pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Następnie podsmażam por (dziś z jedna cebula) i wrzucam do gara. Cukinie kroje w kostkę i dorzucam do sosu. Dziś dorzuciłam tez małe kawałki marchewki. Do tego duuuuuza ilośc oregano i gotowe. Gdyby nie kp to dolalabym jeszcze do sosu pół butelki wina czerwonego wytrawnego.

Pola jest wątek przepisów. Pewnie ktoś ten przepis tam przeniesie. Dzieki btw.

Moje dziecko dzisiaj w wózku WRZESZCZY. Zasnela na 15 minut jak po bruku chodziłam. Wrrrr. Dzień totalnie do pupy.

Pola por nie jest przeciwwskazany:tak: Wino jak byś je zredukowała, odparowała, to też nie:tak:

Jadę za chwilę do internisty, muszę porządek ze swoimi jelitami zrobić:sorry2: Adaś się najadł i właśnie zasnął, jest szansa, że wrócę zanim zgłodnieje:-D

Darunia witamy spowrotem.

Katka u mnie dziś tuńczyk z warzywami w sosie pom i kuskus.

Dziś mam zły dzień. Nic nie zrobiłam w domu a m mnie jeszcze dobija. On myśli że dwójka dzieci nie absorbuje. Jeszcze jakbym go zostawila to by mi próbował udowodnić że da się. Byłam na spacerze chociaż. Idę stąd. Nie będę wam truc :(

reklama
Do góry