reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Jagódka, biedni oni z tym ulewaniem. U nas tez dziś na topie.
Widzę jednak związek z odbijaniem. Dziś jakos ciężko z tym było więc i ulewań więcej.
Niestety lekkie podwyższenie łóżeczka niewiele pomogło.

Kum, mój sposób na zasypianie to położyć i czekać aż zaśnie. Czasem jak trochę marudzi to karuzelka z muzyczką.
Wieczorem koniecznie przygaszone mocno swiatło,żeby sobie człowieczek pory dnia wyrobił odpowiednie

Ostatnia edycja:
reklama
U nas dziś dzień spokojny za to wieczór...dobrze ze sie skończył....obie ryczały...młoda na cycu wisiała od jakiejś 16 do 21:15.... Starsza sie poryczala bo młoda ryczala...Ehhh ale widzę ze nie tylko u mnie przeboje...teraz śpi i sie prezy i baki idą...idę sprawdzić pieluche zaraz, na szczęście już opanowalam zmianę w lozeczku bez wybudzania

Lilla wrzuce filmik z którego sie uczyłam, laska dosyć dokładnie omawia i pokazuje wszystko. Moje wiązania nie są perfekcyjne poki co :)

Melduje sie na nocnej zmianie.
Wczoraj zrobiliśmy pierwsza próbę chustowania zakończona fiaskiem. Raz ze wiązanie było mega luźne i trzeba bylobtrzymac dziecia z obawy przed wypadnieciem a dwa ze dziec siebrozplakal i to był poczatek jego awantury wieczornej. Moze następnym razem bedzie lepiej.

A teraz pobudka po prawie 5h czyli idealnie.

witam sie i ja!
widze ze u wiekszosci dzien byl ciezki...
ja mialam calkiem ok, ale "humorki" do mojej Oliwki docieraja z opoznieniem wiec juz sie boje co bedzie dzisiaj :-D
wczoraj wybralam sie na szybkie zakupy i w tk.maxx udalo mi sie zakupic fajne muslinowe pieluszki/kocyki dla malej.
Pola ty masz nowa chuste? latwo ci sie ja dociaga?

Ostatnia edycja:
Kasiuchna, tak mam nowa. Dociaga sie ja fatalnie. Szczerze mówiąc to w ogole sie jej nie dociąga. Fakt ze nie mam wprawy ale tak kiepsko sie ja motalo ze prawie bie starczyło mi chusty (4,6 m)

Witaj nocna zmiano! nie uwierzycie ale ostatnie karmienie bylo o 20-21 i do 4.20 mloda spała!!! Szczęśliwie ja też. Już o 22 oboje z mężem w łóżku byliśmy. Jak nigdy tak wcześnie. Zmęczeni po pracy.

Z chustowqniem w elastycznej mam ten problem że jak zawiaze mocno to dziecko ciężko włożyći mam je potem wysoko pod bbrodą, a jak luzniej to ta część chusty ktora powinna trzymać głowę jest luźna i ja naciągam i chowam pod inne warstwy, alle i tak wypada. no i tak poprzeczna warstwa opada. Możliwe że chusta się rozciagnela??

pola to moze chusta potrzebuje zlamania? bo az dziwne ze chusty moglo ci zbraknac z takiej dlugosci. sprobuj wyprac chuste kilka razy, uzywac jej jak najwiecej np. jako koca. czytalam ze dziewczyny robia tez a'la warkocz i wrzucaja do zamrazarki.
lilla a elastyczna wlasnie powinna sie troche rozciagac nie? a myslisz ze u ciebie rozciagnela sie za bardzo?

Dzień dobry:) po ciężkim dniu i wieczorze moje dziecko padło grubo po 23. I co? I wstał pół godziny temu. Omg w nocy wstawałam żeby sprawdzić czy oddycha a o 5 obudziłam się na mokrym prześcieradle nikt mleczarni nie uprzedził:what:
Teraz jemy to poczytam spokojnie jak u Was noc minęła.

Widzę ze po wczorajszych wariqctwach noc raczej spokojnie bo nikt nie narzeka i wszyscy.grzecznie spali :)
Ja jestem z siebie dumna, pierwszy raz zupełnie sama w nocy ogarniałam małą i było ok choć zapomnialam ze pieluche trzeba zmieniać :/ zawsze coś ;) ale we śnie i tak dobrze. Do tej pory ograniczalam się wyłącznie do karmienia a resztę robil M ale tatuś dzisiaj mocno spał.

Teraz Melka cycuje i próbuje coś wypchnąć ale ciężko jej idzie choć jeszcze nie placze.

reklama
Witam. U nas karmienie 1:30, 3:30 i teraz więc ok.
Dziś w planach zakupy i ślub kuzynki, może Ola pojedzie na wesele, bo niedaleko, więc jak będzie chciała z dziadkami jechać i moja siostrą to niech jedzie

Pola Kasia dobrze pisze, używaj chusty jako koca, przescieradla, pierz ja ile sie da i powinna się złamać

Do góry