reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

ojjj współczuje mamo B. z tym spaniem Małej. W sumie to nie wiem co Ci poradzić. Może jakoś całkiem przeorganizuj Jej te drzemki?
I takie pytanko przy okazji: czy u Was już jakoś ustabilizował się rytm dnia z drzemkami czy dalej "jak będzie zmęczony (a) to padnie"? I ile razy chodzą spać w dzień na drzemkę dzieci? I ile trwają?

Tusiaczek współczuję przejść z poszukiwaniem mieszkania.

Ostatnia edycja:
reklama
Moje to najmłodsze ale rytm dnia i nocy w miarę zachowany.

Mamo B ja nie podawałam żadnych takich herbatek więc nawet nie wiem czy to pomaga. Próbowałaś śpiewać Maluszkowi? Może karuzela z melodyjką?

Tusiaczku nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ;-)

Sokoja, probowalam tez w dzien drzemki przestawic ale to nic nie daje. Mala zdrzemnie sie dwa razy po 30 min, czasem ta druga drzemka jest dluzsza. Specjalnie ja tez czasem przetrzymuje do kapieli, tez nic nie daje bo ucina sobie drzemke i wstaje na smichy chichy:/

Katka, wierz mi ze probowalam wszystkiego. Karuzele, ostatnio maz musial wyjac taka blaszke od melodyjki, bo ja bardzo denerwowala muzyka. Misie moga sie krecic ale bez muzyczki:/ spiewac nie lubi jak jej sie spiewa, zlosci sie przy tym. Tak wiem, daje mi mocno do zrozumienia ze falszuje:D
Laura tylko jedna drzemke ma taka "wyuczona", tzn rano jak wstaje jest zabawa, poranna toaleta i juz ziewa, spi gdzies 30-40 min. Potem to juz roznie, nie klade jej na sile spac, bo nawet bym nie dala rady i nie wiem jak do tego sie zabrac, bo to ona rzadzi w mieszkaniu:) jesli cos jest nie po jej mysli, to caly blok o tym wie:) Idzie spac jak juz sama zdecyduje, ze czas odpoczac.

Za rada Elifit czytalam jej ksiazeczke teraz, bo oczywiscie spac nie poszla mimo, ze oczy ma na zapalkach:/ i co? Wysmiala mnie!! Ja jej czytam delikatnym glosem a ona sie rzuca po kolysce ze smiechu:)

No coz, chyba taki egzemplarz mi sie trafil. A kiedys bylo tak pieknie, szla spac zaraz po kapieli. Nie mam w ogole pomyslu jak ja przestawic, od czego zaczac:/ przeciez nie bedziemy tak siedziec wiecznie do 1ej w nocy.

Kiedys Doti poradzila mi zeby w tym czasie gdzie powinna byc kapiel zrobic jej drzemke, a wykapac troche pozniej. No i podzialalo.. Dwa razy tylko:p potem sie zorientowala chyba, ze po kapieli ma byc drzemka i koniec!

Noooo wreeeeeeeeszcie usnela:)

Dobranoc!

Ostatnia edycja:
Katka jestem. Wcześniej bylo jakoś przed północą, ale nieprzytomna byłam. Myślę (serce matki mi mówi), że męczy NAS kupa i dlatego (MY) nie możemy spać :) BUDZIMY się co dwie godziny czasami i PŁACZEMY.

reklama
Czy i ja mogę dołączyć do nocnej zmiany jak za starych dobrych czasów?
Tusiaczku, to lipsztyk ze nie wyszło wam z mieszkaniem... Trzymam jednak kciuki żeby udało się znaleźć coś jeszcze lepszego.
Idę szukać w necie co to jest garnuszek klocuszek.

Do góry