reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

u mnie też słoneczko, aczkolwiek temperatura nie za wysoka. właśnie wróciłyśmy z pierwszego spaceru, Zuzia gada do mnie :p
wyrosła przez kilka dni z prawie wszystkich rzeczy 62 oraz z polskich bodów 68 :p zaczynamy wyjmować 68, ze smyka, czyli takie spore są. w długości są już ok, tylko rękawki trochę przy długie

Mika dzielną masz córkę, jak sama chciała zostać, to może będzie dobrze? ja dziś zapłaciłam za książki i pzu i stówa poszła... a tu jeszcze jakiś teatrzyk podobno będzie... no i muszę skombinować jakąś opiekę nad dziewczynami na 15-go, bo mam zebranie w przedszkolu

Ostatnia edycja:
reklama
Elifit, ech faceci.. Za duzo nie trzeba komentowac :-D

Ale wkurzam sie na mojego, bo on taki wiecznie zapracowany, ze jak wraca do domu to wlasna corka sie jego boi:szok: On nie mogl jej wziac przytulic itd bo zaraz byly wielkie oczy i placz. Wzial urlop dwa tygodnie.. I co, dalej to samo, nie poznaje go. Niech sie okresli, a jak nie to niech spada na drzewo, bede miala chociaz swiety spokoj.

Malgorzata, moja tez juz wyrosla z polskich bodow 68:szok: Co prawda na dlugosc malo podrosla, za to wazy juz cos kolo 6kg.

Zasypianie u nas, juz pisalam.. Moge tylko dopisac ze Laura lubi otwierac oczy po jakims czasie i sprawdza czy na pewno ktos ja trzyma, czy jestesmy obok,jak nie ma nikogo jest wrzask poki jej sie nie przytuli, to jak ma zly dzien., jak jest aniolkiem to grzecznie sama zasypia.

Lece na spacer, spacery u nas staly sie tragedia. Mala ma uczulenie na wozek, czapke i ogolne szykowanie sie do wyjscia:baffled:

Tusiaczek nie poddawaj się może ja mam taki egzemplarz ;p wasze będą spały;p

W szybkim skrócie byliśmy od piątku u pediatry, chirurga, rehabilitanta i dzisiaj na ćwiczeniach z Franiem.

Na pocieszenie mówię że mój maluch będzie miał trzy miesiące a problemy z brzuszkiem sie mu nasilają;p i ryk wieczorami.

Graza mieliśmy pieniste kupki i same przeszły.

hej, u nas słoneczko i 25 stopni :tak:

lecę wstawić pranie a potem na 15.30 śmigamy do Ośrodka Zdrowia na rotawirusy.

ale się wczoraj wkurzyłam, zepsuł nam się telewizor, Samusung, plazma, daliśmy za niego 4,5 tys i zepsuł się po 2 latach, 2 miesiące po tym jak skończyła się gwarancja czujecie???? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

wczoraj grał normalnie i nagle zgasł obraz... dzwięk jest obrazu niet, teraz mamy, za przeproszeniem, kurrewsko drogie radio w salonie :wściekł,a/y::wściekła/y::wściekła/y: :-:)-:)-(

GiB nie strasz!!! Ja myślałam, że USG zrobi, sprawdzi zawieszenie i za pół roku do kontroli :szok:

Muszę jechać do gina jeszcze przed wizytą po dokument do becikowego i bede miala juz wszystko.

Karolcia - oni specjalnie tak to robią :/ nam się tydzień temu zepsuł ekspres do kawy dokładnie miesiąc po gwarancji, naprawa 180zł...

Witam :)
Mamo bobasa u mnie w Uk to samo. Wszystko jest normalne i wszystko jest wporządku :/ A tez mamy problemy z główką.
Michalina do lekarza idę jutro bo dopiero jest jakiś lekarz, a co jest najlepsze u nas w przychodni nie ma pediatry :szok: i ide do zwykłego lekarza, już widzę co mi ciekawego powie :/ Ale dobrze ze za dwa tygodnie do polski jade to tam się przejdę. A i pytanie mam czy twoja córka sama śpi na boczku tzn podkładasz jej coś pod plecy żeby się nie przekręcała?? Bo moja sama na boku nie lezy od razu przekręca się na plecy :/

Lilla mam do ciebie pytanie, twoja Zola też na brzuchu lubi spać, czy zauważyłaś przez to że w dzień jak położysz na brzuszku to inaczej się zachowuje, np. słabiej podnosi główke itd?? Bo ja mam wrażenie, że jej brzuch się kojarzy ze spaniem i nie chce jej sie ćwiczyć :/

U mnie pogoda do dupy i humor tez wisielczy:/

hej dziewczyny!1
miałam sporo odpisac ale w między czasie mały sie domagał kilkakrotnie. no i zapomniałam większość co komu.
bellina mam identycznie z cyckami, rano twarde, popołudniu flaki ale mały je wiec chyba przychodzi unormowanie.

śluz w kupce jest ale malutko, nie sądzę aby to było patologiczne więc nie ide do lekarza.
spanie w dzień - musi pospac ale nie zawsze chce. troche kołysze troche karmie trochę smoczek. staram sie aby sie kimnął min 3 razy, ale drzemki trwaja od 20min do godziny. różnie. nie ma szału.

reklama
Hej dziewczyny :)
U mnie dzisiaj niespodziewane święto lasu. Noc jak zwykle se taka se - 7 godzin pierwszego snu do 3 rano, karmienie o 4 się położyłam w pokoju obok ( myśląc naiwnie, że nie będę nasłuchiwała stękania i kwękania i pośpię ), oczywiście nasłuchiwałam zasnęłam koło 5 ( ostatni look na zegarek był o 4.48) po czym 2x obudził mnie mój pies 'tupiąc' złośliwie pazurami po panelach a o 6.50 przylazł do mnie mąż ( też z psem )
A co do święta lasu: mężu oznajmił mi w łóżku własnie, że ma dla mnie niespodziankę: urlop do końca tygodnia!!! :)
Ale ale! to nie koniec o 10 zapukała do drzwi teściowa, że przyjechała do nas z wizytą: "karm wnuka i idziemy na spacer!" i tak już chodzi z nim 3cią godzinę :-D
Jak to mówią Chorwaci: To je život!

Jeżeli chodzi o kupki :eek:, kurczę jestem chyba beznadziejną matką bo nigdy jakoś nie przywiązywałam większej wagi do zawartości pieluszki: ot kupa, przewinąć i dobra... Jak wygląda śluz w kupie? Jak wygląda pienista kupa? Może my tak mamy a ja nawet nie wiem? :szok:
Jagódko czy możesz też podzielić się ze mną zdjęciem kupki Adasia?

PS: Wojtka nie ma dopiero 3 godziny a ja już za nim tęsknię :frown:

Do góry