reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Byłam u dentysty, Adaś, dzięki Bogu, przespał. Dentystka stwierdziła, że nic nie widzi, ale boli mnie tam, gdzie mam malutką plombę, nie chciała tego rozwiercać, bo kieszonka dziąsła jest powiększona i może to daje odczucie bólu. Przepłukała, założyła coś i powiedziała, że jak do dwóch dni dalej będzie bolało, to mam przyjść. No i dobrze..
Dzwoniłam do mamy, Młody ma zapalenie mięśnia sercowego.

Mika u Adasia witaminy twist-off zdecydowanie nasilają kolkę, więc mam je gdzieś

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej dziewczyny,
rzadko piszę ale jakoś brak natchnienia. współczuję wszelkich kolek i problemów z płaczem. to jest straszne jak nie można dziecku jakoś ulżyć.
też sie czasem zastanawiam jak to jest, że dziecko nie śpi. widać że zmęczone ale nie śpi. i trzeba je usypiać. czemu samo nie zaśnie? i tak do kiedy? do 3 roku życia? wiem że nie które szybciej zasypiają. i mam dylemat, jak nie śpi to czy usypiać?? jak jest marudny, nie płącze, ale nie spał długo, trze oczy i ziewa, i lepiej przeżywa wieczory jak się skima.... czasem mi sie uda go uśpić, ale tak to by nie spał.. jakoś mam wątpliwości.

katka jakoś zrozumiałam że twój mąż chrapie od tygodnia a wcześniej nie chrapał? jak tak to znaczy że sie coś zmieniło, zatkane zatoki czy coś takiego.

Dziewczyny jezeli ktos chce zrobic sesje zdj swojemu maluszkowi- Ci co maja mnie na fb chyba moja widzieli.. To mam kupon znozkowy u tej Pani -15% za sesje. Jak cos ktos to pisac:))

Jagodka- Dobrze ze nie zawal!

Agaa bepanhen u mnie zadziałał.

Catsun cieszę się że jest lepiej.

Ja daje kapsułki ale moja nie ma problemów z brzuszkiem.

Wszystkim przedszkolakom gratuluje pierwszego dnia :) dzielne maluchy. My idziemy w późniejszym terminie.

Moja Z dziś uśneła sama bez cyca ale przy mnie. Wystarczyła moja obecność :)

Poszkodowanym przez chrapaczy współczuję.

Diewczyny moj Hubert przespal dzis od 14.00 do teraz- 19.09 i bardzo sie martwie dlaczego tak dlugo spi.. Mam sie o co martwic?!?!
Nadal spi.. Przebiore go, zje i spi.. A jak nie spi to jest placzliwy.

Jagódka - zdrówka dla brata

Elifit - a ona zawsze zasypia przy cycu albo przy smoczku? bo u nas inaczej się nie da :baffled: jak śpi przy cycu to spoko, ale jak zasypia ze smokiem to oczywiście mam wyrzuty sumienia :sorry2:

Adaś od 7 do 16 przespał 40 min - nie jesteście same. wytargałam go na spacer, na którym spał 2 godz. przed chwilką się darł i zasnął na przewijaku, ale w łożeczku się wierci :wściekła/y: nie jesteście same :-D

wit. D i K mam w kropelkach i kto wie, czy po nich nie skończyły się te pierdzielone, co wieczorne kolki :confused:

na odparzenia używam bepathen, choć ostatnio przedziałek ciągle jest czerwony :baffled: muszę spróbować sudokrem albo linomag

na chrapanie nie mam rady :crazy:

Widzę, że mi wcielo post z rana.

Katka płacz dziecka, ba nawet stękanie słychać przez zatyczki czy tego chcę czy nie. Tak to zaprogramowano żeby się nie dało zagłuszyć;)

Jagodka współczuje bratu. Oby szybko wrócil do zdrowia!!!

GiB poprosze przepis na Twoje śniadanie. Bylismy na kontroli z wysypka i zdaniem lekarza to już nie trądzik ale alergia. Choć na azs nie wygląda. Dodatkowo śluz w kupce. Dostaliśmy dicoflor i fenistil. Mam biogaje w domu, więc od tego zacznę. Plus dieta bezmleczna u bezjajeczna. Jak myślicie ile trzeba czekać żeby sprawdzic czy to to?

Aga u nas też pomagal bepanthen.

reklama
Undomiel czeka sie az sie zagoi wsio. Nie wprowadza sie w tym czasie nic nowego. Wprowadzenie nowej rzeczy to 5-7 dni gdzie moze wystapic reakcja.
PRZEPIS: platki owsiane gotowane na wodzie- ja zalewam wrzatkiem, lyzeczka oleju kokosowego, wymieszac, dodac troche borowek lub malin lub owocy goi. Mozna dodac szczypte kurkumu i imbiru. Powinna byc lyzka oleju lnianego, ale ja wole na czczo popite ciepla woda. Przed sniadaniem mam wypijac 1-2 szkl cieplej wody.

Do góry