reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Witam:)

dziecko wstało o 5:40 na karmienie, zjadło i nie miało ochoty spać:szok:no więc trzeba było wstać, zrobiłam pranie, zjadłam śniadanie, poranna toaleta K za nami teraz śpi zobaczymy jak długo. wczoraj nie używałam laktatora, w sumie wczorajszy dzień i dzisiejszą noc K jadł wg własnych potrzeb czyli już nie je co 3h, może to ja nakręciła myśleniem moje piersi że mają co 3h być pełne?

Co do kup, u nas średnio co 5 dni ale K nie marudzi, jedynie puszcza bączki. Jak podawałam probiotyk kupki były częściej mieliśmy przerwę ponad 2 tyg, teraz znów podaję dicoflor. Kupki są co 2-3 dni więc pewnie pomaga.

Koniec drzemki:baffled:K już wstał a miałam ochotę się położyć:no:

reklama
Dzień dobry :)

Mamo Bobasa może kładźcie ją ak 20 na drzemkę (jak po kąpieli), a kąpcie ok 23, tak jak teraz zasypia, żeby zaczęła kojarzyć kąpiel ze spaniem nocnym. Później postaraj się stopniowo (o 15 minut) przesuwać godzinę drzemki i kąpieli na coraz wcześniejszą.

Przypomnijcie mi co trzeba mieć na Chrzciny?
1. dziecko (najlepiej nieochrzczone ;-))
2. Chrzestnych z karteczkami o byciu porządnymi Chrześcijanami :-D
3. Świeca - musi być nowa? Czy mogę wziąć po córce? :-D
4. .....

Doti, szatke.
U nas jeszcze potrzebne sa karteczki ze my i rodzice chrzestni bedziemy w tym dniu po spowiedzi. Ale to juz chyba ksiadz daje. Swieca, moze nowa. Niech kazde dziecko ma swoja. To masz pewnie na cale zycie, ja do dzis mam swoja.
A wiesz, sprobuje tak jak piszesz, bo mala nauczyla sie ze po kapieli jest drzemka a nie spanie nocne. Nigdy tak nie robila, ostatnio cos jej sie poprzestawialo.

Ostatnia edycja:
Makota wróć koniecznie do probiotyku:tak: On na pewno bardzo pomaga
Ślina i gotowość do jedzenia stałych pokarmów - ale idiotyzm:confused:
Dzieci pchają ręce do buzi, bo jak szczęka rośnie, to też swędzi, także to nie zęby raczej. Chociaż są dzieci, u których to już czas na ząbki jak najbardziej.
Adaś wstał o 7 zaglucony:sorry2: Będę musiała jeszcze w czw/pt iść go osłuchać, bo kaszle dość mocno

Jagodka, dlatego zapytalam czy Wy o czyms takim slyszalyscie, bo ja pierwsze slysze:D Laura juz by dawno kotlety mielone jadla idac jej tokiem myslenia:D

ale co sie dziwic, odprawiala czary z wosku nad wnuczka ktore no dziwnym trafem nie pomogly:D

W sumie to swieca i szatka to sprawa indywidualna. Ale tak sie zastanawiam, Elifit polozylas Zuzi szatke z imieniem synka? :D No bo szatki sa chyba z imieniem zawsze, tak?

Ostatnia edycja:
hej :)

ale sie naczytalam z rana o kupach,he he,Hania tez juz po;)nie wyobrazam sobie co by to bylo jakby kilka dni kupki nei bylo:no:

Hania dzis pzrespala cala nocke:-):-) ,od 19.30 do 6 rano,teraz lezy po 20min drzemce i gada sobie;)to chyba dlatego zew dzien wypija wiecej mleczka i sie najada:)

Ola jeszce spi,nocka byla ok wiec mam nadzieje obedzie sie bez lekarza

makota
ja mam zawsze przegotowana wode(zywiec tez gotuje!!!)w dzbanuszku i pzred robieneim mm troszke zagotowuej wzcajniku imieszam,kwestia wprawy

mamo b nic dziwnego zepozniej sie rozbudza jak wnocki nie spi,my juz z Hania od 6 na nogach:)moj Wiki tez takmial,nocki nie spal ,rano odsypilaismy

ja mam taki pojemnik na mm

Pojemnik na mleko w proszku

milego dnia

Makota, dobrym rozwiązaniem jest też podgrzewacz. Po jednym karmieniu wrzucasz do niego wodę na następne, wystarczy ustawić odpowiednia temperaturę, wtedy dosypujesz tylko proszek i masz w min gotowe mleko.
A podgrzewacz przydaje się też do słoiczków w przyszłości.

Moje dziecko też okropnie się ślini, ale zębow ani śladu. Jedyne co mamy to mokre rękawy i dekolt no i czerwone, szorstkie policzki i brodę bo ciągle mokre, wysmarowane, aaa no i jedna piąstka też

Moja lekarka przy kupach co kilka dni oprócz probiotyku zaleciła też na stałe espumisan 3x dziennie. Chyba pomogło, teraz po odstawieniu też jest ok.

W jaki sposób Wasze dzieci zaczynały podchody do przewracania z pleców na brzuch?
Mój układa się na boku, wygina i pręży, odpycha jedna nogą, ale jeszcze nie udało mu się odwrócić

reklama
Mamo_bobasa jak sobie wyhaftujesz ;) moja była bezimienna. Nie przywiązuje do tych symboli aż takiej wagi. My z rodzeństwem też jedną świecę mieliśmy. Kiedyś była tradycja że chrzestni odpowiadają za szatke i świecę i zazwyczaj haftowali imię na szatce.

Ostatnia edycja:
Do góry