reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
dziewczyny, normy normami ale progesteron powinien jednak byc wyższy. Najlepiej w okolicach 30, dolna granica dla mojego lekarza to 25ng/ml. Ja poprzednią ciaże straciłam przez niski progesteron, był w okolicach 16. Teraz mam końskie dawki luteiny. Ja bym jednak z tym wynikiem poszukała lekarza, który przepisze progesteron. Nie chodzi o to żeby straszyć, bo to nikomu nic dobrego nie da, ale dziele sie z wami tym co wiem i co samam przezyłam.

Arabelko no właśnie, też nie chcę straszyć, ale przestrzegam, ja dwie ciąże straciłam - progesteron 6, za drugim razem jeszcze niższy:baffled: i to na duphastonie byłam.. Ale to była jedna z wielu przyczyn. Z córką w pierwszej ciąży plamiłam przez niedobór progesteronu, prawie straciłam dziecko.

Byłam na Last Vegas w kinie:-D Fajny film, lekki, przyjemny i zabawny :tak:

Cześć dziewczyny. Skorzystałam z Waszych rad i niestety wszystko jest dzisiaj przeciwko mnie. W żadnej aptece,której byłam nie ma mowy o dostaniu leku bez recepty "bo jak pani nie dostanie tego leku to co wtedy?", na IP moja wizyta była nieuzasadniona, gdyż taki problem to nie problem. Jednorazowe badanie nic im nie mówi. Muszę czekać do wizyty. Pozostaje mi tylko liczyć w siłę mojego skarba. Byle do wtorku ...
Hmm, kochana to wypoczywaj do wtorku i mysl pozytywnie :tak: to jest podstawa ;-) bedzie dobrze .Niestety takie "nasze" szpitale niestety , bagatelizuja problem i tyle nie wiem po co tyle płacic za zdrowotne jak i tak maja pacjęta gdzies:angry: . Karygodne to jest:no: Trzymamy &&&&&&&&&&&&& z dziewczynkam za Ciebie i Skarba :***

Cześć dziewczyny. Skorzystałam z Waszych rad i niestety wszystko jest dzisiaj przeciwko mnie. W żadnej aptece,której byłam nie ma mowy o dostaniu leku bez recepty "bo jak pani nie dostanie tego leku to co wtedy?", na IP moja wizyta była nieuzasadniona, gdyż taki problem to nie problem. Jednorazowe badanie nic im nie mówi. Muszę czekać do wizyty. Pozostaje mi tylko liczyć w siłę mojego skarba. Byle do wtorku ...

jak robiłam progesteron w 7dpo miałam 17,7 i mój gin powiedział ze to mało jeśli doszło do zapłodnienia. Ale już w 14dpo wynik był 25 więcej nie sprawdzałam. Także może spytaj koleżanek albo jedź na ip spytaj czy nie mają ze dwóch, trzech tabletek, albo zadzwoń.

Laleczka mialam pobrana krew wyniki poznam pewnie na nast wizycie w 16tym tyg albo poczta przyjda nie wiem I nie mam pojecia czy byla krew pobrana tez po to aby spr progesteron. .wiem ze brala na grupe krwi I zagrozenie zespolem downa..

a jak się nazywa to badanie na zagrożenie zespołem downa?

ja pałszauję popcorn, naszło mnie, jutro mam nareszcie wolne. ludzie już wariują, sklepy pełne, ulice zatłoczone.. masakra

ANilewe black Friday dlatego hehe
Wiesz co nie wiem jak mnie sie polozna spytala czy chce miec badanie pod katem ryzyka I sie zgodzilam to jest down syndrome ..

zwlokłam się z łóżka, zjadłam mandarynkę, przewalczyłam żeby została tam gdzie ja chce, a nie u pana K.... ale czuję się nadal niezbyt do życia... a pierwsza ciąża taka prawie bezobjawowa była...

małgorzatkar
, u mnie prawie identycznie, wmusiłam dzisiaj w siebie 2 jabłka i szklankę kompotu i cały dzień przeleżałam. Na szczęście córcia zajęta była przygotowywaniem ozdób świątecznych na jutro i swój warsztat przeniosła na łóżko. A w pierwszej ciąży czułam się świetnie od początku do końca. Aż trudno mi uwierzyć, że teraz jest zupełnie inaczej.

Teraz zaczynam się martwić jak zniosę lot samolotem za kilka dni. Już teraz na samą myśl o tym robi mi się jeszcze gorzej. Mdłości przeżyję, ale boję się, że będę musiała wykorzystać papierową torebkę :(

Mar-tuśka, trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka.

minisia​, gratuluję rzucenia palenia.

reklama
Witam w ten ponury niedzielny poranek;-)

Orzesia może nie będzie tak tragicznie w tym samolocie, będę trzymała kciuki:tak:
Martuśka trzymaj się i odpoczywaj!!! Nasza wizyta 3-go zbliża się wielkimi krokami!!
Minisia gratki z powodu rzucenia fajeczek:-)

Dzisiaj już jest 3 dzień kiedy milczymy z moim M. Wiecie co-przynajmniej mnie nie wkurza swoim gadaniem:-D Czekam z niecierpliwością na wtorkową wizytę i załapuje stresa:-( Która ma jutro wizytę?

Do góry