reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Dzien dobry!

Gdybym robila sam chrzest i tak bylby tort.

Graza - ja w nocy ze wzgledow bezpieczenstwa karmie lewa. Jak mi sie przypomni o prawej, to mam takie uczucie, jakby przepychalo zapchane kanaliki... Nie mam wiekszych problemow. Slyszalam, ze szalwia nie jest zalecana...

Adas poszedl spac przed 19, a ja po 19. Obudzilam sie o polnocy na mycie i poscielenie lozka.

A ma kaszel :( musimy isc do lekarza, bo to kaszel na 100% :( pewnie po tej imprezie... Wstal o 5:30. Probuje zaproponowac mu dospanie, ale nie chce..

Czy wasze dzieci tez dlugo robia kupe i sie przy tym denerwuja?

reklama
Ja jak zwykle po bezsennej nocy. Spalam 1,5h:] nie wiem już co mam robić, najchętniej wzielabym jakies prochy no ale przy kp nic nie można:/
Graza tez mi sie wydaje że pobudzasz laktatorem. Ale ja nigdy guzow nie miałam. Ze 2 razy zdarzylo mi się odciagac nad ranem jak młoda spała a mnie bolały już piersi. Trzymam kciuki żeby fachowiec coś zaradzil.
Ja tez chce tort na chrzciny. Teraz jak sie robi w knajpie to czasem tylko dzieki tortowi widac ze to nie stypa;)
Miłego dnia dziewczyny!

U nas na chrzcinach też tort był.
Moje dzieci poszły spać wg nowego czasu w wstały wg starego czyli zamiast 7.30 o 6.30.
Moje małe dziecko ciągle furczy i wydaje mnóstwo innych odgłosów, katar już 1,5 tyg jest ale mniejszy. Kiedy się to skończy?????

Graza, ja mojemu na spacer zakładam body z długim, rajstopy, cienki sweterek, cienki jesienny kombinezon, do tego reguluję kocykiem + osłona przy wietrze, no i czapka. Jest tak w sam raz, nie jest zgrzany ani zziębnięty. A śpi ciągle, przez jakieś 2 h najczęściej.

Dzień dobry:)
Z góry przepraszam za wczorajsze marudzenie. Ja z natury nie marudzę i już się biorę w garść:thumbup:

Mika dziękuję za propozycję :D
Będę o niej pamiętać jak nie znajdę w pobliżu wymarzonego M ;)

Makota co do kupy to Szymek kiedyś tak miał, że długo produkował. Cały się spinał i długo cisnął. Teraz robi kupę tak mimochodem, jedno stęknięcie i już. Łącze to z Pepti bo odkąd je pije kupy przestały być problemem.

Katka chyba dzień dobry? :p

Floriana a co to się dzieje że noce nieprzespane?

U nas nocka spokojna, niestety po piątej trzydzieści Malutka obudziła dziesięcio kilowa pielucha i już nie chciał spać dalej. Ach ten mój ranny ptaszek:p ja mu przypomnę te czasy jak nie będzie się mógł do szkoły zwlec :p
A teraz oczywiście jak ja się już ogarnęłam i zrobiłam kawę to ten sobie zasnął:o

Dziewczyny pytanie: kiedy katar zaczyna być niepokojący i trzeba z nim iść do lekarza?

D

Floriana a co to się dzieje że noce nieprzespane?

U nas nocka spokojna, niestety po piątej trzydzieści Malutka obudziła dziesięcio kilowa pielucha i już nie chciał spać dalej. Ach ten mój ranny ptaszek:p ja mu przypomnę te czasy jak nie będzie się mógł do szkoły zwlec :p
A teraz oczywiście jak ja się już ogarnęłam i zrobiłam kawę to ten sobie zasnął:o

A mam jakieś problemy ze snem od 3 tygodni:no: Najpierw nie mogłam spać po nocnym karmieniu, a teraz już właściwie nie mogę zasnąć jak tylko się położę. Sama nie wiem czy to z przemęczenia, czy jakiegoś podświadomego niepokoju :( Nie mam powodu do stresu, ale serce mi wali. Teraz to już błędne koło, bo denerwuję się, że nie będę mogła zasnąć. Pisałam na diecie, że mój gin zasugerował odstawienie młodej i prochy, ale ja bym bardzo chciała jeszcze trochę pokarmić...

Makota a propo kup- moja się napina, ale nie widzę, żeby jej to sprawiało jakiś problem. Jak miała śluz w kupie i robiła praktycznie co karmienie to bardziej się męczyła. Właśnie ciśnie leżąc na brzuchu :)

Hejka :-)

Noc u nas masakryczna - Natalka męczyła się z kaszlem. Kurde pojawił się lekki w sobotę, a wczoraj był taki jak u starego :-( I do tego oczko zaczęło ropieć :-( Jak na złość dziś u nas pediatra nie przyjmuje, ale i tak idę - niech ją ktokolwiek obejrzy :-(

Makota u nas kupy idą niezauważalnie prawie - jedna spinka i już :tak:

Na spacer ubieram - body na krótki, bluza, rajstopy, spodenki, kurtka na polarku i czapka. Miałam jesienny kombinezon, ale pożyczyłam siostrze i odda mi go dopiero jak na Wszystkich Świętych przyjedzie. A tej pokrywy na gondolę jeszcze nie zakładałam, ale chyba trzeba by ją wyciągnąć.

Specjalnego tortu dla Natalki na chrzcinach nie mieliśmy ( na chrzcie Mateusza też nie było), był tylko tort urodzinowy Matiego.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:)

u nas o 3 było -3 stopnie. Rano wszystko oszronione:)
wzięłam sobie do serca Wasze rady, dziękuję każdej za pomoc:) nakarmiłam o 21;30, 3, 6. Odstawiam laktator w kąt, jak coś będę małego karmić przez sen. Dzisiaj poszukam doradcy laktacyjnego.

Mika dzięki za info, mam taki komplet z polaru, chyba wystarczy jak ubiorę body rajstopy, polar i polarowe spodnie na to kocyk + osłonka?

Floriana pamiętam że jak miałam problemy ze snem to jak tylko pomyślałam że nie zasnę to nie było szans na sen. spróbuj wypić przed snem melisę tak dla odprężenia.

Mam nadzieję że dzisiaj przyjedzie do nas tapicer. Przez ten remont załatwiliśmy materac. Rodzice spali na naszym na samej podłodze nie skręcili łóżka bo stwierdzili że remont potrwa 2 tyg. A tu przeszło 3m-ące. My w tym czasie mieliśmy ich pokój. Materac nie miał cyrkulacji powietrza i od tej strony gdzie spało tato zapleśniał:szok: wyprałam pokrowiec, na piance nie ma pleśni ale ją czuć, mieliśmy dać go do komory dezynfekującej ale nie wiadomo jak pod wpływem pary zachowałby się klej. Jestem mega zdołowana bo pamiętam jak biliśmy się z myślami czy go kupić bo przekraczał nasz budżet. a teraz już 2 tydzień śpimy na dmuchanym materacu co dziennie wstaję połamana za to mój Mż jest zachwycony ciągle powtarza że śpi na łóżku wodnym. Litości!!! nie dość że z piersiami to jeszcze się człowiek wyspać nie może. Zobaczymy, tapicer chce obejrzeć materac i ściągnąć piankę. Mam nadzieję że kieszenie nie są zapleśniałe.

A teraz mykam na śniadanie mały zasnął, w planach dzisiaj spacer:) dziewczyny chcę się nauczyć szyć na maszynie? czy są gdzieś na necie jakieś strony z instrukcją obsługi maszyny do szycia. Dla mnie to czarna magia.

reklama
Haust właśnie nie wiem jak go ubrać:( ja przez Hashi to cały czas odczuwam zimno, nawet w lecie. Ostatnio jak małego ubrałam do lekarza to cały był mokry:( jeszcze mi się dostało ale mi było zimno. Mam taki gruby polar, mam też od bratowej taką kurteczkę na 68 z cienkim polarkiem. to może ubiorę body, polar i kurteczkę.

Do góry