reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Biustonosz... Ja jak Lilla, tylko do kapieli zdejmuje:/ laktatorem odciagam tylko i wylacznie z samego rana, w dzien choc bym nie wiem jak sie meczyla uda moze sie sciagnac z 20ml, z prawej oczywiscie nic..
Rano odciagam setke z lewej, mroze i jeszcze z tejpiersi Laura sie najada.

Dzien u nas masakryczny, mialam jechac do szpitala bo mnie napieprza jajnik, albo wyrostek juz sama nie wiem co:( wzielam tabletke, teraz leze w wannie, troche ucichlo:/ ale z bolu nie moglam sie podniesc z lozka, a juz dac krok to byla masakra:( mala dzis jak na zlosc ma zly dzien:(

Co tam dalej.. Nie pamietam:/
Przyszlo nam dzis pismo ze spoldzielni, ze beda klasc plytki w kuchni i zmieniac szafki.. No jak by ku**a nie mieli kiedy:// niby fajnie, zawsze to onaczej w pomieszczeniu, ale nie teraz.. Z ich zapalem przyjda przed samymi swietami:/

Aaa wiecie, Laura tylko dwa razy sie sama przewrocila sama na brzuch,a teraz nic:( pelzac, pelzala.. Nawet lekarzowi na badaniu uciekala:) a teraz tez nic:/

reklama
Zuzia nie przekreca sie , chyba ze jej sie przypomni... Nie pelza, obkreca sie w kółko :) do siadania sie rwie, podciaga sie o nasze palce, o swoje spodnie, p zabawki na macie.... Dziś lapala zabawki z lezaczka i wkladala do buzi, śmiesznie to wyglądało. Nie martwię się, Ola też.miała etapy, ze była daleko.za murzynami, a potem robiła sie hop do przodu. Zresztą każde dziecko rozwija się inaczej , w swoim tempie i kolejności :)

Zuzia już śpi, Ola zaraz idzie sie myć. M wydrazyl dynie, jutro ubiore dziewczyny w sukienki dyniowe i sesję zrobimy :)

Jutro nie idę na fitness... Niby już mnie nie boli, ale jak sie położyłam na brzuchu, to podnieść się nie mogłam...czyli jeszcze coś tam jest nie tak...

Stanik noszę w dzień, wkładki też, e nocy nie noszę, a zalewa mnie każdej nocy . Budze się z mokrą koszulka.

Nie wiem ile odciągnąć mogę, bo nie odciagalam, muszę sprobowac i dac Zuzi butelką, bo chcemy z M do kina jechać

Ubieramy sie tak - ja się ogarniam , zakładam Zuzi bluzę, buty, potem ja buty, potem Zuzia kurtka, czapka, ja kurtka, szalik i na korytarzu przed samym wyjściem z klatki zasuwamy suwaki i ogarniamy sie do końca

Z tego co pamiętam.
Karmie z obu piersi, wszystkie gumowe elementy (smoczki butelkowe czy uspokajacze) wymieniamy co 3 m-ce bo guma zaczyna coś tam wydzielac. Tak samo jak będzie dziura w smoczku.
Graza, każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Ja bym się na zapas nie martwila. Spróbuj stymulować podczas zabawy jak na tym filmiku który gdzieś tu wstawilas (albo Kornela) hmmm

Dobrze, że przeczytałam ze cyckowe dzieci ciągle na smoczku 1+. Kupiłam już większe ale jeszcze nie używałam. Jutro muszę mniejsze kupić to w piątek się wykorzysta. Mąż zabiera mnie do kina :)
Graza myślę ze to odciaganie tak ci przestymulowalo piersi.
Jagodka dziwne, że wszystko ok ale kolejne badania chcą robić. Adam przecież nie jest wcześniakiem.

Nie jest wcześniakiem, ale pierwsze badania przesiewowe wyszły nieprawidłowo. Prawdopodobnie z powodu zalegającej mazi i wód płodowych w przewodach słuchowych.

Undomiel wydaję mi się że ja mam te zastoje z laktatora. Przestałam go używać może moje piersi w końcu się nauczą i laktacja się ustabilizuję. Najśmieszniejsze jest to,że kompletując wyprawkę zaopatrzyłam się we wkładki laktacyjne całe 2 opakowania stoją, w ogóle ich nie używam mleko mi nie wypływa::(

Dziewczyny jak karmicie piersią to dzieciaczki jedzą z jednej czy z dwóch?

Jagódka tak się zastanawiam K ma smoczki z Nuk-a 1 od 0-6 ale jakoś tak dziwnie je wciąga jedną stroną chodzi mi o otoczkę plastikową, nie wiem można wymienić na 2 tylko że dwójka jest dla starszych dzieci.

Moja Żabka kończy za tydzień 4 m-ąc nie przekręca się z brzuszka na plecy. dzisiaj mieliśmy mieć wizytę u fizjo zadzwonili z info że wizyta przełożona o tydzień. czy to normalne że się nie przekręca?

Adaś je różnie, ale w 80% je z dwóch piersi. Ja wkładek nie używam, bo mnie denrwują, casem mam niewielki wyciek przy karmieniu głównie. Biustonosz noszę w dzień, nocą tylko piżama. Nie rozumiem, o co chodzi z tym smoczkiem?
Dzieci mogą się nie obracać nawet do 7 m-ca, także spokojnie.

Graza Witek jest 3 tyg młodszy, ale się w żaden sposób nie przekreca.

Ja karmie raz jedną piersią raz drugą, czasem obiema. A też miałam pytać kiedy dajecie drugą pierś? Zawsze proponujecie, tylko jak się domaga (jak to robi?)? Ja jak widzę, że pierwszą wypluwa i znów chwyta i tak kilka razy to daję drugą, ale czasem wcale nie chce.

Współczuje Azs, ja mam chyba nawrót u siebie a myslalam, że to tylko na czas ciąży się przyczepilo.

Drugą pierś proponuję zawsze, chyba, że na pierwszej zaśnie;-) Jak widzę, że się odrywa i marudzi, potem znowu chwyta, znowu się odrywa i marudzi, to przyciskam pierś. Jak wypływa bardzo powoli, to już wiem, że czas na drugą - bo czasem leci ładnie, tzn. że Adaś chce beknąć:tak:

Jagódka mi też kazali przyjść na kontrolę słuchu koło kwietnia, mimo iż dwa badania słuchu były ok. Jak chcą robić badanie, to niech robią :-p Tylko akurat naklejkę to ja w szpitalu dostałam.
.

Naklejkę dostałam, ale nie wypełnioną, bo ją się wypełnia dopiero jak badanie wyjdzie prawidłowo, a pierwsze wyszło źle. Więc dali mi naklejkę z wypisaną datą urodzenia + imię, nazwisko..

Było jeszcze o odciąganiu (Makota chyba?). Nie odciągam, chociaż jakiś zapas w lodówce by się przydał. Ale zwyczajnie nie chce mi się:-) bo musiałabym to robić w okolicach 4 rano, a jednak bardziej cenię sobie sen;-) Poza tym też pewnie nie ściągnę dużo, ostatnio (przed weselem) doszłam do 60ml z obu piersi, szaleństwo:confused2:

Lilla gratki kina a potem koniecznie spacer koniecznie za rękę ;)
Mojego m tak wcina w piwnicy bo zawsze sąsiada spotyka. Dziś mówi idę zanieść ci te kwiatki a ja nie dziękuje sama pójdę. Zdziwko zaliczył.

Śpię bez stanika. Nie zalewa mnie. Odciągam czasem. Ostatnio z miękkiej piersi 60ml na dentyste ściągnelam.

Ostatnia edycja:
Elifit tak zrobię. Zolka zasnela po karmieniu o 18, przed chwilą przebralam ja w pajaca i karmie. Zasnela znowu.

Dzisiaj odciagnelam 40ml, teraz spróbuję znowu trochę. Może uzbieram do piątku jedną porcję :)

Pierwszy raz pisze z tel ale kiepsko mi to idzie:/ wreszcie mam spokojna chwilkę i spina ciepła herbatke:) cały dzień w biegu i nerwach,ehhh dobrze ze juz się kończy ten dzień....Hania śpi,zajrzę jak Ola zasnie

reklama
Do góry