reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Catsun umów się z doradca, nie z takimi przypadkami sobie radzili. Choć to nie tania impreza, u mnie 100 zl za konsultacje.

Ja laktatorem max 20 ml ściągnęłam a tak to 15 min duszę i 10 ml schodzi, ale maly więcej ściąga, bo wczoraj ważył już 3,5 kg, w 6 dni 200g:) wreszcie:)

A ta metoda 5-3-1 to że po 5 min drugi cycek a potem pierwszy ,na 3 i znow zmiana?

Pola u nas szczepienie w 7 tyg, musi być skończony 7 tydzien.

Mika co za babsko, z tym chlebem przesadzila. Mnie też wkurzaja teksty o jedzeniu. A teraz mam jeszcze odstawic mleko i jaja na wszelki wypadek!

Ciesze się z tą wagą, bo ciągle słyszę teksty żebym dokarmiala albo dała herbaty. Zwłaszcza moja mama mi gada, że pewnie mam za mało mleka, bo dziecko za dlugo spi - pada ze zmęczenia bo mu slabo leci, a jak nie spi to z glodu, bo mu slabo leci. Takie ma człowiek wsparcie:/

Michalina jak tam pierwszy dzień?

reklama
Dzien dobry.
Tymek idzie na rekord. Spał 7,5h!!! I to na dodatek spal by jeszcze gdybym go nie obudziła! Cycki mi chcą eksplodować i musiałam to zrobic.

Undomiel, nie ma to jak wsparcie mamy.... A ta teoria o tym ze dziecko śpi tak długo bo głodne.... No comments...

Undomiel - owszem dziecko jak jak ma mało cukru we krwi to długo śpi, ale nie mozna go wtedy dobudzic. Ale słowo dlugo jest powiedzmy szczerze mało precyzyjne :/ po za tym przecież twój synek przybiera na wadze to o co chodzi mamie? Ale to chyba jest tak że kobiety którym się nie udało karmić piersią mają często jakieś rady dla tych które karmią. Tak mialam z moją mamą przy N. Od razu założyła że skoro ona miała 'słaby pokarm' i dopiero jak dała butelkę to się najadlam to ja też pokarmu nie będę miała - bo tak :/ później jej nie pasowało, że N. okrągła była - jak zaczęła chodzić to zgubiła faldki.

Pola - gratuluję rekordu :)

U nas noc by była super gdyby od 4 nie męczyły malego baki. Chyba czas windi zamówić.

Ostatnia edycja:
Moje dzieci postanowiły dzisiaj o 6 zrobić mi pobudkę. A teraz jedno śpi, drugie próbuje zasnąć. Nosz kurde, czy nie można tak normalnie spać?

Widzę, że coraz mniej Was na nocnej :) Ja mam niestety zepsuty telefon, a w zastępczym internetu brak. Tak to też bym się udzielała.

Co do ślinienia, to moje też się ślinią. Ale słyszałam, że podobno ślinianki się wytwarzają i dlatego tak jest.

Dzien dobry, jak milo ze do 8 dziecko dalo nam pospać. Trochę się wiercila wcześniej bo czkawke miala ale przytulilam jej kocyk do policzka, glaskalam i czkawka przeszła. Teraz karmie a Z. wali kupę. Pora męża na zmianę pieluchy i już się buntuje bo kupy nie zmienia bo smierdza. Uważa chyba ze dla mnie to perfumy.

hej :)

coraz mniej narzekan widze :)

Adas spal dzis 5 godzin bez przerwy - to jego rekord. teraz tez ladnie spi - moge zjesc sniadanie

mam sposob na odgazowanie - tzn u nas dziala. siadam, klade sobie adasia w pozycji polezacej i zadne windy nie sa nam potrzebne :no:

wczoraj wlascicielka mieszkania poznala Adasia.ona byla kiedys polozna wiec sobie z nia porozmawialam. chcialam zrezygnowac z pampersow baby dry a wlascicielka kupila az 3 paki :szok: pod wzgledem finansowym dla mnie spoko, bo mam jeszcze 3 paki active baby i 1 pake dady. nie ma co marudzic, trzeba uzywac :tak:

dada wydaje sie byc bardzo podobna do bella happy :tak:

BARDZO DROGIE porady laktacyjne :szok: w Gdansku sa darmowe i z terminami nie ma problemow. nawet na telefon pani pomaga.

Pola - Adas mial miec szczepienie w 7 tygodniu wiec nie panikuj ;-)

reklama
My szczepienie mieliśmy jak dzieci miały 7 tyg. Taki termin dostaliśmy w przychodni jak poszliśmy na patronaż.

U nas doradca laktacyjny jest na telefon i wizyty u niej też są darmowe. To pani doktor ze szpitala, jest neonatologiem.

Do góry