reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Cze dziewczyny,

u nas Misiek ma zachwianie w związku ze zmianą czasu, budzi się wg starego czasu ale dzisiaj miał 2 karmienia więcej.

U nas dzisiaj -1 do godz.12:szok: jak ubrać dziecko przy takiej pogodzie we wtorek czeka nas wizyta u fizjo. Czy mogę ubrać małego w bodziak z długim rękawem, rajstopki, na to polarowa bluza i spodnie, czapka i kocyk czy kurtkę? mam taką do kolan, mam też pajacyk ale taki puchowy to za wcześnie z tym że rozm. 74.

Kobietki pomóżcie, nie wiem co ma zrobić. Karmię piersią małego w dzień średnio co 3h ostatnie karmienie jest o 18 -19 później przerwa do 3:30, moje piersi w tym czasie niestety ale muszę opróżniać odciągam pokarm laktatorem. Wczoraj odciągłam pokarm o 22;30 później nastawiłam zegarek na 2:30- już po zmianie czasu (3;30 w letniego) jak się obudziłam pierś miałam wysadzoną guzkami przy brodawce, mały zessał ale musiałam opróżnić drugą pierś laktatorem ( tą którą opróżniłam o 22;30) jestem umęczona tym odciąganiem czy laktatorem pobudzam laktację w nocy? jak to robicie że możecie przespać tą przerwę nocną dzieci bez problemu?proszę o rady, mam odciągać ręcznie boję się że nie będę potrafiła wystarczająco opróżnić piersi do odczucia ulgi.

reklama
U nas tez czuc mocz w pampersie, powiedzieli ze to przez wit. D. No ale nie czuc go za kazdym razem tylko czasami. A wit. D przeciez daje codziennie.

Makota, jak to dzien slubu nie byl wymarzony? Szkoda:(

Ja dzis juz mialam dosc wszystkiego, wyszlam z psem na spacer, wyryczalam sie za wszystkie czasy.... I jakos mi lepiej.. Choc jeszcze nie jest tak jak byc powinno:(

Laura dzis spala w sumie 40 min przez caly dzien, z czego 25 min na spacerze.. Wieje u nas ze leb urywa:/ to i krotki spacer byl.
Ale byla grzeczna nawet, teraz dopiero juz ze zmeczenia marudzila i po kapieli zrobila awanture. Spi, mam nadzieje ze to nie jest drzemka a potem smichy chichy do polnocy.

Graza, mnie sie wydaje ze Ty za duzo dzialasz tym laktatorem i ciagle pobudzasz laktacje, tak mysle, ale moze sie myle:/ moze nie oprozniaj do konca piersi, tylko zeby poczuc ulge.. Kurcze, swoja droga masz Ty te przygody z tymi piersiami:(

Ostatnia edycja:
Graża pij wieczorem napar z szałwi, wyciszy Ci trochę cycki na noc. No i jak to nie poprawi sytuacji, to napisze za GiB - skonsultuj to z kimś, bo się nabawisz porządnego zapalenia i zabawa się skończy..

Kobiety przepraszam że tak tylko tych moich piersiach ale po prostu mam dość mąż śpi, dziecko śpi a ja budzę się z telefonem i sprawdzam piersi. Już mam jedno zapalenie za sobą, chyba cudem uniknęłam chirurga.

Mamo_bobasa moje problemy to wynik operacji K na odźwiernik i nie karmienia go przez 12 dni tylko laktatorem odciągałam pokarm, w szpitalu miałam zastój który podobno laktato nigdy nie opróżnił do końca tak tłumaczył mi lekarz:(

Jagódka jak go przystawię przez sen to będzie jadł o 21, 24, 3 i 6 :( teraz zjada o 3 i 6. Tym przystawianiem nadal będę pobudzał laktację? tak jak laktator w tej chwili:( Jagódka ile tej szałwii mogę wypić?Mój waży już 7,4 kg od ostatniej wizyty (minęło 6 tygodni) przybrał 1,4kg, jest strasznie gruby. Chirurg kazała zrobić przerwę 6h ale moim piersiom tego nie wytłumaczę ;(;(;(

GiB właśnie przechodzę kryzys. Tak chciałabym się wyspać wreszcie, od czasu szpitala i operacji moje życie to karmienie co 3 h lub odciąganie mleka. ja już mam najzwyczajniej dość.

Nakarmiłam K na śpiąco, zjadł nie wybudził się, zaparzę kubek szałwii i wypiję. Ustawię tel za 3h zobaczę co z moją druga piersią. A jutro poszukam kogoś bo chyba już piersi powinny być miękkie mały za 1,5 tyg skończy 4 miesiące. A tu nadal kwiatki.

Dziewczyny jak zaczynacie karmienie piersią to odczuwacie taki ból w drugiej piersi? ja czuję jak mi mleko zbiera w drugiej piersi to jest taki chwilowy ból.

reklama
Graża niestety nie wiem jak z dawkowaniem, ja bym spróbowała wypić szklankę naparu przed snem, może po kilku dniach pomoże. Najlepiej byłoby w ogóle nie stymulować piersi przez ten czas, żeby się nauczyły, że wtedy dziecko nie je - tyko u Ciebie może to być niewykonalne. Czyli masz problem między 21 a 3? Ja po 6 godzinach mam cycki jak kamienie, ale Adaś to odciąga przy kolejnym karmieniu i nic się nie dzieje - teraz akurat skok i katar więc nie ma takich przerw, poza tym on od początku je z obydwu. Myślę, że jakbyś go przystawiła - ale tylko na chwilę - do jednej i do drugiej piersi to byłoby lepiej niż ściągać laktatorem. I powiem po raz enty na forum - dzwoń do Magdy Karpieni z LLL Polska (tel. 604 275 906 - poniedziałek w godz. 16.00 – 18.00; środa w godz. 10.00 – 12.00; czwartek w godz. 10.00 - 12.00) U Malucha tarczyca ok? Bardzo dużo przybiera..

Edit 1,5kg ale w 6 tygodni, czyli nie tak bardzo dużo, ale nadal dużo. W sensie: nie ma podstaw do niepokoju. Adaś za to zwolnił do 500g miesięcznie (z kilograma) i trochę mnie to martwi...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry