reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hello nocą,
na zewnątrz, aż czarno. Pod tym względem nie lubię jesieni i zimy.
Wczoraj obudzilam młodą na kąpiel kolo 20 (zasnela kolo 19 przy jedzeniu) i po wszystkich kosmetycznym czynnościach (ok 20.40) znowu dostała cycka i zasnela. Do teraz spała :)
GiB ja też wychodzę jak wieje bo teraz coraz częściej będzie taka pogoda. Czytałam, że tylko - 20C usprawiedliwia brak spaceru z dzieckiem.
Jagoda jak się czujesz?
Chore zatoki to na pewno okropne są :( Zdrowia!!
Co do leżenia na brzuchu to Kopacz dobrze robisz 'nie słysząc' lamentow. Z tego co slyszalam to większość dzieci nie lubi leżeć na brzuchu i należy mimo krzykow i płaczu kłaść je na brzuszkach.
Limonko po mm kupa powinna być codziennie, max co 2 dni, więc ten płacz mógł być przez nią spowodowany. Zastanów się nad zmianą mleka, lub zacznij masowac J. brzuszek przy zmianie pieluchy. Ja u swojej karmionej piersią, tez zauważam zmianę gdy długo kupy nie ma. Wtedy mniej spi (drzemki po 15-20min)i jest taka marudna że glowa boli. Po kupie znowu cudowne dziecko.
Bylysmy na basenie i bylo super. Ponad pol godziny w wodzie, z krótka przerwa na karmienie. Wcale nie płakała, nawet jak jej buzię pod wodą moczylam. Dzięki Malgorzatkor za porady w tych sprawach :-*
Elifit Zuzia ci zegareczek robi :) Brawo. Fajnie ze, juz gadula się robi. Teraz już się zacznie coraz głośniej i przyjemniej :)
Mamo Bobasa naprawdę niebezpieczne to nowe hobby Laury. Dobrze, że z nią walczysz. Swoja drogą po kim ona odziedziczyla taki charakterek buntowniczy? :p
Mika na lezaczku probuje się podnosic? Niezly gagatek ;)

Graza ja radzilabym isc do fizjo jeśli naprawdę niepokoisz się o rozwój/napięcie dziecka. Wejdz na stronę ndt-bobath i na niej poszukaj kontaktu do dobrego fizjoterapeuty. Ostrzegam, że w większości przypadków coś znajdują i zalecają ćwiczenia stymulujące.
Makota na tez masuje miedzy oczami, ale swoja psine. Też na to uspokaja :)

reklama
Dzien dobry!
Pierwsze karmienie, no ale nie dziwne bo po 23ej dopiero usnela.

Lilla, jak tak sie zastanowic to niestety po mnie ma charakterek:D coraz bardziej da sie to zauwazyc:)

Kopacz, tak powinnam napisac:D nie o to mi chodzilo:D ostatnio jest tylko deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz.. A jak slonce wyjdzie to jest luksus:D tak mialo to brzmiec:)

GiB ja nawet wczoraj z Laura wyszlam w deszcz na spacer, wychodze w kazda pogode, czy wieje czy pada to ide bo tutaj to nie wiadomo kiedy bedzie idealna pogoda na spacer:/ a tez czesto wieje bo mieszkamy blizej morza.

Milego dnia!

Ja czytalam, ze od -8 zostaje sie z maluchem w domu, ale u mnie wiatr poteguje uczucie chlodu. Tez wyszlam w lekki deszcz. Tylko 2 spacery ominelam w wietrzne dni.

Mam katar i spac nie moge - pewnie emocje przedslube :p wyczytalam, ze przy kp mozna sudafed. Sprawdze jeszcze w innym zrodle, bo akurat mam w domu.

Tyle kasy poszlo na slub, ze z niecierliwoscia czekam do konca miesiaca na wyplate ;) na grube koperty nie licze :p

Wczoraj sie okazalo, ze wlascicel knajpy, w ktorej robimy przyjecie pozwolil wniesc alkohol na ktory sie nie nastawialismy i teraz mysle, czy jest sens. Bedzie tylko szampan i pikolo. Postawilabym wino, ale beda mi marudzic, a wodki jakos nie chce.

Ktoras pisala o nozkach w szczebelkach - moze kup ochraniacz? Ja chce kupic taki na cala dlugosc, ale nie wiem czy sie przyda po obnizeniu poziomu lozeczka...

Ja spie z Dasiem jak jestesmy bez M i tylko rano - wtedy mam slabszy sen

Milego dnia!

Dzień dobry:)
Standardowa pobudka o szóstej, no nie pośpi dłużej ten mój łobuz i co mu zrobić? Obawiam się tylko że po przestawieniu czasu to będzie piąta:eek:
Jakieś pomysły na przestawienie dziecka? Dodam, że wstaje o tej godzinie obojętnie o której poszedł spać i o której jadł:o
Ja nie wiem po kim on to ma, bo matka to raczej z tych co mogą spać dd południa;)
No to sobie pomarudziłam:p

Dziękuję Dziewczyny. GiB coś w tym jest
Kornela spóźnione sto lat
Nadal źle się czuję. Wczoraj o 21 poległam. Plus jest jeden, katar zaczął ściekać nosem wreszcie, bo wcześniej podrażniał mi gardło. Mocno się wygrzałam w nocy. Niestety Adaś złapał katar:-( Czyli już we troje chorujemy. Wczoraj cały dzień domu, bo wiało, padało, a nawet jak wyszło słońce, to łeb urywało. Dziś jest ładnie, ale nie mam nawet siły o spacerze myśleć. Nienawidzę chorować..

Dzien dobry.
Graza, sprawdziłam i jest tak jak mówiłam. W szpitalu szczepilam engerixem. Płaciłam za ta szczepionke 75 zł.

Co do brzuszka to mój dotychczas nie wytrzymywał dłużej niz minutę. Wczoraj jednak nastąpił jakis przełom i przetrzymalam go prawie 5 minut. Nie nastawiam sie jednak na to ze polubił lezenie na brzuszku. Mam jednak nadzieje ze polubi.
Co dziwne, on zamiast sie podnosic na rękach, próbuje pełzać. Przebiera nogami jak szalony i nawet mu to pełzanie wychodzi.

Makota, mam ochraniacz, ale ona zaklada noge na niego i co jej zrobisz:D ale mam taki waski, ze ja widze nie podnoszac glowy z lozka :p moze i faktycznie zrobie jej szerszy wtedy juz tak wysoko nie podniesie nogi.
Na poczatku nie miala nic w kolysce, ale jak juz miala miesiac zaczela mi raczki wystawiac przez szczebelki:/

Kiedys upralam ochraniacz i nie zalozylam go na noc, budze sie a ona na boku, dwie raczki, dwie nogi w szczebelkach.

Ciekawe co tam u Agulam i jej siostry. Mam nadzieje, ze z maluszkiem wszystko dobrze:(

reklama
Tez mysle o Agulam i jej siostrze. Mam nadzieje ze wszystko dobrze.
Ciekawe co u Hubson.

Jagódko, zdrowka dla całej waszej zakatarzonej trójki. Oby maz pozostał zdrów aby mogl sie wami opiekować.

Do góry