reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

o matko za chiny nie nadrobie........ nie moge robic sobie takich zaległosci.... ja tez nie widzialam jeszcze serduszka..... baaa nawet zarodka nie widzialam tylko sam pecherzyk.... wizyta w czwartek.....tez cholernie sie stresuje i mam czasem głupie mysli.... a precz....
kopacz kochana glowa do gory napewno wszystko sie ułozy, ja znam sytuacje z drugiej strony, tzn moj brat byl w bardzo podobnej, byl zareczony z dziewczyna, starali sie o dziecko i nic nie wychodzilo, rozstali sie i po jakim czasie "wrocili" do siebie a raczej to byl seksik tylko ...... ale bardzo owocny....nie znam Twojej sytuacji i nie generalizuje absolutnie!!!! w kazdym badz razie moj brat nie wrocil do niej nawet jak sie okazalo ze jest w ciazy, od poczatku bardzo sie inetresowal ciaza, do czasu jak przestala odbierac telefony, robic pod gorke.... chciala go ukarac, dziecko ma juz 3 miesiace a moj brat czeka na sadowne ustalenie widzen bo mamusia sobie nie zyczy...... to jest najgorsze grac dzieckiem...... bo nikomu krzywdy takiej sie nie wyrzadza jak tylko dziecku. kopacz kochana ja wierze ze ty jestes madra babka i jezeli tatus okaze sie godny bycia rodzicem (bedzie sie inetresowal) to napewno nie zabronisz ojcu kontaktu z dzieckiem, ale trzymam kciuki zebys sytuacja rozwiazala sie po twojej mysli!!!

reklama
Laleczka a jak robisz uszka? Nigdy nie próbowałam, nie wiem nawet jak się zabrać za to, a chciałabym domowe w tym roku :tak: Można je zrobić wcześniej i zamrozić, czy trzeba na ostatnia chwilę?

Pola
polecam banalnie proste i szybkie, a przede wszystkim smaczne przepisy ze strony Moje Wypieki wypróbowane w zeszłym roku, w tym też mnie nie zawiodą pewnie ;-)

Ja jak się dzisiaj okazało siedzę jeszcze z dzieckiem do końca następnego tygodnia w domu.. mamy się pobańkować... Plusy chorobowego- obserwuję dziecko i nie mogę uwierzyć, że aż tak bardzo się zmienił.... jak go odbieram z przedszkola i spędzamy razem popołudnia, to tego nie widać aż tak bardzo.....
Sergeewna ja 1 USG miałam w 5 tygodniu. Tak za wcześnie, ale chciałam takie ze względu na to iż przy starszym brałam duphaston bo pęcherzyk był źle ukształtowany. I też w poniedziałek jak byłam u gina z infekcją przykładał mi głowicę aby sprawdzić co widać i czy cosik słychać.... serducha nie bylo słychać, ale pęcherzyk odpowiadał wielkością do swojego wieku czyli 6 tyg. Kartę ciąży założył mi lekarz już w 5 tygodniu ponieważ był pęcherzyk i zarodek i wszystko co powinno być widać, było widoczne..

Lubie atmosfere przedswiateczna :-D i wigilie mniam karp w wykonaniu mojego tescia:-D poezja. Wtym roku bedzie szczegolnie bo jestesmy dwupaki hehe. Prezenty juz kupione na Mikołaja macie???:-D

Witam ooo ja też muszę pierniczki upiec :D tylko na razie szukam dobrego przepisu :D W przyszłym tygodniu zamówię jakieś posypki do pierniczków tylko znając życie będą wszystkie różowe bo ten kolor uwielbiam :D hehe
a tak poza tym zastanawiałyście się już, albo macie jakieś przeczucia jakiej płci dzidziusia nosicie pod serduszkiem?????
Co do spodni ciążowych to ja już sobie kupiłam i noszę, przynajmniej wygodnie :D
W poniedziałek byłam na długim spacerze i nadwyrężyłam kostkę tak mocno że teraz chodzić nie mogę i nie wiem czy na IP nie pojadę dzisiaj :(
Chciałam jeszcze napisać, że gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)
Bluberry - super że masz wizytę 23.12 ekstra prezent dla Was będzie :D
Ja już o prezentach długo myślę w końcu od miesiąca jestem na L4 więc mam dużo czasu wolnego :D i ja już dla wszystkich mam prezenty tylko na razie w głowie hehe :D

Ja też uwielbiam atmosferę przedświąteczną :D te sklepy dekoracje, już sama nie mogę się doczekać żywej choinki w domu :D
Na mikołajki tylko dzieciakom słodycze kupuję :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, dzisiaj rano z wrażenia (chyba po wczorajszej wizycie) zapomniałam sobie zaplikować luteiny. Oczywiście zrobiłam to gdy tylko sobie uswiadomiłam czyli przed chwilą. Czy orientujecie się czy takie spóźnienie 3-4 godzinne może mieć jakiś negatywny skutek?

Hej dziewczynki.
Ja mialam USG robione w 6tyg i widzialam jak bije serduszko. Teraz jestem w 7 tyg . Nadal nie mam karty ciazy. Moj gin ma mi ja zalozyc na nastepnej wizycie czyli 17 grudnia to bedzie 9 tydzien.
Moje samopoczucie troszke sie poprawilo. Ale nadal odrzuca mnie od jedzenia a gdy glodna jestem jest mi slabo niedobrze i czasami mdleje. I tak bledne kolo sie zamyka. Za to non stop bym spala. Dzieki Bogu ze moj synek jest wyrozumialy i kladzie sie kolo mnie.
Ostatnio czesto dopada mnie kuepski humor. Chyba to strach czy sobie poradze czy znowu przezyje ten bol.. Przeraza mnie to. Te mysli tak mi glowe truja ze nie moge sie wyluzowac. Przepraszam tez musialam sie wygadac :-(

Laleczka a jak robisz uszka? Nigdy nie próbowałam, nie wiem nawet jak się zabrać za to, a chciałabym domowe w tym roku :tak: Można je zrobić wcześniej i zamrozić, czy trzeba na ostatnia chwilę?

Pola
polecam banalnie proste i szybkie, a przede wszystkim smaczne przepisy ze strony Moje Wypieki wypróbowane w zeszłym roku, w tym też mnie nie zawiodą pewnie ;-)
co roku robie z tego przepisu Wielkie Żarcie - Przepis - Uszka wigilijne pod dyktando Zosi-k ciasto jest fenomenalne:-D czekam az podeschna i je mroze . Ja zawsze robie wczesniej:tak:

Dziewczyny, dzisiaj rano z wrażenia (chyba po wczorajszej wizycie) zapomniałam sobie zaplikować luteiny. Oczywiście zrobiłam to gdy tylko sobie uswiadomiłam czyli przed chwilą. Czy orientujecie się czy takie spóźnienie 3-4 godzinne może mieć jakiś negatywny skutek?
Nie nic nie bedzie ja tez aplikuje tylko dowcipnie i teraz 1 raz dziennie :tak:

reklama
kubusiowata wiesz jakos tak coraz bardziej sie upewniam ze bedzie to dziewczynka ;-) córa tez tak mowi hihi, strasznie mnie obsyfiło po buzi a nigdy nie miałam problemow z cera :tak:
kropka zalezy od gin kiedy załozy jedni na 1 wizycie inni na 3 :tak: nie stresuj sie musimy sobie poradzic ;-) Jak tylko masz ochote to gadaj ile mozesz my Cie wesprzemy:tak:

Do góry