reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Tusiaczku i prawdopodobnie będzie miała rację z tym Nutramigenem niestety. Jak Pepti nie daje rady - a całkiem możliwe, że nie daje, bo to nie to samo - to nie kombinuj, nie latataj po lekarzach, tylko mu je podaj - czemu jesteś taka przeciwna?
My już po spacerze, pogoda idealna na łażenie Na cmentarz jadę jutro, nie będę się pchała z przeziębionym dzieckiem w te tłumy. Jutro mamy audiologa i niedaleko szpitala mam cmentarz, jak pogoda dopisze, to nawet Adasia weźmiemy. A jak nie to sama wyskoczę, a A. zostanie z nim w samochodzie.

reklama
Jagódka nie chodzi mi o to że nie ma racji bo może i ma, tylko ona wypisze receptę i na tym się kończy zaangażowanie. A wszystko co ponad to musze dosłownie wywalczyć skierowania, dodatkowe badania, cokolwiek.

Tusiu życzę siły na walkę i trzymam kciuki żeby nowe mleko pomogło.
Dobrze że piszecie o tych szatlach i świecach bo muszę swoich chrzestnych zapytać o to jak u nas będzie.
Jesli chodzi o wizyty na cmentarzu to mnie szwagierka nastraszyla przesadem ze się z nieochrzczonym dzieckiem nie chodzi, więc my nie pójdziemy.
Zolka chciała o 7 już wstawać, ale w łóżeczku wkladalam jej smoczek, i nie reagowalam na stekanie to w końcu zasnela. Wstalysmy o 10. potem zasnela o 11.50 na macie gdy ja byłam pod prysznicem. wstala okolo 13 (pielucha, karmienie) i bylysmy w sklepie coś na obiad kupić. W drodze powrotnej zasnela w wózku więc szybko rozpakowalam torbę, wzięłam psy i kontynuuje spacer. wieje mocno. mi jest zimno, ale jej w gondoli nie wieje. powoli będę wracać bo się przeziębie.

Norma. Nikt Ci nie powie, żebyś zrobiła testy - chociaż jak alergia jet duża, to już wyjdą - bo łatwiej jest powiedzieć mamie, że nie wyjdą, niż kierować ją od alergologa i polecić kogoś:sorry2: Nutramigen to trochę pójście na łatwiznę ,ale robi to 90% lekarzy, a myślę, że u Was akurat się sprawdzi.

Hmmm Tusiaku to ciezko. Pocieszy Cie moze to, ze moj starszak lubial nutramigen tak jak u agulam. Mojemu chrzesniakowi pomagal jedynie mediderm. Wiele mam poleca la roche posay... 1 mialam probke z apteki a drugiego od dermatologa. Probke maja tea apteki z produktami drogeryjnymi. Posprawdzaj sobie.

Jagódka ja też mam nadzieję, że się sprawdzi, chociaż wolałbym poszukać przyczyny, zamiast kalkulować na własnym dziecku czy pomoże czy nie. Myślę, że nasilenie Azs jest teraz związane z rozpoczęciem sezonu grzewczego. Wietrze non stop, nawilżam jak się da, ale dupa.
A moje dziecko ma na bank alergię, pediatrze sama musiałam mówić, że w najbliższej rodzinie jest alergia na pierze, łuszczyca i astma, no bo przecież po co pytać.

Gosia dzięki za radę, poczytam o tym:)

Lilla ja juz z dzieckiem nieochrzczonym byłam kilka razy na cmentarzu, ale jakoś nie dam sobie wkręcić takich dziwnych rzeczy.
Podobnie jak czerwonej wstążki itp.

Na cmentarz może pójdziemy jak będzie ładna pogoda, i raczej po południu jak już może nie będzie tyle ludzi.

Lilla, a co to za przesad? Co on oznacza?

Moja juz mi dzis druga awanture zrobila:/ wczesniej ubralam ja, w wozek i na spacer.. Teraz tez idziemy, bo dzis ladna pogoda.

Tusiaczku, to sie masz z tymi lekarzami:(

Teraz przeczytalam, ze luszczyca jest jednak dziedziczna:// a caly czas myslalam, ze nie:/ moj tesc ma luszczyce.. I to ogromna:/

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry